جشن بزرگ در غزه و لبنان منجر به خشم واشنگتن و تل‌آویو شده است
سیلی آوارگان فلسطینی به ترامپ و نتانیاهو

گروه  بین‌الملل 
   فلسطین و لبنان در روزهای اخیر بار دیگر به کانون اصلی توجهات جهانی مبدل شده‌اند به‌گونه‌ای که حتی رسانه‌های غربی که در طول 15 ماه نسل‌کشی غزه جانبدارانه در جنایات رژیم صهیونیستی مشارکت کرده‌اند نیز دیگر توان کتمان و سانسور این تحولات را ندارند. تحولات این روزهای غزه و لبنان نه ماهیت صرف نظامی و یا دیپلماتیک بلکه ماهیتی کاملا مردمی دارد. در غزه آوارگان فلسطینی از مناطق جنوبی به سمت خانه‌های خود در شمال غزه حرکت کرده‌اند صدها هزار آواره که می‌دانند از خانه‌هایشان جز آوار چیزی باقی نمانده است باروحیه بالای مقاومتی و با امید به ساختنی دوباره به خانه‌هایشان بازمی‌گردند. در لبنان نیز در حالی آتش‌بس 60 روزه به پایان رسید که آوارگان لبنانی بازگشت به خانه‌هایشان را آغاز کردند.
 آنچه در غزه می‌گذرد
 پس از اعلام مرحله اول آتش‌بس و آغاز روند تبادل اسرا، مردم غزه حضوری گسترده در کنار نیروهای مقاومت داشته و نشان دادند که حاضر به دست کشیدن از حماس و مقاومت نیستند. نکته اساسی آن است که صهیونیست‌ها با ادعای آزاد نشدن آریل یهود، اسیر نظامی صهیونیست به دنبال نقض آتش‌بس و مانع‌تراشی بر سر بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال غزه بودند اما حرکت بزرگ مردم برای بازگشت به خانه‌هایشان عملا رژیم صهیونیستی را در وضعیتی قرار داد که چاره‌ای جز تسلیم شدن در برابر خواست حماس مبنی بر بازگشت آوارگان نداشته است. این وضعیت چنان است که حتی وزرا و کارشناسان این رژیم رسما عنوان می‌کنند که این بازگشت شکستی سخت برای اسرائیل است. ابتکار عمل حماس در باب افشاگری ماهیت نظامی آریل یهود باسابقه کاری در حوزه هوا فضا و نجوم که دروغ بودن شهروند عادی بودن او را آشکار ساخت و نیز اعلام آزادسازی سه اسیر در روزهای آتی، ابعاد دیگری از مردم‌داری مقاومت را نشان داد که سندی دیگر بر دروغین بودن ادعای تروریستی بودن آن است.
نکته مهم دیگر آنکه بازگشت آوارگان فلسطینی در حالی رقم خورد که ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خواستار آن شده بود که یک تا یک و نیم میلیون آواره فلسطین به کشورهای منطقه کوچانده شوند با این ادعا که غزه جای زندگی نیست. در همین حال ترامپ ضمن عفو شهرک‌نشینان، لغو ممنوعیت ارسال بمب‌های دو هزار پوندی به رژیم صهیونیستی را اعلام کرد. مردم غزه با بازگشت به مناطق شمالی پیام اقتدار خویش را به آمریکا رساندند که در هیچ شرایطی حاضر به ترک وطن نیستند و بر آواره‌هایشان زندگی می‌کنند اما تسلیم کوچ نمی‌شوند. آن‌ها تأکید کردند حماس نه یک گروه کوچک نابود شدنی بلکه دو میلیون ساکن غزه است که هرگز نابود و تسلیم نخواهند شد.
