۱۲۷ نفر به دلیل سوء تغذیه در نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند
جنایت صهیونیست‌ها ادامه دارد

گروه سیاسی
مسئولان امداد رسان در نوار غزه به تازگی از شهادت ۱۲۷ نفر در اثر سوء تغذیه و گرسنگی ناشی از محاصره شدید این منطقه و جلوگیری رژیم صهیونیستی از ورود گسترده  کمک های انسانی خبر دادند. بسام زقوت، مدیر امداد پزشکی در نوار غزه به شبکه الجزیره گفت: ۱۲۷ نفر به دلیل سوء تغذیه در نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند. وی افزود: باید گذرگاه های امنی برای ورود کمک‌های پزشکی و بشردوستانه به نوار غزه ایجاد و جنگ متوقف شود.
مدیر امداد پزشکی در نوار غزه هشدار داد: ما ۱۲ هزار بیمار داریم که نیاز به جراحی فوری دارند و خواستار اعزام آنها برای درمان به خارج از نوار غزه هستیم. وی گفت: به دلیل کمبود مداوم غذا و دارو، در بهبود زخم‌های مجروحان مشکل وجود دارد و ما روزانه بیش از ۴۵۰ مجروح را پذیرش می‌کنیم.
زقوت افزود: ما به دلیل کمبود سوخت به شدت مشکل داریم و به همین دلیل در آستانه توقف خدمات رسانی خود هستیم. با تداوم جنایت های رژیم صهیونیستی به نوار غزه، شمار کلی شهدای این منطقه تحت محاصره و زیر آتش از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون به ۵۹ هزار و ۷۳۳ نفر و شمار مجروحان به ۱۴۴هزار و ۴۷۷ تن رسیده است. میریانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در جدیدترین بیانیه خود اعلام کرد: هیچ توجیهی برای آنچه در غزه اتفاق می‌افتد، وجود ندارد. میزان درد و رنج انسانی و میزان محرومیت از کرامت انسانی از تمام معیارها و استانداردهای قانونی و اخلاقی قابل قبول فراتر رفته است. وی افزود: هر دقیقه‌ای که بدون آتش‌بس می‌گذرد، به معنای از دست رفتن جان غیرنظامیان بیشتری است. این سطح از رنج غیرنظامیان در اثر جنگی که تمایزی بین افراد قائل نیست و محرومیت شدید آنها از اساسی‌ترین نیازهای زندگی خود در اثر این جنگ، منزجرکننده است. اسپولیاریک گفت: مرگ در کمین غیرنظامی است که در جستجوی غذا هستند. بچه‌ها از کمبود غذا می‌میرند. این در حالی است که خانواده‌ها مجبورند بارها و بارها در جستجوی امنیتی که وجود ندارد، فرار کنند. وی تاکید کرد: این تراژدی باید فوراً و قاطعانه پایان یابد. هر تردید سیاسی و هر تلاشی برای توجیه جنایاتی که در مقابل دیدگان جهانیان انجام می‌شود، یک شکست جمعی را در وجدان جهانیان درخصوص حفظ حداقل سطح انسانیت در بحبوحه جنگ را حک خواهد کرد. اسپولیاریک افزود که همه کشورها باید به تعهدات خود ذیل کنوانسیون‌های ژنو مبنی بر احترام و تضمین قوانین بین‌المللی بشردوستانه پایبند باشند و آنها از جمله باید تضمین کنند که سلاح‌های ارسالی آنها برای دیگران، به نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه منجر نمی‌شود. به گفته رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، باید ارسال کمک‌های بشردوستانه به تمام نقاط غزه بدون هیچ مانعی و به شیوه‌ای بی‌طرفانه به سرعت از سرگرفته شود و همه اسیران آزاد و به این کمیته اجازه یابد تا ملاقات های خود با بازداشت شدگان فلسطینی در همه بازداشتگاه های رژیم اسرائیل را از سربگیرد. دراین باره مطلوب است تا بگوییم که سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش هزاران مورد از کمک‌های انسانی و امدادی شامل حجم زیادی کمک‌های غذایی برای ساکنان غذا را معدوم کرده است.بنا بر این بیانیه، محموله‌های معدوم شده شامل هزار کامیون مواد غذایی و دارو بوده است. دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در نوار غزه پیش تر در بیانیه‌ای از جامعه بین‌المللی، تمامی کشورهای جهان، سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری و نهادهای سیاسی خواست تا با نظارت مستقیم و واقعی مسیرهای امن و دائمی برای انتقال غذا و دارو به نوار غزه را باز کنند و مانع هرگونه کارشکنی رژیم اشغالگر شوند. در این بیانیه تأکید شده است که کمک‌های انسانی باید از هرگونه بازی سیاسی و کنترل توسط اشغالگران یا عوامل هم‌دست آنها آزاد شود.
دفتر رسانه‌ای غزه همچنین محاصره این باریکه را جنایتی دسته‌جمعی علیه مردم غیرنظامی توصیف کرد و خواستار رفع فوری آن شد. این نهاد خواستار فشار جهانی برای توقف نسل‌کشی، سیاست‌های گرسنگی دادن و آواره‌سازی در غزه شد و بر لزوم تحقیقات بین‌المللی فوری درباره جنایت گرسنگی و محاکمه عاملان آن تأکید کرد. همچنین آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که در انبارهای ما از جمله در شهر العریش، غذای کافی برای ساکنان غزه به مدت بیش از سه ماه موجود است اما همچنان منتظر مجوز ورود هستیم. آنروا افزود: درهای گذرگاه‌ها را باز کنید و محاصره غزه را پایان دهید تا بتوانیم به وظیفه انسانی خود عمل کنیم و به نیازمندان از جمله یک میلیون کودک، کمک برسانیم. دراین خصوص به گفت‌وگو با جعفرقنادباشی، کارشناس مسائل بین‌الملل و سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل و تحلیل‌گر مسائل غرب آسیا پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.