دوازده روز شور و حماسه

در کنار نیروهای مسلح، ایستادگی و همبستگی مثال‌زدنی مردم در سراسر ایران در دفاع از سرزمین، سبب شد شب‌گذشته ساعتی پس از حمله موشکی موفق سپاه به پایگاه «العدید» آمریکا در قطر، ترامپ خواستار آغاز آتش‌بس در جنگ تحمیلی دشمن صهیونی علیه کشورمان شود.
در همین رابطه عباس عراقچی، وزیر امور خارجه سحرگاه سه شنبه اعلام کرد: اگر حملات دشمن صهیونی از ساعت ۴ صبح متوقف شود حملات ما هم متوقف می‌شود. شورای عالی امنیت ملی نیز در بیانیه‌ای تاکید کرد: هوشیاری، موقع شناسی، مقاومت، همبستگی و یک دلی بی‌نظیر شما مردم، راهبرد اصلی دشمن را درهم شکست و فرصت آن را فراهم ساخت که پایداری رزمندگان اسلام و قدرت خیره‌کننده آنان که طی سال‌ها مجاهدت خلاقانه و نوآورانه و پیگیری مستمر فراهم آمده بود، در طول ۱۲ روز مجاهدت خونین و مدبرانه به کار گرفته شود و هر تجاوزی را به موقع و به اندازه پاسخ دهد.
در این گزارش به مرور مهمترین رخدادهای ۱۲ روز تهاجم صهیونی و دفاع ایران در برابر این رژیم و حامیانش می‌پردازیم.
روز نخست:
_ بامداد جمعه ۲۳ خردادماه در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ایران جمعی از فرماندهان ارشد نظامی و متخصصان هسته‌ای به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز شد. در نتیجه این تجاوز صهیونیست‌ها به کشورمان، آسمان ایران، عراق، اردن و رژیم اسرائیل بسته شد.
_ سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار «غلامعلی رشید» فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا و سردار «امیرعلی حاجی‌زاده» و نیز «محمدمهدی طهرانچی»، «فریدون عباسی» و «امیر حسین فقهی» از دانشمندان هسته‌ای شهید شده در دور نخست حملات بودند. همچنین روز جمعه تأسیسات هسته‌ای اصفهان چندبار هدف قرار گرفت.
_ تنها پس از چند ساعت از ترور فرماندهان ارشد نظامی، فرمانده کل قوا در احکام جداگانه‌ای رئیس جدید ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان جدیدکل سپاه پاسداران و قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء را منصوب کردند.
_ در نخستین واکنش‌ها به این تهاجم تروریستی، مجلس پاکستان نخستین نهاد حاکمیت خارجی بود که در حمایت از ایران و محکومیت حمله اسرائیل، قطعنامه ای تصویب کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با حمایت از حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی گفت: ایران باید توافق کند.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری کشورمان در نخستین واکنش نسبت به این تهاجم رژیم اسرائیل گفت: جمهوری اسلامی ایران، دشمن را از اقدام احمقانه خود پشیمان خواهد کرد.
_ پیام ویدئویی رهبر معظم انقلاب در ساعات ابتدایی جمعه‌شب ۲۳ خرداد، نقطه عطف رویدادهای روز نخست بود که در آن خطاب به ملت ایران تاکید کردند: نیروهای مسلح، رژیم رذل صهیونی را بیچاره خواهند کرد. ساعتی پس از این پیام موج اول عملیات وعده صادق ۳ با پرتاپ ۲۰۰ موشک بالستیک به سمت سرزمین‌های اشغالی آغاز شد.
_ ساعت ۲۳ جمعه، نخستین روز حمله رژیم صهیونیستی در حالی به پایان رسید که نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد.
     روز دوم:
_ شنبه ۲۴ خردادماه در نخستین دقایق بامداد، موج دوم حملات ایران آغاز شد که بیانگر اصابت مؤثر ده‌ها موشک بالستیک به اهداف راهبردی بود.
_ در این روز، فرودگاه تبریز و مهرآباد تهران هدف حمله هوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و متعاقب آن اعلام شد، تا اطلاع بعدی، هیچ پروازی در فرودگاه‌های کشور انجام نمی‌شود؛ تصمیمی که تاکنون نیز ادامه یافته است.