  تبلور مقاومت در لبنان 
 در لبنان نیز در حالی پایان 60 روزه آتش‌بس اعلام شد که ساکنان جنوب لبنان بدون توجه به بمباران‌ها که ده‌ها شهید و زخمی بر جای گذاشت به خانه‌های ویران‌شده خود بازگشتند. هرچند که آتش‌بس تا 30 بهمن برای تکمیل فرآیند خروج اشغالگران تمدید شد اما مردم لبنان با بازگشت به خانه‌هایشان نشان دادند که راهبرد دفاعی لبنان که بر پایه مقاومت، ارتش و مردم است را به‌خوبی دریافته‌اند و برآنند تا نقش تاریخی خود را در تحمیل شکست به دشمن ایفا نمایند. چنانکه نماینده حزب‌الله لبنان نیز تأکید کرده است این بازگشت یعنی نقش‌آفرینی مردم لبنان در استراتژی دفاعی کشورشان که هیچ قدرتی توان مقابله با آن را ندارد. این حرکت شجاعانه لبنانی‌ها چنان بود که حتی سعد حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان که ارتباطات بسیاری با غرب و عربستان داشته و چندان در چارچوب مقاومت نبوده، با صدور بیانیه‌ای ضمن تقدیر از مردم جنوب لبنان عنوان کند که در برابر ایستادگی و مقاومت آن‌ها سر تعظیم فرود می‌آورد.نکته اساسی آن است که این حرکت لبنانی‌ها در شرایطی صورت گرفت که از یک‌سو صهیونیست‌ها با کشتار و از سوی دیگر آمریکایی‌ها با تحرکات دیپلماتیک به دنبال مانع‌تراشی برای این بازگشت به بهانه تمدید آتش‌بس بوده‌اند.
  پیام واحد مردم غزه و لبنان 
 این حرکت عظیم آوارگان غزه و لبنان، دو پیام مهم واحد را به همراه دارد. نخست اعتماد و اطمینان به سلاح مقاومت است چنانکه برقراری آتش‌بس نیز نتیجه سلاح و عملکرد مقاومت بوده است. مردم غزه و لبنان با حرکت به سمت خانه‌هایشان بار دیگر حضور در جبهه مقاومت را فریاد زده‌اند و این شکستی سنگین برای آمریکا و رژیم صهیونیستی است که در طول 15 ماه برای دور سازی مردم از مقاومت از هیچ اقدامی فروگذار نبوده‌اند. این حرکت مردمی نشان داد که ادعای تضعیف مقاومت با ترور فرماندهان و یا سقوط سوریه یک توهم و فریب‌کاری است و در عمل مقاومت باقدرت و با حمایت گسترده مردمی به راه خویش ادامه می‌دهد.
دوم آنکه بازگشت آوارگان فلسطینی و لبنانی بیانگر بی‌اعتمادی و بی‌اعتنایی مردم نسبت به دیپلماسی و مذاکره است. آن‌ها دریافته‌اند که مذاکره و فرآیندهای سیاسی صرفا یک بازی و فریب برای خرید زمان است که نتیجه آن نیز تقویت بیشتر رژیم صهیونیستی برای اشغالگری و کشتار بیشتر است. این رویکرد مردمی درسی برای سازشکارانی است که در توهم بازگشت به طرح آبراهام و یا معامله با غرب هستند.
مردم لبنان و غزه با بازگشت خود نشان دادند که نه از بمب‌های دو هزار پوندی آمریکایی هراس دارند و نه از تهدیدات سیاسی و نه از تحریم و قحطی و درنهایت با سلاح مقاومت آزادی سرزمین خویش را جشن خواهند گرفت. این سیلی سنگین مردم غزه و لبنان به نتانیاهو و ترامپ چنان بوده است که برای کم‌رنگ سازی و به حاشیه راندن آن از یک‌سو این رژیم با چراغ سبز آمریکا بمباران سوریه را تکرار کرد درحالی‌که هم‌زمان نیز رسانه‌های غربی مأموریت سانسور و کوچک نمایی این حرکت بزرگ آوارگان غزه و لبنان با حاشیه‌هایی همچون برجسته‌سازی آریل یهود، نمایش فقر و رنج‌های آوارگان و ویرانه‌های برجای‌مانده از جنگ برای منصرف سازی آوارگان از بازگشت به خانه‌هایشان را اجرا کردند که هیچ‌کدام نیز درحرکت مقاومتی مردم لبنان و غزه تأثیر نداشته است.