معادلات داخلی قدرت در کابینه نتانیاهو برهم ریخته است
یقه درانی شیاطین در تل آویو

   ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم اشغالگر قدس انعقاد پیمان آتش بس اخیر غزه را به مثابه عبور از خط قرمز خود توسط نتانیاهو قلمداد می کند. او کابینه را ترک و تصریح کرده است که حاضر به همکاری با یک ائتلاف شکست خورده در جنگ غزه نیست. در مقابل، اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم اشغالگر قدس نیز از سوی هم حزبی ها و طرفدارانش در اراضی اشغالی، تشویق به ترک کابینه نتانیاهو شده است. در مقابل، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس از اسموتریچ خواسته است در راستای حفظ کلیت کابینه و جلوگیری از سقوط آن به سبب کاهش تعداد کرسی های کنست به زیر 60 نماینده، به هر قیمت ممکن در کابینه باقی بماند. حتی نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس به وزیر دارایی این رژیم تعهد داده که با پایان یافتن مرحله نخست ( 42 روزه) جنگ غزه، بلافاصله جنگ را از سر خواهد گرفت. منتقدان این موضوع، مدعی هستند نتانیاهو حتی اگر بخواهد جنگ را ادامه دهد، با بحران هایی نظیر عدم همراهی دولت ترامپ ( که قادر به پرداخت هزینه های مالی، نظامی و منطقه ای جنگ نیست) مواجه خواهد شد و فراتر از آن، حماس در طول همین 42 روز اول نیز می تواند بخش دیگری از توان از دست رفته خود را بازیابی کند. 
 قدرمتیقن شرایط سیاسی نتانیاهو 
قدر متیقن تحولات سیاسی اخیر در اراضی اشغالی، شکست رسمی صهیونیستها در میدان نبرد با مقاومت فلسطین است. اکنون حماس در نوار غزه حضور دارد و حتی در صدد ترسیم ابعاد حکمرانی جدید خود در این حوزه جغرافیایی و استراتژیک است. حتی کار به جایی رسیده که هم حزبی های نتانیاهو ( در حزب لیکود) نیز معتقدند دیگر جایی برای تبدیل شکست اخیر رژیم اشغالگر قدس به پیروزی در غزه وجود ندارد و آنها باید با مختصات دوران پساجنگ غزه ، هر چند هم که برای صهیونیستها تلخ باشد، کنار بیایند. البته به نظر می رسد بخشی از اعضای حزب لیکود نیز با توجه به پایان جنگ در صدد جایگزینی نتانیاهو با فرد دیگری در حزب متبوعشان برآیند که  به معنای کودتای سیاسی در حزب حاکم رژیم صهیونیستی خواهد بود. در طرف مقابل، افرادی مانند بنی گانتس و یائیر لاپید به عنوان مخالفان نتانیاهو معتقدند اگر وی می خواست چنین توافقی را( توافق آتش بس غزه) را با سبک و سیاق کنونی بپذیرد، می توانست هفت ماه قبل به آن تمکین کند و تا این اندازه، هزینه های نظامی و میدانی نبرد در غزه را بالا نبرد. مثلث اسموتریچ-بن گویر-نتانیاهو ماهها قبل، زمانی که مذاکرات آتش بس در دوحه و قاهره در جریان بود با انعقاد این توافق مخالفت کردند زیرا معتقد بودند در صحنه نبرد، به اهداف اصلی خود از جمله نابودی مطلق حماس دست خواهند یافت .اما اکنون این هدف محقق نشده و با شکست مواجه شده است. از سوی دیگر، چشم اندازی نیز جهت رسیدن به این هدف اعلامی ( به واسطه چند مرحله ای بودن و پیچیدگی توافق نهایی) و باقی ماندن تعدادی از اسرا جهت تضمین نهایی پیشبرد مراحل زمانی سه گانه ترسیم شده ، وجود ندارد. بنابراین، نتانیاهو با بحرانی پیچیده مواجه شده که در راستای خروج از آن، چاره ای جز استعفا و اعلام سقوط رسمی کابینه نخواهد داشت. این بدترین سناریوی ممکن و قابل تصور برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی محسوب می شود. باید توجه داشت که حذف فرامتنی به نام "جنگ غزه"، بسیاری از معادلات جاری دراراضی اشغالی را تغییر خواهد داد و قدرت ریسک پذیری مخالفان نتانیاهو را پس از 16 ماه سکوت به بهانه قرار داشتن تل آویو در وضعیت اضطراری، تغییر می دهد. در چنین موقعیتی ، نتانیاهو باید پس از پذیرش گزینه ای دردناک به نام آتش بس غزه ( به قول گالانت وزیر جنگ سابق رژیم اشغالگر قدس)، تن به استعفایی خودخواسته دهد.