_ با توجه به تهاجم رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، نخستین نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل، ساعاتی پس از این حمله(بامداد شنبه) برگزار شد و برخی اعضای این شورا، تجاوز تل‌آویو را محکوم، برخی درباره تشدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه ابراز نگرانی کرده و خواستار ادامه مسیر دیپلماتیک شدند و برخی همچون آمریکا از این رژیم دفاع کردند. «واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم روسیه در این نشست با تاکید بر اینکه اسرائیل به قوانین و منشور سازمان ملل توجه ندارد و کشورهای غربی با سکوت خود از واکنش به حملات اسرائیل خودداری کرده‌اند، آمریکا با وضع تحریم های جدید به مسیر دیپلماتیک و نتایج حاصله از برجام پشت پا زد در حالی که ایران همواره با قبول بیشترین بازرسی و قبول تعهدات ان‌پی‌تی به تعهدات خود عمل کرده است.
_ اما رویداد مهم دیگر به‌ویژه در تهران رخ داد، برنامه‌ای که قرار بود با عنوان جشن ۱۰ کیلومتری به مناسبت عید سعید غدیرخم باشد جای خود را به همایش و اجتماع میلیونی مردم داد و به مراسمی با تم انتقام خون شهدایی تبدیل شد که در جنابات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند.
     روز سوم:
_ یکشنبه ۲۵ خرداد با انتشار خبر انفجار انبار نفت شهران و یک مخزن سوخت در جنوب کشور به واسطه حمله رژیم صهیونیستی آغاز شد. تجاوزی که بلافاصله از سوی ایران پاسخ داده شد. منابع خبری رژیم صهیونیستی از هدف گرفتن تاسیسات نفتی حیفا توسط موشک‌های ایران خبر دادند.
_ در این روز، رئیس جمهوری آمریکا که از حملات اسرائیل به خاک ایران آشکارا حمایت کرده بود، در موضعگیری خود مدعی شد، ایالات متحده آمریکا هیچ دخالتی در حمله به ایران نداشته است.
_ در کارزار دیپلماتیک کشورمان، وزیر امور خارجه در جمع نمایندگی‌های کشورهای خارجی مقیم تهران با تاکید بر اینکه اسرائیل هیچ حد و مرزی برای خود قائل نیست؛ گفت: ایران به‌هیچ‌وجه خواهان گسترش این جنگ به سایر کشورها یا منطقه نیست.
_ همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی تاکید کرد: عملیات وعده صادق ۳ تنها آغاز مسیر «انتقام ملی» است و رژیم صهیونیستی بداند که دوران جنایت بی‌پاسخ به پایان رسیده است. از سوی دیگر برخی آزمون‌های دانشگاه‌های کشور به تعویق افتاد و برخی تشویش‌کنندگان اذهان عمومی در شهرهای مختلف دستگیر شدند.
_ اینها اما همه ماجرا نبود و یک شنبه با تشدید حملات وحشیانه رژیم اشغالگر قدس، نقاطی از تهران هدف قرار گرفتند. شرکت آب‌وفاضلاب کشور نیز اعلام‌کرد: حادثه ترکیدگی خط لوله آب اطراف میدان قدس ناشی از اصابت پرتابه‌ دشمن تروریست، خللی در تامین آب شرب تهران ایجاد نمی‌کند.
_ در ادامه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر در اظهارنظری گفت: ایران و اسرائیل باید به توافق برسند و به توافق خواهند رسید.
     روز چهارم:
_ دوشنبه ۲۶ خرداد با خبر اعدام جاسوس رژیم صهیونیستی آغاز شد. در ادامه و پس از چندین موج از حملات کوبنده ایران، یک کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی اذعان کرد که حملات موشکی ایران نشان داد سامانه‌های پدافندی اسرائیل و سامانه‌های پیشرفته آمریکایی شکننده‌اند. همچنین منابع خبری از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی خبر دادند.
_ پربازتاب‌ترین خبر این روز، حمله عصرگاهی رژیم صهیونیستی به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما آن هم در حال پخش زنده اخبار بود که ساعاتی بعد از آن اعلام شد ۳ نفر به شهادت رسیدند.
     روز پنجم:
_ سه‌شنبه ۲۷ خرداد، آمریکا از تعطیلی سفارت خود در قدس اشغالی خبر داد. حزب‌الله لبنان نیز تهدید کرد به‌زودی به مبارزه علیه اشغالگران اسرائیلی باز خواهد گشت.
_ در این روز، خبر بازداشت افرادی که در جبهه جنگ روانی دشمن فعالیت یا جاسوسی می‌کنند این‌بار به جاسوسان مسلح رسید و اعلام شد، سه جاسوس مسلح وابسته به موساد در جنوب تهران دستگیر شدند.
