سه اقدام ضد فلسطینی «ترامپ» در اولین روز ریاست جمهوری
قطع بودجه «آنروا» برای حذف مسئله آوارگان فلسطینی به نفع رژیم صهیونیستی، لغو تحریمهای تسلیحاتی به معنی استمرار جنگ در منطقه و لغو تحریمهای شهرکنشینان افراطی کرانۀ باختری به معنی چراغ سبزی برای الحاق این منطقه به سرزمینهای اشغالی است. «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور جنایتکار ایالات متحده که دستش به خون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی آلوده
است، در نخستین روز حضورش در کاخ سفید به عنوان رئیسجمهور جدید این کشور، در حمایت از رژیم کودککش صهیونیستی، 3 دستور ضد فلسطینی صادر کرد تا نشان دهد او در حمایت از جنایت پیشگان صهیونیست، از سلف دموکراتش چند گام پیش تر است.
1.قطع کامل بودجه آژانس حمایت از فلسطینیان سازمان ملل
آژانس حمایت از آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) یک نهاد حمایتی است که از زمان اشغال فلسطین توسط صهیونیستها، تأسیس شد تا آوارگان فلسطینی را در عرصۀ آموزش و بهداشت حمایت کند. مهمترین اقدامات این آژانس حمایتی نیز در این دو حوزه رقم می خورد. به طور کلی این آژانس، در مناطقی که آوارگان فلسطینی حضور دارند - اعم از داخل یا خارج فلسطین- شعباتی دارد و این شعبات با تأسیس درمانگاه و مدرسه، اقدام به ارائه خدمات پزشکی و آموزشی به آوارگان فلسطینی می کنند. بیشتر مدارسی که در نوار غزه در جریان جنگ اخیر آسیب دیده یا تخریب شدند، مدارس مربوط به همین آژانس سازمان ملل بوده است.
2. لغو محدودیتهای تسلیحاتی واشنگتن علیه رژیم صهیونیستی
در جریان جنگ در نوار غزه در سالهای 2023 و 2024، ایالات متحده کمک همه جانبه و بی دریغی در عرصۀ تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی انجام داد. این کمکها به گونهای بود که همگان، حتی محافل داخلی رژیم صهیونیستی اذعان کردند اگر این کمکهای تسلیحاتی نبود، رژیم صهیونیستی نمیتوانست، به جنگ در نوار غزه ادامه دهد؛ اما همین کمکهای بیشائبه و مستمر، در برخی بخشها توسط دولت «جو بایدن»، محدود شده بود. مثلاً در ماه می 2024، زمانی که «نتانیاهو» عملیات در رفح را با وجود عدم رضایت «بایدن» انجام داد، دولت «بایدن» مدعی شد، محموله بمبهای 2هزار و 500 پوندی را برای رژیم صهیونیستی ارسال نخواهد کرد. البته این مسئله در حد ادعا باقی ماند، چرا که ترور فرماندهان مقاومت در لبنان در تابستان 2024 با همین نوع از بمبها انجام شد. با این حال دولت «بایدن» حتی در حد ادعایی رسانهای، صهیونیستها را از برخی سلاحها، محروم کرده بود.
3. لغو تحریم صهیونیستهای افراطی کرانۀ باختری
در دورۀ «بایدن» یکی از اختلافات جدی وی با کابینۀ افراطی رژیم صهیونیستی، اقداماتی بود که اعضای افراطی کابینۀ «نتانیاهو» در کرانۀ باختری انجام میدادند. این اختلاف تنها مربوط به دورۀ جنگ در غزه نبود و آمریکاییها، پیش از آغاز جنگ در نوار غزه، نسبت به این اقدامات افراطیها در کرانۀ باختری هشدار میدادند. در همان فضای پیش از جنگ، دولت «بایدن» دو مرتبه به سمت تحریم «اسموتریچ» و
«بن گویر» که از اقدامات افراطیها در کرانۀ باختری حمایت میکردند- حرکت کرد.در اثنای جنگ در نوار غزه بود که تشدید این تحرکات با واکنش دولت «بایدن» روبه رو شد و او در دستوری، ورود کسانی را که امنیت و ثبات در کرانۀ باختری را به خطر میانداختند، به ایالات متحده ممنوع کرد. البته این دستور کلی، شامل فلسطینیانی که در کرانۀ باختری مشغول مبارزه با رژیم صهیونیستی بودند نیز میشد، اما شهرکنشینان افراطی را نیز هدف قرار میداد.