تنها سناریوی ممکن در کی‌یف

یک روزنامه آلمانی با اشاره به وضعیت وخیم ارتش اوکراین، نوشت: کی‌یف در سال ۲۰۲۵ ممکن است مجبور به‌کنار آمدن با دادن امتیازات ارضی به مسکو شود، زیرا دونالدترامپ قصد دارد درهرصورت به درگیری‌ نظامی در اوکراین پایان دهد.
 روزنامه آلمانی «دی ولت» در مقاله‌ای به این واقعیت اشاره کرده است که اوکراین در حال حاضر ازلحاظ نظامی بسیار ضعیف شده و ممکن است مجبور شود در سال 2025 وارد مذاکراتی شود که تنها گزینه باقی‌مانده برای موفقیت آن، دادن امتیازات ارضی به‌طرف روسی باشد.ابراهیم نابیر، نویسنده این مقاله، توضیح می‌دهد: «رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، دونالدترامپ قصد دارد به هر شکل ممکن جنگ اوکراین را در سال 2025 پایان دهد؛ اما اوکراین ازنظر نظامی در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارد؛ سطح روحیه در ارتش کاهش یافته و تعداد فراریان افزایش یافته است. برای رئیس‌جمهور زلنسکی در مذاکرات، تنها یک گزینه 
باقی می‌ماند و آن، دادن امتیاز ارضی است و البته این روند می‌تواند برای آلمان پیامدهای قابل توجهی داشته باشد.»
نویسنده با اشاره به اظهارات زلنسکی گفته بود: «اوکراین هرگز چیزی را که به آن تعلق دارد، واگذار نخواهد کرد» اضافه می‌کند که اوکراین در آستانه سالی قرار دارد که این اقدام تنها سناریوی محتمل است که می‌تواند به واقعیت تبدیل شود.
براساس این مقاله، با تغییر قدرت در ایالات‌متحده در پایان ژانویه، فصل جدیدی برای کی‌یف آغاز می‌شود. ترامپ احتمالا اصرار خواهد کرد که دو طرف پشت میز مذاکره بنشینند و برای رسیدن به مصالحه گفت‌وگو کنند. نویسنده معتقد است که زلنسکی ممکن است مجبور به واگذاری بخشی از خاک اوکراین به روسیه برای دستیابی به آتش‌بس شود.نابیر یادآور شده که خبرنگار «دی ولت» این وضعیت را با کارشناسان و نظامیان اوکراینی بررسی کرده‌ و می‌گوید: «وضعیت در خط مقدم جبهه نبرد نشان می‌دهد که اوکراین ازلحاظ نظامی سال جدید را در موقعیت بسیار ضعیفی آغاز می‌کند و ارتش روسیه در تمام بخش‌های جبهه به طول بیش از 1200 کیلومتر ابتکار عمل را در دست داشته و به‌طور روزانه در حال پیشروی است.
مارکوس رایسنر، کارشناس نظامی اتریشی، در این مقاله با اشاره به این‌که «روسیه به نقطه اوج حملات خود رسیده است» ابراز عقیده می‌کند که امیدهای کی‌یف برای کاهش فشار روسیه در جبهه دونباس از طریق انتقال نیروهای اضافی به منطقه کورسک به نتیجه نرسیده است. از ژانویه تا اکتبر 2024، تعداد نظامیان اوکراینی که از ارتش فرار کرده‌اند، بیش‌تر از مجموع دو سال گذشته بوده و به معضلی برای مقامات کی‌یف تبدیل شده است.
رایسنر می‌افزاید: «در مذاکرات احتمالی، تضمین‌های امنیتی غرب، به‌ویژه از سوی ایالات‌متحده، برای کی‌یف اهمیت زیادی خواهد داشت، زیرا اروپا به تنهایی نمی‌تواند تهدید جدی برای روسیه ایجاد کند. این یک واقعیت است که هیچ ارتشی در اروپا وجود ندارد که روسیه باید از آن بترسد. البته درخصوص حمایت نظامی آینده دولت ترامپ از اوکراین نیز تردیدهایی وجود دارد.»
پیش‌ازاین روزنامه «فایننشال تایمز» نیز گزارش داده بود که ترامپ ممکن است اوکراین را به امضای توافق صلحی بدون تضمین‌های امنیتی وادار کند. طبق این گزارش، این توافق می‌تواند به شکل یک معامله بزرگ بین ایالات‌متحده، روسیه و چین انجام شود، که در آن واشنگتن ممکن است برای رسیدن به صلح در اوکراین، بخشی از حوزه‌های نفوذ خود را به مسکو و پکن واگذار کند.