_ توئیت جدید ترامپ نیز در شمار همین پروژه جنگ روانی ارزیابی شد که بار دیگر ایران را تهدید کرد که باید «توافقی» که او بر آن تاکید دارد، امضا شود... .
_ در این روز موج دیگری از عملیات وعده صادق ۳ با پرتاب موشک‌ و پهپاد به مناطق مختلف سرزمین‌های اشغالی شدت یافت.
     روز ششم:
_ چهارشنبه ۲۸ خرداد، ایران از موشک‌های سنگین سجیل با برد ۲۰۰۰ کیلومتری علیه صهیونیست‌ها استفاده کرد. رژیم اسرائیل نیز مناطقی از پایتخت را هدف حمله هوایی قرار داد. همچنین موج بازداشت عوامل اسرائیل در داخل کشور و انهدام خانه‌های تیمی آنها به کشف کارگاه‌های ساخت پهپاد رسید.
_ سرنگون‌کردن یک پهپاد هرمس ۹۰۰ رژیم صهیونیستی در اصفهان و یک پهپاد دیگر در ورامین، از دیگر رخدادهای این روز بود.
_ شایعه پیام ایران به ترامپ و درخواست ایرانی‌ها برای رفتن به کاخ سفید نیز توسط مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزارت خارجه در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان تکذیب شد. وی گفت: ایران به کسی پیامی نداده است و برای چیزی التماس نخواهد کرد.
_ خبر حمله رژیم صهیونیستی به ستاد فراجا در حوالی میدان ونک نیز از اخبار مهم این روز بود که براساس بیانیه فرماندهی انتظامی کشور، چند نفر از نیروهای پلیس در آن مجروح شدند و ساختمان صلح هلال احمر نیز آسیب دید.
     روز هفتم:
_ پنج شنبه ۲۹ خرداد رژیم صهیونیستی تاسیسات هسته‌ای آب سنگین شهدای خنداب در اراک را مورد حمله قرار داد.
_ نیروی مسلح کشورمان در پاسخ، موج چهاردهم وعده صادق ۳ را با پرتاب ۲۰ موشک بالستیک را کلید زد و مرکز فناوری‌های پیشرفته امنیت سایبری ارتش صهیونیستی که در یک پارک فناوری قرار داشت، هدف قرار گرفت. امواج انفجار حاصل از پرتاب موشک ایران به این مرکز امنیتی، به بیمارستان نظامی سورک نیز آسیب رساند و آنها تلاش کردند با فضاسازی رسانه‌ای، جهت‌گیری تاثیر این حملات به مراکز نظامی را به حاشیه ببرند.
_ رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوز به سرزمین‌مان، از بعدازظهر پنج شنبه نقاط مختلفی را در تهران و آذربایجان هدف قرار داد.
     روز هشتم:
_ سحرگاه جمعه ۳۰ خرداد در هشتمین روز حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، شهرک صنعتی سپیدرود رشت مورد حمله قرار گرفت. همچنین در این روز یک ساختمان اداری _ مسکونی در محله گیشای تهران هدف حمله پهپادی قرار گرفت.
_ در صحنه دیپلماتیک، نخستین ملاقات پس از آغاز بحران، میان وزیر خارجه ایران و مقام‌های اروپایی انجام شد و پس از آن سیدعباس عراقچی از ژنو برای شرکت در اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی به استانبول رفت.
_ در این روز، موج هفدهم عملیات وعده صادق ۳ با حمله موشکی به حیفا، تل‌آویو و بئرالسبع و دو پایگاه هوایی مهم نواتیم و هاتزریم ادامه یافت. در ادامه مبارزه با جاسوسان و افراد برهم زننده امنیت روانی در کشور، تعدادی جاسوس در مناطق مختلف کشور بازداشت شدند.
     روز نهم:
_ بامداد شنبه ۳۱ خرداد، موج هجدهم حمله موشکی نیروهای مسلح کشورمان به مواضع تعیین شده در سرزمین‌های اشغالی ادامه یافت. بر اساس بیانیه رسمی سپاه، در این حملات شاخص‌ترین هدفی که مورد اصابت قرار گرفت، فرودگاه بن‌گورین در مرکز اسرائیل بود.
_ روز نهم، ‌روز دیپلماسی بود و در آن رایزنی‌های دیپلماتیک وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول نیز ادامه یافت و مسعود پزشکیان و همتای فرانسوی او امانوئل ماکرون تلفنی گفت‌وگو کردند.
