سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در چهاردهمین همایش سراسری مسئولان و هادیان سیاسی نیروهای مسلح که به میزبانی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، گفت: دیپلماسی و میدان را نمیتوان از هم منفک و جدا دانست بلکه این دو مکمل یکدیگر هستند.
عراقچی با اشاره به اینکه توانایی «نه» گفتن و ایستادگی در برابر ظلم و سیطرهطلبی، گفتمانی است که با پیروزی انقلاب اسلامی تجلی دوبارهای پیدا کرد، گفت: اصل مقاومت در برابر بیعدالتی و اشغالگری و مداخلهجویی بهعنوان یک مکتب، خود یکی از مظاهر قدرت است که هم مبتنی بر حقوق بینالملل است و هم یک امر طبیعی انسانی و اخلاقی است.
وی ادامه داد: بدون وجود قدرت سختافزاری، دیپلماسی از توان اثرگذاری لازم برای دستیابی به اهداف خود محروم میشود. انواع مختلف قدرت از جمله قدرت اقتصادی، قدرت فرهنگی، قدرت روانی، قدرت نرم و … همیشه برای اجرای سیاستهای خارجی نقش مؤثر و تعیینکننده داشتهاند و سرآمد این وجوه، قدرت سخت است.
عراقچی افزود: قدرت گفتمانی جمهوری اسلامی ایران، برخاسته از مکتب انقلاب اسلامی است و البته کشور ما میتواند در هر شرایطی تولید گفتمان کرده و بر اساس آن حرکت کند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه دیپلماسی بر پایه و با تکیه بر این قدرتها نقشآفرینی میکند، تصریح کرد: نقش یک دیپلمات، شناخت کامل و استفاده بهتر از مولفهها و عناصر قدرت کشور برای تأمین منافع ملی و حراست از امنیت ملی کشور است. آنچه که همواره باید در نظر داشته باشیم که سرچشمه و منبع اصلی همه مؤلفههای اقتدارساز کشور، مردم هستند و به همین دلیل لازم است از هیچ کوششی برای حفظ و تقویت وفاق و همبستگی ملی دریغ نکنیم.
عراقچی همچنین با مرور تحولات سیاسی و امنیتی در منطقه، بر ضرورت عبرتآموزی از این تحولات و همزمان کوشش برای شناسایی فرصتهای مهم و قابل بهرهبرداری از دل چالشها و بحرانها تاکید کرد.همچنین نشست مشترک هماندیشی بین ارکان شورای اطلاع رسانی
دولت با حضور الیاس حضرتی، رئیس و محمد گلزاری، دبیر، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت و دیگر اعضای شواری اطلاع رسانی دولت به میزبانی سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه برگزار شد.
وزیر امور خارجه با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، بر ضرورت تقویت هماهنگی و همافزایی بین بخشهای مختلف دخیل در حوزه اطلاع رسانی و رسانهای برای کمک به پیشبرد اهداف سیاست خارجی و تامین امنیت و منافع ملی تاکید کرد.
عراقچی همچنین ابتکارها و فعالیتهای وزارت امور خارجه طی بیش از صد روز نخست فعالیت دولت چهاردهم که مبتنی بر دیپلماسی فعال، فراگیر و اثرگذار بوده است را تشریح کرد و تصریح نمود که وزارت امور خارجه ضمن ادامه سیاست همسایگی و تلاش برای ارتقای روابط دوستانه با همه کشورهای منطقه، از هیچ فرصتی برای تقویت جایگاه ایران در دیپلماسی بینالمللی فروگذار نکرده است.
عراقچی با یادآوری لزوم هماهنگی بین سه ضلع میدان، دیپلماسی و رسانه برای تحقق اهداف سیاست خارجی، به تشدید جنگ روانی و فضاسازی رسانهای دشمنان علیه ایران اشاره کرد و بر ایجاد بازدارندگی سیاسی و اجتماعی در کنار بازدارندگی و اقتدار نظامی و دفاعی کشور از طریق پیگیری و تداوم دیپلماسی فعال، پویا و اثرگذار و همچنین تقویت انسجام و همبستگی ملی برای فائق آمدن بر چالشها و شناسایی فرصتهای مناسب تاکید کرد.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت نیز ضمن تقدیر از تلاشها و ابتکارهای وزارت امور خارجه، بر حمایت همه ارکان و اعضای شورای اطلاع رسانی دولت از دستگاه دیپلماسی برای حراست از منافع ملی کشورمان تاکید کرد.
در این نشست اعضای شورای اطلاع رسانی دولت دیدگاهها و پیشنهادهای خود راجع به دیپلماسی رسانهای کشور بهویژه با عنایت به تحولات محیط پیرامونی بیان نمودند.