تعیین تکلیف پرونده ۱۰۴ محیط بان جانباخته در بنیاد شهید

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: شهادت ۳۹ محیط بان جانباخته از سوی بنیاد شهید احراز شده اما شهادت ۶۵ نفر از آنان بر اساس دستورالعمل‌های این نهاد مورد احراز قرار نگرفت. 
به گزارش ایسنا هر سال در ۳۱ جولای روز جهانی رنجر ( محیط بان) گرامی‌ داشته می‌شود. این روز فرصتی است از اقدامات مهمی که محیط بانان هر روز برای طبیعت انجام می‌دهند، تجلیل و از محیط بانانی که جانشان را حین انجام وظیفه از دست داده‌اند، با احترام یاد کنیم.  با توجه به اینکه بیش از ۱۰۰ محیط بان تاکنون جان خود را در راه حفاظت ازمحیط زیست از دست داده‌اند، سازمان حفاظت محیط زیست تلاش کرده است با همکاری بنیاد شهید، شهادت آن‌ها را احراز کند. سرهنگ جمشید محبت خانی در گفت وگو با ایسنا افزود: ۱۵۲ محیطبان را تاکنون در راه انجام وظیفه محیط بانی از دست داده‌ایم و شهادت ۳۹ نفر از آنان از سوی بنیاد شهید احراز شده اما شهادت ۶۵ نفرشان بر اساس دستورالعمل‌های بنیاد شهید احراز نشده است. وی درباره مفاد دستورالعمل احراز شهادت محیطبانان گفت: دستورالعملی وجود دارد که هم  ستاد کل  نیروهای مسلح، هم بنیاد شهید و هم وزارت دفاع روی آن نظر دارند. به عنوان نمونه فرد محیطبان باید در درگیری مسلحانه با شکارچی غیرمجاز و مسلح به شهادت رسیده باشد تا شهادت او از سوی بنیاد شهید احراز شود.
 محبت‌خانی ادامه داد: برخی از محیطبانان به علل دیگری مانند پرتاب شدن از کوه هنگام گشت‌زنی جان خود را از دست داده‌اند و درگیری مسلحانه با متخلفان نداشته‌اند بنابراین در شهید بنیاد شهید محسوب نمی‌شوند.
 وی اضافه کرد: قصد داریم این افراد را به عنوان شهید خدمت شناسایی کنیم و به دنبال تصویب این موضوع در هیئت دولت هستیم که محیط بانانی که شهادتشان در بنیاد شهید احراز نمی‌شود، شهید خدمت محسوب شوند و مرکز ایثارگران سازمان حفاظت محیط زیست در حال پیگیری است. این مورد را در سازمان نیروهای مسلح داریم و خانواده‌های شهدای خدمت از مزایایی برخوردار می‌شوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: پرونده سایر محیط بانان جانباخته مفتوح و در کمیسیون مشترک با بنیاد شهید در حال پیگیری است.
محبت‌خانی در پایان از دولت چهاردهم درخواست کرد که فرایند رسیدگی به پرونده‌های احزار شهادت محیط بانان و تشکیل کمیسیون مربوط سریع‌تر انجام شود چرا که شهادت برخی محیط بانان پس از ۶ یا ۷ سال احراز شده و این تاخیر موجب تضییع حقوق خانواده‌های آنان شده است.