_ در این روز رژیم صهیونیستی مناطقی در اصفهان، شیراز، اهواز و ماهشهر را بمباران کرد.
     روز دهم:
_ بامداد یک شنبه یکم تیرماه مصادف با نخستین ساعات تابستان، آمریکا با بمب‌های سنگرشکن و موشک کروز تاماهاوک به تاسیسات اتمی فردو، نطنز و اصفهان حمله کرد.
_ ترامپ پس از حمله به تاسیسات اتمی ایران مدعی شد: هدف آمریکا از بین بردن ظرفیت‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران و جلوگیری از هرگونه تهدید هسته‌ای بود. او تصور می‌کند حملات آمریکا، ایران را به میز مذاکره بازگرداند.
_ البته این اقدام ترامپ، با محکومیت تعداد زیادی از کشورها همراه شد و حتی برخی کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی تصریح کردند که رئیس‌جمهوری آمریکا همه دنیا از جمله ملت ایالات متحده را فریب داد و نتانیاهو، آمریکا را به جنگ با ایران کشاند. آنها تصریح کردند که نباید به ترامپ اجازه گسترش دامنه جنگ یا تصمیم‌گیری درباره پایان دادن به آن داده شود.
_ همچنین در پایان نشست وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روزهای که۳۱ خرداد و ۱ تیرماه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد، وزیران شرکت‌کننده در قطع‌نامه‌ای، تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را به شدت محکوم کرده و از رژیم اسرائیل خواستند بدون تأخیر به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بپیوندد و همه تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت پوشش کامل تضمین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد.
_ سازمان انرژی اتمی ایران نیز در واکنش به تجاوز آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، انتظار می‌رود جامعه جهانی ضمن محکوم کردن بی‌قانونی‌های مبتنی بر قواعد جنگل، ایران را در احقاق حقوق حقه خود همراهی کند.
_ به دنبال این تجاوز آمریکا، ایران درخواست داد جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برگزار شود. همچنین نمایندگی ایران در سازمان ملل در پی تجاوز آمریکا به تأسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان در نامه‌ای به شورای امنیت خواستار برگزاری نشست اضطراری شد.
_ رئیس‌جمهوری کشورمان در همین رابطه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای فرانسوی خود در واکنش به درخواست امانوئل ماکرون مبنی بر خویشتنداری ایران در برابر تجاوز نظامی آمریکا، گفت: آمریکا به ما حمله کرده است؛ اگر شما در چنین شرایطی بودید، چه می‌کردید؟ طبیعتاً آنها باید پاسخ تجاوز خود را دریافت کنند.
_ عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنش به تجاوز آشکار آمریکا تاکید کرد: ایران همه گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد چرا که ایالات متحده مرتکب نقض فاحش منشور سازمان ملل، حقوق بین‌الملل و ان‌پی‌تی(NPT) شده است. وی با توجه به رویکرد بریتانیا و مسئول عالی‌رتبه سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه ایران باید به میز مذاکره «بازگردد»، خطاب به اروپایی‌ها گفت: ایران چگونه به میز مذاکره‌ای برگردد که اسرائیل و آمریکا نابودش کردند؟
وزیر امور خارجه همچنین در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت پیرامون شرارت آمریکا علیه تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای کشومان تاکید کرد: انتظار داریم شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد بدون هیچ‌گونه تأخیر، وظایف حقوقی و اخلاقی خود را به‌طور کامل ایفا کنند.
_ سپاه پاسداران نیز در بیانیه‌ای ضمن محکومیت حمله آمریکا به ایران تصریح کرد، فناوری بومی و صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، با هیچ حمله‌ای از میان نخواهد رفت و تجاوز رژیم تروریستی آمریکا، جمهوری اسلامی ایران را در چارچوب حق مشروع دفاع از خود، به استفاده از گزینه‌هایی فراتر از درک و محاسبات متوهمانه جبهه متجاوز رهنمون ساخته است و متجاوزان به این سرزمین، باید منتظر پاسخ‌هایی پشیمان‌کننده باشند.
_ اظهارنظرهای مسئولان کشور درباره قطعی‌بودن پاسخ متناسب ایران به حمله آمریکا سبب شد تا ایالات متحده در بسیاری از کشورهای خاورمیانه هشدار امنیتی صادر کند و همه پایگاه‌هایش در منطقه در آماده‌باش کامل به سر ببرند. ضمن آنکه اعلام شد کارکنان سفارت این کشور در منطقه نیز به حداقل رسیده و شمار نیروهای امنیتی در اطراف سفارتخانه‌ها افزایش یافته است.
