در راستای ضرورت توسعه صادرات غیرنفتی مطرح شد؛
افزایش ۱۵ درصدی تجارت ایران با کشورهای سازمان همکاری‌های اسلامی

گروه اقتصادی 
طی روزهای اخیر محمد رضوانی‌فر، رئیس کل گمرک ایران بیان داشت که تجارت غیرنفتی ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در ۵ ماهه سال جاری با ۱۵ درصد افزایش به ۲۶/۷ میلیارد دلار رسید. میزان وزنی تجارت غیرنفتی ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در این مدت ۴۲/۳ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد نشان می‌دهد. رضوانی‌فر همچنین افزود: از مجموع مبادلات تجاری غیرنفتی ایران با ۵۶ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی ۳۳/۶ میلیون تن به ارزش ۱۳/۵ میلیارد دلار به صادرات اختصاص یافت. به گفته وی، صادرات غیرنفتی ایران به کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در ۵ ماهه سال جاری به لحاظ وزن ۸ درصد و از حیث ارزش ۱۶ درصد افزایش داشته است. معاون وزیر اقتصاد در خصوص واردات از کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در ۵ ماهه ۱۴۰۳ اظهار کرد: در این مدت ۸/۷ میلیون تن کالا به ارزش ۱۳/۲ میلیارد دلار از کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۱۸ درصد و از حیث ارزش ۱۵ درصد رشد داشته است. رضوانی‌فر گفت: بیشترین میزان مبادلات تجاری غیرنفتی ایران در ۵ ماهه سال جاری در بین کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی، با امارات متحده عربی، ترکیه، عراق، پاکستان و عمان بوده است که ۲۴ میلیارد دلار از حجم کل مبادلات تجاری غیرنفتی ایران در بین کشورهای عضو به این ۵ کشور اختصاص داشت. باور فعالان و کارشناسان حوزه تجارت این است که توجه به ظرفیت‌های همسایگی می‌تواند سبب برون رفت از مشکلات مطرح کشور به ویژه در بخش اقتصادی شود و مسیر رونق تولید را هموار سازد چراکه با توسعه ارتباطات و بسترسازی صادرات در عرصه بین المللی، تولید تقویت و افزایش کیفیت محصولات بیش از پیش عملیاتی خواهد شد. این مهم همچنین می‌تواند نیاز کشور به واردات را کاهش دهد یا واردات موردنیاز را بی آنکه تولید داخل متضرر گردد، اجرایی سازد. در بررسی بیش‌تر این موضوع و لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های همسایگی و پیما‌ن‌های اقتصادی برای رونق صادرات غیرنفتی به گفت‌وگو با علی حدادی، نماینده مردم طالقان، نظرآباد و چهارباغ و عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پر‌داختیم که در ادامه می‌خوانید. 

علی حدادی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد:
ضرورت جلوگیری از خام فروشی و بهره‌گیری از ظرفیت همسایگان
علی حدادی، نماینده مردم طالقان، نظرآباد و چهارباغ و عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح افزایش ۱۵ درصدی تجارت ایران با کشورهای سازمان همکاری‌های اسلامی پرداخت و درخصوص این ظرفیت‌ این کشورها برای توسعه صادرات غیرنفتی کشور بیان کرد: پیمان‌هایی همچون پیمان شانگهای، بریکس و ارتباطات با کشورهای همسایه و سازمان همکاری‌های اسلامی گامی رو به جلو و در راستای توسعه صادرات غیرنفتی کشور است. این همکاری‌ها بسترساز پیشرفت و رونق اقتصادی برای کشور خواهد بود و سبب خواهد شد تا مطالبات اقتصادی از جمله بهبود معیشت که اولویت نخست کشور است، پاسخ داده شود. 
وی افزود: رونق تجارت و توسعه صادرات غیرنفتی سبب می‌شود تا تولید کشور افزایشی شود و توامان با افزایش تولید به ارتقای کیفیت محصولات نیز توجه جدی شود. حدادی تصریح کرد: برای تحقق هرچه مطلوب تر رونق صادرات غیرنفتی می‌بایست به مشوق‌های موردنیاز توجه شود و بسترسازی صحیح شکل گیرد. گفتنی‌ست که در برنامه هفتم توسعه نیز محور نخست برنامه پیشرفت کشور، اقتصاد و معیشت است و به منظور بهبود معیشت به موارد مهمی همچون رونق تولید، تجارت و صادرات غیرنفتی توجه شده است. 
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم دقت نظر و توجه جدی بدارد تا رونق هرچه تمام‌تر صادرات غیرنفتی اجرا و عملیاتی گردد. خوشبختانه همجواری با کشورهای همسایه سبب شده تا ظرفیتی قابل توجهی در حوزه صادرات رقم بخورد مشروط براینکه این ظرفیت‌ها به خوبی مورد استفاده قرار گیرند. 
نماینده مردم طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس دوازدهم متذکر شد: دستگاه‌های دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشور باید در مسیر تدوام سیاست‌های موجود و ریل‌گذاری‌های انجام شده حرکت کنند تا اثربخشی‌ها دو چندان گردد. 
او همچنین یادآور شد: یکی از مشکلات موجود کشور، واردات بدون درنظرگیری نیازهای اصلی کشور است. همواره باید در فرآیند واردات دقت بداریم و مانع از ورود محصولاتی شویم که نیاز کشور نیست و چه بسا در کشور تولید می‌شود. توجه به واردات و سنجش نیازها، موجب تقویت تولید داخلی می‌گردد و مسیر رونق صادرات غیرنفتی را هموارتر خواهد کرد. 
حدادی در پایان این گفت‌وگو بیان کرد: توجه به صنایع تبدیلی کشور اهمیت فراوانی دارد و همواره باید تلاش کنیم تا خام فروشی صورت نگیرد. جلوگیری از خام فروشی و توجه به شرکت‌های دانش بنیان بخش خصوصی اهمیت فراوانی دارد. فراموش نکنیم که حکمرانی مردم پایه در بخش تولید مادامی محقق خواهد شد که به مردم اعتماد کنیم و مشوق‌های لازم تولید را در اختیار فعالان قرار دهیم. بی‌شک درنظرگیری این عوامل بسیار اثربخش و پیشران اقتصاد کشور در حوزه‌های مختلف خواهد بود.