محمدباقر قالیباف در همایش سراسری بنیاد مسکن تبیین کرد:
مشکل مسکن حل شدنی است

دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سراسری سالانه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که صبح دیروز (دوشنبه، 14 آبان ماه1403) در سالن اجلاس سران گفت: بعد از پیروزی انقلاب بلافاصله شاهد وقوع جنگ بودیم اما قبل از آن نیز شاهد مشکلات امنیتی در برخی شهرها بودیم که باعث شد امام فرمان تاریخی تأسیس سپاه پاسداران را در دوم اردیبهشت ماه سال 1358 صادر کنند؛ این در حالی است که بنیاد مسکن در 21 فروردین ماه همان سال و تنها چند روز بعد از رأی مردم به جمهوری اسلامی ایران، بر اساس فرمان تاریخی امام (ره) که پیامی قوی، دقیق، راهبردی و کاربردی داشت، تأسیس شد.
باید دید چرا امام (ره) در اولین فرمان خود چنین نهادی را پایه گذاری کردند و موضوع مسکن را در آن قرار دادند. شرط انصاف و عقل این است که طی 45 سالی که از پیروزی انقلاب گذشته، اقدامات خود را بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف و ثمرات و تبعات آن را ببینیم و واقع بینانه تحلیل کنیم تا بتوانیم در این زمینه شاهد تحول جدی باشیم و در حکمرانی این بخش از کار خود را با درایت و پختگی پیش ببریم.
بی شک با نگاه کلی به انقلاب اسلامی که برخاسته از قرآن کریم، اهل بیت (ع) و آیات و روایات است در می‌یابیم که مسائل مادی برخاسته از مسائل معنوی بوده و همین مادیات نیز می‌تواند به حوزه معنویات کمک کند و از این رو است که می‌گوییم انقلاب اسلامی باید دین و دنیای مردم را با هم پیش ببرد و ضمانت کند و هر کدام اینها بدون دیگری جزء اهداف انقلاب اسلامی نبوده و نیست.
ما باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا بعد از گذشت 45سال توانسته‌ایم مسأله مسکن در کشور را حل کنیم یا خیر؟ قطعاً خیر. حتی جایی که مسکن تولید شده، شاهد انباشتگی‌های بزرگ از سرمایه‌هایی بوده‌ایم که باید برای پیشرفت کشور در جریان باشند اما در زمین دفن و راکد شده و با افزایش تورم، فقط پیمانکاران سود می‌برند در حالی که چند میلیون مسکن داریم که خالی بوده و از سوی دیگر چند میلیون خانواده فاقد مسکن داریم.  هم تولید مسکن کم است و هم آنهایی که تولید شده، احتکار شده است. 
امام (ره) یکی از مشکلات موجود را موضوع زمین می‌دانستند که باید به مردم واگذار شود که تنها کاری که انجام می‌شود این است که همین زمین را هم به مردم نمی دهیم که اگر هم داده می‌شود مشکلات اساسی وجود دارد که به آن توجه نکرده‌ایم. 
ما حدود 15میلیون هکتار زمین قابل سکونت در کشور داریم اما تا کنون کمتر از یک درصد آن یعنی حدود 0.7 درصد از آن را استفاده کرده‌ایم. در حوزه تراکم نیز در برخی نقاط کشور، روستائیان محل زندگی خود را تخلیه کرده‌اند و جاهایی را هم داریم که 150 نفر در یک هکتار ساکن است در حالی که پرجمعیت‌ترین شهرهای دنیا نیز چنین تراکمی ندارند. 
زمین‌های در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی در محدوده و حریم شهرها حدود 2 برابر کل زمین‌هایی است که در آن خانه‌سازی شده است. البته ممکن است مسئولان بگویند بخشی از آن در حاشیه رودخانه بوده و یا مورد اختلافی است که قبول داریم اما اگر تنها 0.2 درصد از زمین‌های دولتی را به مردم برای ساخت مسکن واگذار کنیم، مشکل مسکن حل می‌شود که کمتر از 300 هزار هکتار از 15 میلیون هکتار گفته شده، است. 
امروز حدود 50 درصد قیمت یک مسکن به طور متوسط به خاطر زمین آن است.  موضوع مهم دیگر مدیریت یکپارچه در روستاها است. از بعدِ جهاد سازندگی شاهد خالی شدن روستاها بوده‌ایم. دولت و وزارت جهاد کشاورزی طبق قانون برنامه مکلف شده‌اند در سال نخست اجرای این قانون موضوع مدیریت یکپارچه روستاها را بیاورند تا از نابسامانی‌های فعلی در روستاها نجات پیدا کنیم و طرح هادی روستاها و معیشت محور را با هم حل و فصل کنیم. ببینید که مسکن چطور کمر مردم را شکسته است. امروز مردان مردی که در دوران دفاع مقدس خم به ابرو نیاورده و محکم در برابر دشمن ایستادگی کردند،کمرشان در برابر رفع مشکلات و نیازهای خانواده‌شان شکسته است که انصاف و مروت نیست. یک جوان باید به وقت خود تحصیل کند، ازدواج کند، شاغل شود و وقتی از فصل آن بگذرد حتی اگر به او این فرصت‌ها و امکانات داده شود فایده‌ای ندارد لذا زمان مهم است.