_ در این روز، نیروهای مسلح کشورمان، موج بیستم عملیات وعده صادق۳ را با استفاده از ترکیبی از ۴۰ نوع موشک‌ کلید زد و مناطق مختلفی در اراضی اشغالی را آماج حملات خود قرار داد. طبق اعلام رسانه‌های اسرائیلی، حمله موشکی ایران به تل‌آویو شدیدترین نوع آن از ابتدای وعده صادق ۳ بود. 
_ در حملات رژیم صهیونیستی در این روز، مناطقی در اطراف بوشهر و یزد هدف قرار گرفتند.. رژیم کودک‌کش صهیونیستی همچنین عصر شنبه یک دستگاه آمبولانس حامل بیمار را در نجف‌آباد هدف قرارداد و سه نفر با به شهادت رساند. همچنین شنبه‌شب مناطقی در تبریز، البرز و کرمانشاه مورد حمله هوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفتند.
     روز یازدهم:
_ بامداد دوشنبه دوم تیرماه، موج بیست‌ویکم عملیات وعده صادق۳ با عملیات ترکیبی موشکی_پهپادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناطق متعددی از شمال تا جنوب سرزمین‌های اشغالی اجرا شد. در این مرحله برای نخستین‌بار از موشک بالستیک چند کلاهکه‌ خیبر 
(قدر H ) استفاده شد.
_ سرلشکر «سیدعبدالرحیم موسوی» رئیس ستادکل نیروهای مسلح نیز در واکنش به حمله آمریکا در پیامی تلویزیونی تاکید کرد: آمریکای جنایتکار باید بداند که ضمن مجازات فرزند نامشروع و متجاوزش، دست رزمندگان اسلام در نیروهای مسلح برای هرگونه اقدامی علیه منافع و ارتش خود را باز نمود و در این خصوص هرگز کوتاه نخواهیم آمد. وی تصریح کرد، ما تنبیه «بنیامین نتانیاهو» را تا رساندن وی به بیچارگی، با قدرت ادامه خواهیم داد.
_ از بامداد دوشنبه، جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل به پیشنهاد ایران، روسیه، چین و پاکستان تشکیل شد. امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل در این نشست با بیان اینکه تجاوزات ایالات متحده و رژیم اسرائیل علیه ایران نقضی آشکار و فاحشِ حقوق بین‌الملل است، تصریح کرد: ایران در چارچوب حق ذاتی و قانونی خود در دفاع مشروع به موجب ماده ۵۱ منشور ملل متحد اقدام می‌کند. وی خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت: سکوت شورا به معنای همدستی در این جنایات خواهد بود.
نماینده چین نیز در این نشست گفت: چین عمیقأ نگران از کنترل ‌خارج‌شدن اوضاع است؛ صلح از طریق زور و قوه قهریه در خاورمیانه به دست نمی‌آید. «دوروتی شی» معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در این نشست در اظهاراتی گستاخانه برای توجیه حملات واشنگتن علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، تهران را تهدید کرد که نباید به این تجاوز پاسخ دهد. ایران باید با حسن نیت به مذاکرات بازگردد و اکنون نباید تنش‌ها را تشدید کند.
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در این نشست، حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران نشان‌دهنده بی‌احترامی کامل به جامعه بین‌المللی دانست و تصریح کرد: آمریکا و اسرائیل خود را قاضی خودخوانده می‌بینند و از هیچ جنایتی ابایی ندارند؛ همکاران آمریکایی ما هیچ علاقه‌ای به دیپلماسی ندارند و آشکارا در عرصه عمومی به آن می‌نازند. اسرائیل همچنان از پیوستن به پیمان ان‌پی‌تی خودداری می‌کند حال آنکه ایران بزرگترین کشوری است که تحت بازرسی‌های گسترده آژانس انرژی اتمی قرار دارد. «فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل نیز حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را «به شدت» محکوم کرد و گفت: حمله آمریکا به تاسیسات ایران، ضربه‌ای مهلک به نظام منع اشاعه هسته‌ای بود.
_ رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در نشست اضطراری شورای حکام نسبت به پیامدهای حملات نظامی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد و تأکید کرد که نظام جهانی عدم اشاعه در آستانه فروپاشی قرار گرفته و تنها مسیر پیش‌رو، بازگشت به دیپلماسی است. 
