پیرامون طرح جامع بازسازی مناطق آسیب‌دیده مطرح شد:
مرهم‌گذاری بر زخم‌های شهر

گروه اقتصادی 
وزارت راه و شهرسازی با هماهنگی و همکاری دستگاه‌های مرتبط ازجمله سازمان نظام‌مهندسی کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، اقدامات گسترده‌ای را برای ارزیابی و بازسازی واحدهای آسیب‌دیده در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی آغاز کرده اند. تاکنون بیش از ۳۳۲ ساختمان و بیش از ۳۵۰۰ واحد مسکونی در تهران به‌طور دقیق شناسایی و ارزیابی شده‌اند. این وزارتخانه با تدوین طرح جامع بازسازی مناطق آسیب‌دیده شامل بخش‌های مسکونی، تجاری، اداری و دولتی، این طرح را جهت تصویب نهایی به هیئت دولت ارائه کرده است. علاوه بر این، باهدف تسریع در فرآیند بازسازی، پروانه اشتغال مهندسان به‌صورت خودکار تمدید شده و سازمان نظام‌مهندسی نیز با تشکیل کارگروه‌های تخصصی، خدمات مهندسی رایگان برای بازسازی واحدهای آسیب‌دیده ارائه می‌کند. 
​​​​​​​همچنین از سوی دیگر بسته حمایتی دولت شامل تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت، کمک‌های بلاعوض و ودیعه اسکان موقت برای خانوارهای آسیب‌دیده تدوین شده است که پس از تصویب هیئت دولت، مراحل اجرایی آن آغاز خواهد شد. انتظار می‌رود با همراهی وزارت راه و شهرسازی و حمایت همه‌جانبه دولت، روندترمیم و بازسازی واحدهای آسیب‌دیده هرچه سریع‌تر به سرانجام برسد و رفاه و آرامش دوباره به ساکنان این مناطق بازگردد. 
طبق گفته فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی به‌زودی شماره‌ای برای اعلام خسارت به مردم اعلام خواهد شد. غلامرضا صالحی، رئیس بنیاد مسکن نیز گفته اماکنی که در این حملات آسیب دیدند و ساکنان در خانه‌ها حضور داشتند مورد ارزیابی قرار گرفته و در مورد اماکنی که ساکنان حضور نداشتند به‌محض بازگشت ساکنان به محل مورد اقامت خودارزیابی انجام خواهد شد. محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور نیز  در جریان دیدار با وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت بازسازی مناطق آسیب‌دیده گفت: وزارت راه و شهرسازی وظیفه دارد تا طرح بازسازی را به‌صورت جامع تدوین کرده و اقدامات دولت و مردم در آن مشخص شود. همچنین امین مقومی، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان با تأکید بر اینکه برخی خدمات نظام‌مهندسی به اماکن آسیب‌دیده از تجاوز رژیم صهیونیستی رایگان ارائه می‌شود، از انجام ارزیابی سازه‌ای ساختمان‌های آسیب‌دیده توسط مهندسان عمران خبر داد. 