 جدال در لایه درونی کابینه نتانیاهو
آنچه امروز در تل آویو می گذرد، مصداق عینی شکل گیری منازعه در داخلی ترین لایه قدرت در اراضی اشغالی است:کابینه نتانیاهو! طی ماه های گذشته، منازعات سیاسی در اراضی اشغالی اکثرا بین مثلث اسموتریچ-نتانیاهو-بن گویر از یک سو و مخالفان آنها در خارج از کابینه شکل می گرفت اما اکنون شاهد بسط و تعمیق ابعاد منازعه و تسری آن به لایه اصلی قدرت در
 تل آویو هستیم. حتی حفظ این مثلث با توافقات سیاسی نیز به دلیل شرایط فرامتنی حاکم در دوران پساجنگ غزه امکانپذیر نیست. ماهها قبل، اختلافات سیاسی -امنیتی در اراضی اشغالی در سه سطح تعریف شده بود.  موساد-کابینه نتانیاهو ،کابینه نتانیاهو-مخالفان سیاسی  و کابینه اضطراری متشکل از زوج نتانیاهو -گانتز .اما اکنون منازعه در داخل کابینه رژیم صهیونیستی شکل گرفته است. صورتبندی تازه ترین سطح منازعه در تل آویو چندان دشوار نیست!
 بن گویرو اسموتریچ خواستار حملات  گسترده‌تر به غزه و تکمیل پازل نسل کشی خونین  هستند. این بار، خبری از مخالفان نظامی ، امنیتی و سیاسی نتانیاهو نیست و مجادله میان سه عضو اصلی کابینه شکل گرفته است. اگر نتانیاهو بخواهد طبق خواسته‌های اسموتریج و بن گویر پیش برود، هزینه‌ها و تبعات شکست میدانی و فرامتنی رژیم اشغالگر قدس در جنگ غزه افزایش خواهد یافت. تصاعد بحران های ناشی از شکست میدانی ، منطقه ای و فرامنطقه ای رژیم کودک کش صهیونیستی منجر به پذیرش اجباری آتش بس از سوی نتانیاهو شده است. بنابراین در تحلیل شرایطی کنونی در تل آویو، با نوعی "جبر"مواجه هستیم نه "اختیار"! بر همین اساس، نتانیاهو قدرت ترسیم آینده معادلات نبرد بر اساس"اختیارات کابینه" را نخواهد داشت.
 کابینه ای که به سمت سقوط می رود 
برخی تحلیلگران مسائل سیاسی در تل آویو پیش بینی کرده اند که به زودی  اسموتریج نیز  کابینه نتانیاهو را ترک خواهد کرد و این به معنای انحلال این کابینه و برگزاری انتخابات زودهنگام خواهد بود. نظرسنجی‌های صورت گرفته در اراضی اشغالی تصریح می‌کند که اگر انتخابات دوباره‌ای در این خصوص برگزار شود، نتانیاهو و احزاب ائتلافی با لیکود، به‌سختی در مقابل مخالفان شکست‌خورده و قدرت را واگذار خواهند کرد. همگان واقف هستند که نتانیاهو قادر به مدیریت اختلافات و منازعات جاری میان خود و  زوج بن گویر-اسموتریچ نیست.یعنی راهکار سومی اساسا وجود ندارد که نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس بتواند با استناد به آن طرفداران آتش‌بس و ادامه جنگ در کابینه را راضی نگاه دارد.