_ «رضا نجفی» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد دفتر سازمان ملل در وین در دومین نشست فوق‌العاده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه ایالات متحده علنی مسئولیت حمله علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان در ایران را پذیرفته، تصریح کرد: شرم‌آور است که کشور امین معاهده ان‌پی‌تی نه تنها اصول اساسی این معاهده را نقض کرده، بلکه آشکارا به یک عمل تجاوز غیرقانونی افتخار می کند. افتخار به توحش و تجاوز!»
_ سازمان همکاری شانگهای نیز در بیانیه‌ای، نگرانی شدید خود را نسبت به تشدید تنش‌ها در خاورمیانه ابراز داشت و حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را قاطعانه محکوم کرد.
_ در این روز در ادامه حملات رژیم صهیونیستی، مناطق مختلفی در تهران و کرج به ویژه مناطق غیرنظامی همچون محدوده ساختمان جمعیت هلال احمر در تهران مورد حمله هوایی قرار گرفت. همچنین پرتابه‌هایی به سمت زندان اوین اصابت کرد که بخشی از قسمت اداری زندان و محل مراجعه‌کنندگان تخریب شد و تعدادی از کارکنان اداری، قضایی و خانواده زندانیان شهید و مجروح شدند.
_ در پی حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای کشورمان، سپاه پاسداران عملیات «بشارت فتح» را برای هدف قرار دادن پایگاه‌ العدید قطر اجرا کرد.  این پایگاه، مقر سرفرماندهی نیروی هوایی و بزرگترین دارایی راهبردی ارتش تروریستی آمریکا در منطقه غرب آسیاست.
_ در همین رابطه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در بیانیه‌ای اعلام کرد: در پاسخ به اقدام تجاوزکارانه و وقیحانه آمریکا علیه اماکن و تأسیسات هسته‌ای ایران، نیروهای مسلح قدرتمند جمهوری اسلامی ایران، پایگاه هوایی نیروهای آمریکایی در العدید قطر را درهم کوبیدند... این اقدام فاقد هرگونه جنبه خطرآفرین برای کشور دوست و برادر ما، قطر و مردم شریف آن بوده و جمهوری اسلامی ایران همچنان، بر حفظ و ادامه روابط گرم و تاریخی با قطر متعهد است.
_ در پی پاسخ تهران به حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران و شلیک موشک به پایگاه آمریکایی العدید قطر، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه‌شب به وقت تهران در شبکه اجتماعی خود(تروث سوشال) نوشت: «اکنون زمان صلح است.» ایران اکنون می‌تواند به سمت صلح در منطقه حرکت کند و من با اشتیاق، اسرائیل را نیز به انجام همین کار تشویق خواهم کرد.
ترامپ برای کوچک جلوه‌دادن حمله ایران به پایگاه هوایی العدید آمریکا در دید مردم آمریکا و جهان مدعی شد: خوشحالم اعلام کنم که هیچ‌یک از نیروهای آمریکایی آسیب ندیده‌اند و خسارت‌ها نیز بسیار جزئی بوده است... امیدوارم دیگر تنفری وجود نداشته باشد. ترامپ که از زمان روی کارآمدن به جای انتشار بیانیه‌های رسمی خود در سایت کاخ سفید، آنها را از شبکه اجتماعی خود منتشر می‌کند، در پیام دیگری نیز با تبریک به جهان گفت: اکنون زمان صلح است.
     روز دوازدهم
_ بامداد سه‌شنبه سوم تیرماه سردار سرلشکر محمد پاکپور، فرمانده کل سپاه پاسداران با صدور بیانیه‌ای در پی عملیات بشارت فتح خطاب به رئیس‌جمهور بی‌خرد و ابله آمریکا بیان کرد: هشدار می‌دهیم در صورت تکرار تعدی و تجاوز مجدد به کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی و سرزمین شهید پرور ایران سربلند، پاسخ های کوبنده تر و پشیمان کننده تری دریافت خواهد کرد که مایه عبرت تاریخ گردد.
_ سحرگاه سه‌شنبه ارتش رژیم تروریستی که از دفاع مقدس ملت قهرمان ایران مستاصل شده و عاجزانه برای آتش‌بس دست به دامان شرکای آمریکایی خود شده بود، در حمله‌ای وحشیانه به مناطق مختلف در کشور به ویژه بخش‌های غیرنظامی، جمعی از هم‌وطنان را به شهادت رساند.
