استعفای مهندس ایرانی از گوگل در پی همکاری این شرکت با رژیم اشغالگر
ظلم‌ستیزی در قلب سیلیکون‌ولی

گروه فرهنگی 
در گوگل کار می‌کنی؛ جایی که بر سیلیکون‌ولی فرمانروایی می‌کند. شرکتی که هر یک از خدماتش، در لبه فناوری روز ایستاده‌ و قدرتمند‌ترین رقیبان را از پا در می‌آورد. جایی کار می‌کنی که هر کس بشنود کارمند آنجایی، سؤال بعدی‌اش در مورد رمز موفقیتت است. رسماً رؤیای دیگران را زندگی می‌کنی. رؤیایی که برایش جنگیده‌ای، هزینه داده‌ای، مهاجرت کرده‌ای و اکنون نوبت آن است که شیرینی‌هایش را مزه‌مزه کنی.
 اطرافیانت به تو می‌گویند افتخار آن‌هایی؛ یا شاید بگویند پرچم ایران و ایرانی را بالا برده‌ای. بد هم نمی‌گویند. تو در عصری زندگی می‌کنی که همه‌چیز ذیل واژه موفقیت معنا می‌شود. موفقیتی که مهم‌ترین جلوه‌اش در شغل یا فعالیت اقتصادی فرد است.
 اگر به دیگران بگویی می‌خواهی این موقعیت را رها کنی، با چهره‌هایی وارفته مواجه خواهی شد. با سؤال‌هایی نیش‌دار، با ذهن‌هایی که قانع نمی‌شوند و نمی‌توانند درکت کنند. اما برای ذهن دقیق و منظم تو، همه‌چیز روشن است. یک طرف ظالم است و یک طرف مظلوم و تو نمی‌خواهی ظالم باشی. رها کردن گوگل برای تو، خیلی سخت‌تر از رها کردن یک مسابقه ورزشی برای یک ورزشکار است. 
چون او نهایتا یک مسابقه یا یک تورنمنت را از دست می‌دهد، تو اما یک موقعیت شغلی مهم را از دست می‌دهی؛ احتمالا برای همیشه! اما تصمیم درست را می‌گیری. فرصت دفاع از حق برای تمام ما، فرصتی است که برای دفاع از خودمان داریم‌. شاید به ظاهر قدم‌های کوچک ما نتواند جلوی ظلم‌های بزرگ را بگیرد؛ اما می‌تواند ظلمت را از وجود خودمان براند. 
آزادی فلسطین، تنها آرزوی ما نیست؛ ما در غلاف این آرزو و هدف و مقصد، به دنبال آزادی سرزمین وجود خودمانیم. این سرزمین، تنها جهانی است که پادشاه مطلقش ماییم! می‌توانیم جلوی غصب شدنش را بگیریم  و این کاری بود که مهندس نخبه ایرانی شرکت گوکل انجام داد. 
«علیرضا ذاکری» مهندس ایرانی که در شرکت «گوگل» مشغول به کار بود، در حساب لینکدین خود اعلام کرد به دلیل همکاری گوگل در پروژه رایانش ابری رژیم صهیونیستی، از کار کردن در این شرکت استعفا داده است. به گزارش ایسنا، پست جدید مهندس ایرانی در لینکدین از استعفای او از شرکت گوگل خبر می‌دهد.
«علیرضا ذاکری» روز گذشته با گذاشتن یک پست در حساب لینکدین خود اعلام کرد که به دلیل همکاری گوگل در «پروژه نیمبوس»(Project Nimbus) دیگر برای این شرکت کار نمی‌کند. پروژه نیمبوس یک پروژه مرتبط با رایانش ابری رژیم صهیونیستی و نیروهای نظامی آن است. متن پست ذاکری به شرح زیر است.
خوشحالم که اعلام کنم گوگل را ترک کرده‌ام.
چرا با این که روی پروژه‌های هیجان‌انگیز با همکاران مستعد کار کرده‌ام، خوشحالم؟ زیرا این تصمیم منعکس‌کننده ارزش‌های من است. 
پس از آن که فهمیدم گوگل در پروژه نیمبوس نقش دارد، به مدت چند ماه نگرانی‌های خود را بیان کردم. متاسفانه به رغم تلاش‌های بسیاری از کارمندان، ریاست تصمیم گرفت که موضع خود را حفظ کند و نگرانی‌های جمعی را نادیده بگیرد.
ماندن در راهی که مغایر ارزش‌های اصلی ما باشد، به طور باورنکردنی چالش‌برانگیز است. این انتخاب آسان نبود اما لازم بود. برای کسانی که با شرایط مشابهی روبه‌رو هستند، امیدوارم شجاعت اولویت‌بندی اصول خود را پیدا کنند. ذاکری در پایان این پست، جمله‌ای را از کتاب مقدس نسخه شاه جیمز نوشت: چه سودی دارد که انسان همه جهان را به دست بیاورد اما روح خود را از دست بدهد؟
کارکنان گوگل در دو سال اخیر بار‌ها در اعتراض به همکاری فناورانه گوگل با رژیم صهیونیستی دست به تجمع و اعتراض زده‌اند که این اعتراض‌ها نه‌تنها بی نتیجه بوده، بلکه به اخراج معترضان از گوگل هم منجر شده است. گوگل در خردادماه امسال ۲۸ کارمند معترض به این همکاری را اخراج کرد و ۹ کارمند معترض دیگر گوگل نیز در فروردین‌ماه توسط اف‌بی‌آی دستگیر شدند.
صد‌ها نفر از کارکنان گوگل و آمازون در آبان‌ماه ۱۴۰۰ با انتشار نامه‌ای به این همکاری اعتراض کردند. در بخشی از این نامه آمده بود: ما به‌عنوان کارمندان گوگل و آمازون با پیشینه‌های مختلف معتقدیم فناوری‌ای که می‌سازیم باید برای خدمت‌رسانی و ارتقای مردم در همه‌جا باشد. ما به‌عنوان کارکنانی که این شرکت‌ها را اداره می‌کنند، اخلاقاً موظف هستیم که علیه نقض این ارزش‌های اصلی صحبت کنیم. به همین دلیل، ما مجبوریم از رهبران آمازون و گوگل بخواهیم از پروژه نیمبوس خارج شوند و تمام روابط خود را با ارتش اسرائیل قطع کنند. تاکنون بیش از ۹۰ کارگر در گوگل و بیش از ۳۰۰ کارگر آمازون این نامه را به‌صورت داخلی امضا کرده‌اند.
همکاری گوگل با رژیم صهیونیستی برای اجرای طرح نیمبوس از فروردین سه سال قبل آغاز شد و گوگل و آمازون در قالب یک قرارداد ۱/۲ میلیارددلاری متعهد شد خدمات هوش مصنوعی و رایانش ابری گسترده‌ای به وزارت دفاع رژیم صهیونیستی و برخی سازمان‌های دیگر اطلاعاتی و نظامی آن ارائه دهد. جزئیات چندانی در مورد این قرارداد فاش نشده است.
به گزارش تابناک معترضان می‌گویند صهیونیست‌ها از فناوری‌های گوگل برای شناسایی هویت مردم فلسطین و آزار و اذیت و قتل و کشتار آنها استفاده می‌کنند. علاوه بر شناسایی افراد از این خدمات برای دسته‌بندی خودکار تصاویر و فیلم‌ها، ردیابی اشخاص و اشیا و بررسی احساسات انسانی استفاده می‌شود و نتیجه کاربرد فناوری مذکور افزایش فشار و سرکوب علیه مردم بی‌گناه فلسطین است.