پیرو نوسازی بافت‌های فرسوده مطرح شد:
نوسازی بافت‌های فرسوده پیشران به‌سازی بافت شهری و روستایی

گروه اقتصادی 
به تازگی مجید جودی، معاون بازسازی بنیاد مسکن با بیان اینکه روند نوسازی واحد‌های مسکونی در روستا‌های کشور با سرعت در حال اجرا است گفت: روند نوسازی واحد‌های مسکن روستا‌هایی در سراسر کشور با همکاری خود ساکنان در حال اجرا است و ما شاهد رونق و تکمیل واحد‌های مسکونی در این حوزه  هستیم. وی ادامه داد: از سهمیه سال ۱۴۰۲ که حدود ۳۵۰ هزار واحد معرفی کرده بودیم تاکنون ۳۲۶ هزار واحد مسکن روستایی به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی معرفی شده  و حدود ۲۲۷ هزار واحد مسکن روستایی هم عقد قرار داد شده است. جودی بیان کرد: همزمان با بهبود همکاری بانک‌ها شاهد آن هستیم که تا یک ماه آینده پرونده نوسازی مسکن روستایی برای سال ۱۴۰۲ بسته می‌شود. معاون نوسازی مسکن روستایی یادآور شد: برای سال ۱۴۰۳ هم پیشنهاد نوسازی  ۳۵۰ هزار واحد را ارسال کرده ایم و برای نوسازی این واحد‌ها هم تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی هم تصویب کرده‌ایم. گفتنی‌ست که توامان با نوسازی مسکن روستایی، امر مهم نوسازی بافت‌های فرسوده در شهرها نیز آغاز شده است و به تازگی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از نوسازی بیش از ۳۰۵ هزار واحد تا اول شهریور ۱۴۰۳ خبر داده است. مطابق اعلام محمد آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ۱۴ استان برتر در این زمینه به ترتیب تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مازندران، البرز، همدان، فارس، کرمانشاه، قم، گلستان و کردستان بود‌ه‌اند و مقرر شده تا احداث و تکمیل ۴۰۵ پروژه دیگر علاوه بر پروژه‌های جدید که در قالب برنامه جامع اقدام مشترک اعضای ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار هستند، آغاز شود. آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در مورد تشخیص ملک افراد در بافت‌های فرسوده، همچنین بیان‌داشته است که افراد می‌توانند با ارسال کد پستی یا کد «جام» مندرج بر روی سند مالکیت خود به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ یا مراجعه به سامانه ثبت‌نام تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران به نشانی facility.udrc.ir نسبت به اینکه ملکشان در محدوده بافت‌های فرسوده است یا خیر مطلع شوند. در بررسی بیش‌تر این موضوع و لزوم تسریع نوسازی بافت‌های فرسوده در شهرها و روستاهای کشور به گفت‌وگو با عباس صوفی،عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم همدان و فامنین پر‌داختیم که در ادامه می‌خوانید.

عباس صوفی، عضو کمیسیون عمران مجلس: 
نوسازی بافت‌های فرسوده پیشران حوزه مسکن و گامی رو به جلو خواهد بود
عباس صوفی،عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم همدان و فامنین در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح اثرات نوسازی بافت‌های فرسوده روستایی پرداخت و در این باره بیان کرد: نوسازی بافت‌های فرسوده از جمله موضوعات مهم و اساسی است که می‌بایست در شهرها و روستاهای کشور به قوت دنبال شود. 
وی به تشریح اثرات نوسازی بافت‌های فرسوده در جلوگیری از آسیب‌های احتمالی ناشی از حوادث طبیعی پرداخت و در این باره افزود: به سبب آنکه جمهوری اسلامی ایران از منظر جغرافیایی با خطر وقوع و تهدید زلزله رو به رو است و گسل‌های بسیاری نیز درکشور وجود دارد، باید درصدد نوسازی بافت‌های فرسوده بود تا در صورت وقوع حوادث طبیعی از آسیب‌های ناشی از فرسودگی جلوگیری شود. 
صوفی ضمن بیان اینکه احیای بافت‌های فرسوده موجب عرضه زمین موردنیاز می‌شود، تصریح کرد: بافت‌های فرسوده بسیاری در کشور وجود دارند که کارکرد خود را از دست داده‌اند و استفاده‌ای از آن‌ها صورت نمی‌گیرد. از این رو باید امر نوسازی را در دستورکار قرار داد تا به مطالبه تامین زمین موردنیاز نیز پاسخ داده شود. 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم تسریع نوسازی بافت‌های فرسوده در روستاهای کشور بیان کرد: به موجب آنکه سازه‌های روستایی کمتر از علم و قواعد مهندسی بهره‌ برده‌اند، نیاز است تا مهم نوسازی بر اساس ضوابط روز مورد توجه قرارگیرد.  
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس دوازدهم با اشاره به ضرورت به‌سازی بافت شهری متذکر شد: دولت باید همواره به امر مهم نوسازی بافت‌های فرسوده توجه کند تا جلوگیری از خطرات طبیعی عملیاتی شود و به‌‌سازی روستاها وشهرها رقم بخورد. وی درخصوص نوسازی بافت‌های فرسوده در شهرها با تاکید بر لزوم کاهش چالش‌های موجود در حوزه مدیریت شهری یادآور شد: نوسازی بافت‌های فرسوده سبب به‌سازی شهرها خواهد شد و مشکلات مرتبط با مدیریت شهری را نیز مرتفع خواهد کرد. 
صوفی همچنین ادامه داد: حدود ۱۶۰ هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد که ‌بی‌شک نیازمند توجه و برنامه ریزی دقیق دولت می‌باشد تا فرآیند به سازی را عملیاتی شود و بخشی از ناترازی موجود در حوزه مسکن جبران گردد. همچنین دولت باید در سایر حوز‌ه‌های مسکن از جمله تولید و توسعه تعاونی‌های مسکن ورود پیدا کند و به موضوعاتی همچون بافت ناکارآمد شهری اهتمام جدی بورزد. 
وی در پایان این گفت وگو همچنین خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعات پیش ‌روی دولت، توجه به حوزه مسکن است چراکه نگرانی‌های بسیاری را برای مردم رقم زده است. توامان با این روند توجه به موضوعات معیشتی، حقوق کارکنان، معلمان و سایر گروه‌ها نیز امری مهم است که می‌بایست در دستورکار دولت قرارگیرد.