_ ساعتی بعد از این تهاجم صهیونیست‌ها، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در شبکه اجتماعی خود (تروث سوشال) نوشت: تبریک به همه! اسرائیل و ایران کاملاً توافق کرده‌اند که (تقریباً ۶ ساعت دیگر، زمانی که اسرائیل و ایران مأموریت‌های نهایی و در حال انجام خود را به پایان برسانند!) آتش‌بس به مدت ۱۲ ساعت برقرار خواهد شد و در آن زمان جنگ پایان‌یافته تلقی خواهد شد!... مایلم به هر دو کشور، اسرائیل و ایران، به خاطر استقامت، شجاعت و هوشیاری در پایان دادن به آنچه باید «جنگ ۱۲ روزه» نامیده شود، تبریک بگویم.  این جنگی بود که می‌توانست سال‌ها ادامه یابد و کل خاورمیانه را نابود کند، اما این اتفاق نیفتاد و هرگز نخواهد افتاد!  
_ ترامپ در همین رابطه در گفت‌وگو با «ان‌بی‌سی نیوز» اظهار داشت:  «این روزی بزرگ برای آمریکا و خاورمیانه است. بسیار خرسندم که توانستم این کار را به سرانجام برسانم. افراد بسیاری کشته می‌شدند و این مسئله فقط بدتر می‌شد. ممکن بود همه خاورمیانه را به ورطه سقوط بکشاند.» وی در پاسخ به این پرسش که آتش‌بس تا چه زمانی ادامه می‌یابد، مدعی شد: «فکر می‌کنم آتش‌بس نامحدود باشد. تا ابد ادامه می‌یابد.»
_ ساعتی بعد از این اظهارات ترامپ، وزیرخارجه کشورمان در توئیتی نوشت: همانگونه که مکرراً گفته‌ایم، این رژیم اسرائیل بود که جنگ را آغاز کرد نه ما.  در حال حاضر توافقی در موضوع آتش‌بس یا توقف عملیات وجود ندارد. با این حال به شرط آنکه رژیم اسرائیل تهاجم غیرقانونی خود علیه مردم ایران را تا ساعت ۴ صبح امروز متوقف کند، ما نیز قصدی برای ادامه پاسخ نداریم.
تصمیم نهایی درخصوص توقف عملیات نظامی از سوی ما متعاقبا اتخاذ خواهد شد.
عراقچی همچنین در توئیت دیگری با تشکر از نیروهای مسلح کشور نوشت: عملیات نظامی نیروهای مسلح قدرتمند ما برای مجازات اسرائیل تا آخرین دقیقه در ساعت ۴ 
صبح ادامه یافت.  همراه با همه ایرانیان، من از نیروهای مسلح کشور که آماده دفاع از کشور عزیزمان تا آخرین قطره خون بوده‌اند و به هر حمله دشمن تا آخرین دقیقه پاسخ دادند تقدیر می‌کنم.
_ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز امروز در پیامی، موج بیست و دوم عملیات وعده صادق ۳ را درسی تاریخی و به یادماندنی برای دشمن صهیونی برشمرد و اعلام کرد: سحرگاه امروز ارتش رژیم تروریستی و جانی صهیونیستی که از دفاع مقدس ملت قهرمان ایران مستاصل شده و عاجزانه برای آتش‌بس دست به دامان شرکای آمریکایی خود شده بود، در حمله‌ای وحشیانه جمعی از هم‌وطنان را به شهادت رساند.  در پاسخ به این جنایت کور، در آخرین دقایق پیش از اجرایی‌شدن آتش‌بس تحمیلی به دشمن، در موج بیست‌و دوم عملیات وعده صادق۳، مراکز نظامی و پشتیبانی رژیم صهیونیستی را با شلیک ۱۴ موشک، در سرتاسر اراضی اشغالی درهم‌کوبید و درسی تاریخی و به یادماندنی به دشمن صهیونی داد.
_ شورای عالی امنیت ملی نیز درباره تحمیل توقف جنگ به دشمن صهیونی و حامیان شرورش با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد: هوشیاری، موقع‌شناسی، مقاومت، همبستگی و یک دلی بی‌نظیر شما مردم، راهبرد اصلی دشمن را درهم شکست و فرصت آن را فراهم ساخت که پایداری رزمندگان اسلام و قدرت خیره‌کننده آنان که طی سال‌ها مجاهدت خلاقانه و نوآورانه و پیگیری مستمر فراهم آمده بود، در طول ۱۲ روز مجاهدت خونین و مدبرانه به کار گرفته شود و هر تجاوزی را به موقع و به اندازه پاسخ دهد. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بدون کمترین اعتماد به سخنان دشمنان و دست به ماشه، آماده پاسخ قاطع و پشیمان کننده به هر عمل تجاوزکارانه دشمن، خواهند بود.