دراین خصوص همچنین محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: برای خانوارهایی که واحد مسکونی آن‌ها تخریب یا نیازمند بازسازی است، مبلغ یک میلیارد تومان به‌عنوان ودیعه اسکان موقت و ماهانه ۲۰ میلیون تومان کمک‌هزینه در نظر گرفته شده است. وی افزود: در این بسته، هزینه ساخت هر متر واحد تخریبی ۲۰ میلیون تومان، تعمیر واحدهای آسیب‌دیده ۸ میلیون تومان، و بازسازی واحدهای تجاری ۱۵ میلیون تومان برآورد شده است. به گفته وی، ۲۹۰ واحد نیازمند بازسازی کامل و بیش از ۳۶۰۰ واحد به تعمیر اساسی نیاز دارند. رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: بسته نوسازی برای بررسی نهایی در دستور کار جلسه هیئت دولت قرار دارد و در صورت تصویب، فرآیند بازسازی رسمی آغاز خواهد شد. همچنین علی جعفری آذر، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی  با بیان اینکه دست دولت در خصوص بازسازی اماکن عمومی و واحدهای مسکونی صدمه دیده در جنگ باز است، یادآور شد: دراین‌ارتباط هر آنچه از دست مجلس شورای اسلامی و نمایندگان حوزه‌های مختلف انتخابیه برآید، به انجام خواهند رساند. به گفته وی در صورت نیاز به افزایش میزان اعتبارات و تزریق بودجه‌های لازم برای ساخت، مرمت و بهسازی واحدهای آسیب‌دیده مردم، مجلس شورای اسلامی در کنار دولت است و همکاری‌های لازم و کافی را انجام می‌دهد. در بررسی بیش‌تر این موضوع به گفت‌وگو با سید جمال موسوی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

سید جمال موسوی، عضو کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد: 
اهتمام ویژه برای بازسازی سریع مناطق آسیب‌دیده در پی تجاوز رژیم صهیونیستی
سید جمال موسوی، عضو کمیسیون عمران و نماینده مردم ایجرود و ماهنشان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» پیرامون تدوین طرح جامع بازسازی به‌منظور بازسازی سریع مناطق آسیب‌دیده در پی تجاوز رژیم صهیونیستی بیان کرد: بازسازی سریع مناطق آسیب‌دیده یک ضرورت است و می‌بایست به‌سرعت در دستورکار قرارگیرد. 
وی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون عمران از مناطق آسیب‌دیده شهر تهران در روز یک شنبه، مورخ ۸ تیرماه افزود: به‌تازگی از مناطقی که مورد تجاوز رژیم صهیونیستی قرارگرفت، بازدید کردیم. در جریان این بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و بنیادمسکن نیز حضور داشتند و تأکید بر این گشت تا بازسازی مناطق آسیب‌دیده به‌سرعت انجام شود. 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت کمک‌رسانی دستگاه‌های ذی‌ربط برای تسریع امور مرتبط با نوسازی و بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده درجریان تجاوز رژیم صهیونیستی تصریح کرد: لازمه بازسازی مناطق آسیب دیده، آواربرداری سریع است و براین اساس این روند می‌بایست تسریع گردد. همچنین موضوع اسکان در فضاهای خوب و مناسب از دیگر مواردی است که می‌بایست با جدیت به آن پرداخته شود. در این فرآیند دستگاه‌های ذی‌ربط باید کمک‌رسانی جدی بدارند و بنیاد مسکن نیز می‌بایست موضوعاتی همچون آواربرداری، نقشه‌کشی و امور نظام‌مهندسی را عهده‌دار شود.  
نماینده مردم ایجرود و ماهنشان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همراهی و همکاری جدی دولت و مجلس همچنین خاطرنشان کرد: بازسازی سریع مناطق آسیب‌دیده در پی تجاوز رژیم صهیونیستی یک ضرورت است. مجلس و دولت در این زمینه اهتمام جدی دارند و مطالبه‌مان این است که مردم همانند همیشه پشتیبانی لازم را بدارد و بدانند که اهتمام مجلس و دولت، سرعت بخشی هرچه‌‌ بیشتر به این روند است. 
وی سرعت بخشی به فرآیند عملیاتی بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی را گامی مهم و حائزاهمیت خواند و دراین خصوص متذکر شد: تأکید مجلس شورای اسلامی به دستگاه‌های متولی و‌ ذی‌ربط اهتمام جدی برای سرعت بخشیدن به روند عملیاتی این مهم است.
عضو کمیسیون عمران مجلس دوازدهم د‌ر پایان این گفت‌وگو با اشاره به نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی و نقش مجری دولت و وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: مجلس در این موضوع نقش نظارتی خود را به‌صورت هرچه‌تمام‌‌تر ایفا خواهد کرد و بخش‌های دولتی ازجمله وزارت راه شهرسازی و همچنین بنیادمسکن، شهرداری و هلال‌احمر عهده‌دار امور اجرایی این روند خواهند بود.