همزمان با ۱۰ شهر بزرگ ایران با حضور پرشور خانوادهها از میدان هفت تیر تا میدان ولیعصر آغاز شد و تا ساعت ۲۲ ادامه داشت . به گزارش مهر، بیش از ۴۰۰ موکب خدمات فرهنگی و پذیرایی برای این مراسم پیش بینی شده بود و ۱۲ هزار نفر در این موکب ها به شهروندان تهرانی خدمت رسانی کردند.خادمان این مراسم در موکب ها از گروههای جهادی و خیران تهرانی بودند، شهرداری تهران در این مراسم برنامههای زیرساختی را مهیا کردند و هزینههای دیگر مراسم توسط مردم و گروههای جهادی و خیران تأمین شد. ایستگاههای شهدای هفتم تیر، میدان حضرت ولیعصر (عج)، میدان جهاد، تئاتر شهر و بوستان لاله نزدیکترین دسترسیها برای رسیدن به مراسم بودند. با توجه به پیشبینی استقبال مسافری و به منظور تسهیل در بازگشت شرکتکنندگان، سرفاصله حرکت قطارها در خطوط یک، سه و 6 کاهش یافت، همچنین سرویسدهی در تمامی خطوط درونشهری از مبادی تا ساعت ۲۲:۳۰ ادامه یافت.
استقبال زیاد مردمی از جشن امام رضاییها
با توجه به خاطره خوش مردم تهران از راهپیمایی ۱۰ کیلومتری غدیر در سال گذشته، مطابق پیشبینی ها استقبال از مراسم در حد بالایی صورت گرفته و دهها هزار خانواده تهرانی همراه کودکان و نوجوانان خود، خودشان را به مراسم رساندند و لحظه به لحظه بر شمار جمعیت افزوده شد.
در میدان هفتم تیر سرود سلام فرمانده با حضور مداحان اهل بیت اجرا شد. از بخشهای مورد استقبال مراسم، غرفههای بازی بود. در یکی از همین غرفهها به نام کافه بازی، پدرها فرصت داشتند سه دقیقه با دخترهایشان به رقابت بپردازند و در زمینه دارت، جورچین و برج هیجان مسابقه بدهند.
عشق امام علی بن موسی الرضا (ع) در دل همه ایرانیان جا دارد و مختص گروه خاصی نیست. به همین دلیل ديروز از هر طیف و طبقه اجتماعی، از هر سن و سالی با هر اعتقاد و باوری در مراسم حضور داشتند. تعداد زیادی از مهمانان امسال از شهرستانهای اطراف تهران آمدند و خودشان را به محفل امام رضاییها رساندند.
یکی از مشکلات مراسمهای اینگونه كه پیش تر با آن مواجه بود تولید حجم بالای زباله و رهاسازی آنها در معابر بود. شهرداری امسال تلاش کرده این مسئله را مدیریت کند لذا تعداد زیادی از پاکبانان زحمتکش همزمان زبالهها را جمع آوری
کردند و به ماشینهای حمل زباله و بازیافت منتقل کردند. علاوه بر نیروهای شهرداری، حضور نیروهای انتظامی در سراسر مسیر مشهود بود تا مراسمات در کمال امنیت و آرامش برگزار شود.
مخاطب خاص مراسم امسال کودکان بودند که با شور و شوق خاصی در مسیر حضور داشتند. تقاطع عضدی با بخشهای اجرای سرودهای آيینی، بازیهایی مانند قصر بادی، فوتبالدستی، ترامپولین و … فضای شاد و مهیجی را برای کودکان دوستدار امام رضا (ع) فراهم کرده بود.
جای جای خیابان کریمخان تهران که از سویی به میدان حضرت ولی عصر (عج) میرسد و از سویی به میدان هفت تیر، پرچمهای سبز مزین به نام ثامن الحجج دیده میشد و عطر دل انگیز ديروز هوای تهران و نوای مولوی هایی که مدح اهل بیت عصمت و طهارت خصوصا حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) را میخواندند، مردم را به صحن و سرای امام در مشهد مقدس میبرد.
تربیت نسل جدید در مجلس ذکر اهل بیت (ع)
حجت الاسلام عابدی که یکی از مهمانان جشن امام رضاییها بود و خود را با فرزندانش به این محفل نورانی رسانده بود در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره لزوم آشنایی نسل جدید با آموزههای دینی و مذهبی گفت: این جشن همانند مهمانی کیلومتری غدیر که سال گذشته در شهرهای مختلف برگزار شد واقعا فضای خوبی را برای خانوادهها فراهم کرد تا بتوان در خلال همین جشنها مفاهیم دینی را به فرزندان و نسل جدید آموزش داد. نوجوانان ما باید با عشق به حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه بزرگ شوند و بدانند که این بزرگواران هستند که میتوانند در جای جای زندگی ما را یاری بدهند. ما با شادی اهل بیت شاد میشویم و با غم اهل بیت غمگین میشویم. این مراسمها در کنار مراسمهای عزاداری محرم و فاطمیه فرزندانمان را با این دو جلوه شادی و غم برای خدا آشنا میکند.
جشن امام رضاییها به نیمه رسیده بود. تعدادی از شرکت کنندگان در مراسم دنبال جایی برای نشستن بودند که خستگی در کنند و به ادامه جشن و شادی بپردازند . تعدادی از مردم پرچمهایی به دست گرفتند که روی آن جمله معروف شهید حاج قاسم سلیمانی نوشته شده است: «ایران، حرم است».
امام رضا (ع) به رأفت و رحمت شناخته میشوند و در جشن امام رضاییها هم تنور خیرات نان و کمک به نهادهای حمایتی گرم است. مردم ایران با اقتدا به پیشوای خود، نیازمندان را در جشن امام رضا فراموش نکردند.در غرفه عشایر، موسیقی محلی پخش میشود و توانسته مخاطبان زیادی را دور خود جمع کنند. نمایش تنوع فرهنگی ایران عزیز از نکات مثبت مراسم امسال است.