_ چند ساعت بعد از اعلام آتش‌بس، صهیونیست‌ها مدعی شدند ایران با نقض پایان درگیری، به سمت سرزمین‌های اشغالی موشک شلیک کرده که البته ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان این ادعا را تکذیب و اعلام کرد: رژیم متجاوز صهیونی تا ساعت ۹ صبح امروز در سه مرحله، مراکزی از خاک جمهوری اسلامی ایران مورد تهاجم قرار داده است. براساس اعلام سخنگوی قرارگاه خاتم‌الانبیاء، نیروهای مسلح پیشتر اعلام کرده بودند که هیچ تجاوزی را بدون پاسخ نخواهند گذاشت و این رژیم تاوان سختی خواهد پرداخت.
_ مطرح شدن نقض آتش‌بس، با واکنش ترامپ همراه شد و در شبکه اجتماعی خود ضمن اظهار نارضایتی از طرفین به ویژه اسرائیل، اعلام کرد: «ایران و اسرائیل آتش‌بس را نقض کرده‌اند. وی همچنین در پیامی مدعی شد که اوضاع در خاورمیانه رو به بهبود است. هیچ کس آسیب نخواهد دید و آتش بس برقرار است.
- با توجه به پاسخ موشکی ایران به آمریکا در حمله به پایگاه العدید در قطر، عباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با شیخ «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر قطر تصریح کرد که اقدام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه پایگاه آمریکایی در چارچوب حق دفاع مشروع در واکنش به تجاوز نظامی ۲۲ ژوئن آمریکا علیه تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی ایران صورت گرفته و به‌هیچ عنوان نباید اقدام علیه دولت دوست و برادر قطر تلقی شود.  
_ همچنین مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در تماس تلفنی با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر با بیان اینکه این گفت‌وگو به قصد دلجویی از جنابعالی و ملت عزیز قطر انجام می‌شود، اظهار داشت: در اولین فرصت با جنابعالی ارتباط گرفتم تا بگویم که رخداد دیروز فقطً واکنشی به مشارکت مستقیم و آشکار آمریکا در تجاوز رژیم صهیونیستی به سرزمین ایران بود و به هیچ‌وجه به معنای رویارویی ایران با کشور دوست، برادر و همسایه خود قطر محسوب نمی‌شود.
_ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در ششمین جلسه ستاد بحران وزارت بهداشت با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کرد، تاکنون‌ ۶۰۶ نفر در جریان حملات رژیم متجاوز و کودک‌کش صهیونیستی به خاک کشورمان به شهادت رسیدند که ۹۵ درصد شهدا در همان لحظات حمله و در زیر آوار جان باختند.
به گفته محمدرضا ظفرقندی، پنج هزار و ۳۳۲ مجروح این حملات در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور بستری و پس از درمان مرخص شدند. وی حملات شب‌گذشته و بامداد امروز را شدیدترین حملات از ابتدای آغاز تهاجم رژیم غاصب و جنایتکار صهیونیستی به کشور اعلام کرد که در نتیجه آن، یک هزار و ۳۴۲ نفر مجروح و ۱۰۷ نفر نیز به شهادت رسیدند.
_ مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری نیز سه‌شنبه شب در پیامی به مناسبت برقراری آتش‌بس و توقف درگیری نظامی ضمن قدردانی از همه آحاد و قشرهای مختلف مردم تصریح کرد: باید بکوشیم وفاق و انسجام ارزشمند ایجاد شده که بزرگ‌ترین سرمایه کشور است تداوم داشته باشد. ما به یاری و همراهی یکدیگر از همین امروز برای فردائی بهتر، آینده‌ای روشن‌تر و داشتن ایران قوی‌تر با هم و در کنار یکدیگر هستیم. ما وام‌دار ایستادگی و مقاومت مردم هستیم و عمیقا بر این باوریم که این پیروزی مرهون وحدت، آرامش و انسجامی است که در این مدت تجلی یافت.همه افتخار این پیروزی تاریخی به ملت بزرگ و تمدن‌سازی اختصاص دارد که اگر دشمن غدار توجه بهتری به گذشته و هویت آن داشت، هرگز مرتکب چنین خبط و خطایی نمی‌شد.