محمد کاظم انبارلویی
1- دشمن به انتخابات بهعنوان نقطه گسست و تهدید امنیتی نگاه میکند، نباید دشمن را در این نگاه یاری کرد. کسی که در انتخابات 88 قبل از شمارش آرا درحالیکه مردم هنوز پای صندوقهای رأی بودند، مصاحبه خبری میگذارد و خود را پیروز انتخابات معرفی میکند، در جورچین دشمن برای پروژه گسست و تهدید امنیتی در یک مخرج مشترک زیست میکند.
2- گفتوگو و مناظرات در انتخابات حول چه محورهایی باید صورت گیرد؟ عقلانیت سیاسی و سیاستورزی معقول و صحیح حکم میکند حول حل مشکلات مردم باشد.
تورم، آلودگی هوا، مشکل بیکاری و اشتغال ،
ریز گردها و ... مشکل مردم است اگر گفتوگوها حول این مشکلات باشد یک انرژی جدید در انتخابات برای حل مشکلات مردم تولید میشود که در تحکیم امنیت ملی و رفاه عمومی بهعنوان پیشران عمل میکند.
گفتوگو را پایه رسیدن به تفاهم قرار دهیم نه تداوم تخاصم!
هدف از گفتوگوها ، کشف دردهای مشترک و ارائه راهحل برای برونرفت از مشکلات است.
3- رقابت واقعی چگونه شکل میگیرد چه دوگانههایی و چه دوقطبیای متضمن رقابت قوی و حل مشکلات مردم است؟ دوگانه الهی و مادی ،مقاومت و سازش ، اسلامی و سکولار مردمی و اشرافی ، پاک دست و فاسد ، قدرتطلب و خدمتگزار ... میتواند دوگانههای معقول باشند.
دوگانه موافقان و مخالفان نظارت استصوابی، موافقان و مخالفان حجاب اجباری و حجاب اختیاری و ... دوگانههای دستساز دشمن برای پدیداری گسست و تهدید امنیتی است. این دوگانهها شکافی در جامعه ایجاد میکند که جایگاه زیست سرویسهای موساد و سیا برای ناآرامیها و اردوکشی خیابانی است.
مردم انتخابات را نماد وحدت ملی میدانند ، آیا کسانی که خود را در معرض رأی مردم قرار دادهاند همین فهم از انتخابات را دارند؟!
4- مردم باید حس کنند که یک عقل جمعی با چند نگاه تیمی یا گروهی و حزبی وجود دارد که به دنبال حل مشکلات کشور هستند. رقابت در این فضا مثبت و متضمن مشارکت جدی و قوی است.
مردم باید حس کنند ابعاد، اطرافواکناف رقابت مسئله حلکن هستند نه مسئلهساز و مسئله پاککن!
5- نامزدها باید با مردم صادق ، شفاف و روراست باشند. خداترسی ، دیناندیشی ، مردمدوستی و اخلاق در کارنامه سیاسی آنها ،یک عدد قابلقبول را نشان دهد.
نامزدها در سابقه خود در نگاه مردم باید یک تصویری از پاکدستی ، فسادستیزی ، عدالتخواهی و سادهزیستی ارائه دهند. این تصویر ، مردم را در هدایت به نقطه گزینش اصلح و ارجح کمک میکند.
آنها باید در تبلیغات خود نشان دهند به دنبال شکلگیری یک مجلس پاکدست ، پاسخگو و غیروامدار و انتقادپذیر و آگاه به حیلهها و مکائد دشمن هستند.
مردم باید نمایندگان را در عمل به سوگند نمایندگی در پاسداشت استقلال و آزادی و پاسداری از اسلام و دستاوردهای انقلاب و مبانی جمهوری اسلامی، صادق بیابند.
6- نگاه تحولخواهانه و منتقدانه به مشکلات کشور باید در دیدگاههای کسانی که میخواهند خود را در معرض رأی مردم قرار دهند دیده شود و این یک ضرورت است.
این نگاه نه در ایام انتخابات بلکه در پیشینه و سابقه کاری آنها باید وجود داشته باشد .
مردم در پای صندوقهای رأی باید یقین کنند به کسانی که رأی میدهند، آنها میروند از حقوق سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و امنیتی آنها براساس احکام الله دفاع میکنند.
7- مقام معظم رهبری در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور فرمودند :«حضور در انتخابات صرفا تکلیف نیست بلكه حق مردم است.»
لذا فلسفه حضور در پای صندوقها از سوی مردم این است که مجلسی شکل گیرد كه «تحول و تحولگرایی» را در دستور کار خود قرار دهد و نتیجه این تحول استیفای حقوق ملت باشد.
مسئله تحول در منظومه فکری امام خامنهای (مدظلهالعالی) طی 30 سال گذشته در 68 سخنرانی به گونههای مختلف بیانشده است. در همین بیانات آغاز 1402 در حرم مطهر رضوی 34 مرتبه موضوع تحول مطرحشده است.