سرانجام باجدهی بیفایده جوبایدن به جمهوریخواهان کنگره بر سر برخی پروندههای خاص ، نتوانست منجر به نجات وی از استیضاح شود! مجلس نمایندگان آمریکا به آغاز تحقیقات رسمی برای استیضاح «جو بایدن»، رئیسجمهور این کشور به دلیل فعالیتهای تجاری بینالمللی جنجالی پسرش «هانتر» رأی داد. طبق این گزارش، دموکراتها به اتهامات جمهوری خواهان علیه بایدن رأی منفی دادند.بهرغم اینکه شانسی برای موفقیت این تحقیق تقریبا وجود ندارد، اما میتواند تلاشهای بایدن را با توجه به نامزدی او برای انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر ۲۰۲۴ میلادی تحت تأثیر قرار دهد.
جمهوری خواهان که از ابتدای سال جاری اکثریت کرسیهای مجلس نمایندگان را در اختیار دارند، بایدن را متهم به سوءاستفاده از نفوذ خود برای اجازه دادن به پسرش برای انجام فعالیتهای تجاری مشکوک در کشورهای چین و اوکراین میکنند.صورتمسئله مشخص است.رئیسجمهور آمریکا شانس زیادی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ندارد. ازاینرو جمهوریخواهان قصد دارند به هر نحو ممکن از فرصت طرح استیضاح بایدن برای به چالش کشیدن بیشتر وی در نظرسنجیها، مخصوصا در نزد رأیدهندگان مستقل، استفاده کنند.
این استیضاح یک بازی دوسرباخت برای بایدن محسوب میشود زیرا وی در روزهای گذشته امتیازاتی به جمهوریخواهان برای جلوگیری از این روند داده بود. مقامهای ارشد دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در جریان مذاکرات با جمهوریخواهان سنا با هدف جلب موافقت آنها برای تصویب کمک به اوکراین، در آخرین لحظه با بازنگری محدودیتهای مرزی و پناهندگی این کشور و تشدید مقررات برای محدود کردن عبور مهاجران از مرز آمریکا و مکزیک موافقت کردند.با آشکار شدن جزئیات این طرح، نگرانیها در میان حامیان مهاجران و دموکراتها بالا گرفت و آنها نسبت به بازگشت به محدودیتهای احتمالی دوران دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا هشدار دادند.
با توجه به تعطیلات پایان سال ۲۰۲۳ کنگره، قانونگذاران آمریکا زمان کمی برای دستیابی به توافق در مورد درخواست ۱۱۰ میلیارد دلاری دولت بایدن برای کمک به اوکراین و رژیم اشغالگر قدس و همچنین تأمین مالی نیازهای امنیت ملی آمریکا دارند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین با سفر به واشنگتن با قانونگذاران کنگره آمریکا ملاقات کرد و خواستار ادامه حمایت نظامی این کشور از کییف برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه شد.چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنا با اشاره به زمان باقیمانده، گفت که مذاکرات ادامه دارد.آسوشیتدپرس در گزارشی به نقل از چند منبع نوشت، در میان پیشنهادهایی که بهطورجدی موردبحث قرار میگیرد، طرحهایی است که به مقامهای امنیت داخلی آمریکا اجازه میدهد درصورتیکه تعداد کل عبور از گذرگاهها از ظرفیت روزانه حدود ۵ هزار نفر عبور کند، از درخواست پناهندگی در مرز جنوبی این کشور جلوگیری کنند. بنا به برخی از گزارشها، تعداد کل عبور از گذرگاهها در برخی از روزها در سال جاری میلادی از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است.همچنین پیشنهادهایی برای بازداشت متقاضیان پناهندگی در مرز، ازجمله خانوادههای دارای فرزند، بهطور بالقوه با سیستمهای نظارت الکترونیکی در دست بررسی است.
مذاکرهکنندگان همچنین به دنبال راههایی هستند که به مقامها اجازه میدهند تا بهسرعت مهاجرانی را که کمتر از دو سال در آمریکا بودهاند، حتی اگر دور از مرز هم باشند، اخراج کنند. البته به گفته یک منبع آشنا با گفتوگوهای مقامها، این اخراجها افرادی را که درخواست پناهندگی ندادهاند، شامل میشود.این پیشنهادها شبیه سیاستهایی است که دولت جمهوریخواه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، تلاش کرد برای جلوگیری ازاینگونه ترددهای مرزی اجرا کند، اما بسیاری از آنها با موفقیت در دادگاههای آمریکا به چالش کشیده شدند.