مركز تولید قدرت ملی

محمدكاظم انبارلویی
1- پیام امام خامنه‌ای به بهانه یکصدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم توسط آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی بازتعریف اصیل‌ترین و پاک‌ترین نهاد مدنی نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
پیام بیش از 5500 کلمه‌ای معظم له شامل 8 توصیه مهم برای علما و نخبگان جامعه در 35 محور و 227 مفهوم و مسئله کلیدی است.
بازتأسیس حوزه علمیه قم در حساس‌ترین نقطه تاریخ معاصر آن‌هم در زمانی که قدرت‌های جهانی از هر طرف کشور را محاصره و در اشغال و دخالت داشتند به‌عنوان اصلی‌ترین مرکز تولید «قدرت ملی» مشغول نظریه‌پردازی، تزکیه و تعلیم کادرهای اصلی یک قیام الهی در جامعه ما بود.
2- حوزه‌های علمیه در ایران یک سابقه 12 قرنه دارند. کار آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی در حقیقت یک بازتأسیس با رویکرد «حوزه پیشرو و سرآمد» بود. استبداد و استکبار جهانی و قدرت‌های منطقه‌ای آن زمان فکر نمی‌کردند بعد از او آیت‌الله بروجردی با تربیت کادرهای مجرب به غنی‌سازی حوزه و پس‌ازآن امام خمینی (ره) موفق به تأسیس یک نظام الهی در ایران شود. حتی به ذهن طراحان تقسیم جهان بین قدرت‌های جهانی هم نمی‌رسید یکی از محصولات چنین حوزه‌ای در تولید قدرت جهانی اسلام در منطقه به مقامی برسد وقتی سخن می‌گفت بیش از 4 میلیارد نفر جمعیت جهان پای سخن او بنشینند. شهید سیدحسن نصرالله درخشان‌ترین چهره جهان عرب خروجی همین حوزه‌ها در عصر ما بود. حوزه‌ای که شیخ عبدالکریم حائری یزدی بنیان گذاشت موتور اصلی تولید قدرت ملی در ایران، تولید قدرت منطقه‌ای و ان‌شاءالله تولید قدرت جهانی اسلام در سرتاسر جهان خواهد بود.
3- طراحی حوزه «پیشرو و سرآمد» آن بود که از ملت ایران و ملت‌های منطقه و جهان یک هسته سخت در برابر مظالم جهانی بسازد به‌گونه‌ای که از عربده‌کشی‌های قلدران و خون‌ریزان جهانی نهراسد و مقاومت کند.
همین هسته سخت در سال‌های 56 و 57 نشان داد که از آزمون وفاداری به اسلام و رهبران دینی با سرافرازی بیرون آید و نظامی را در سرزمین الهی ایران مستقر کند که در طوفان‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نلغزد و پهلوانانه و قهرمانانه در برابر دسیسه‌ها و توطئه‌ها و نیرنگ‌های امپریالیسم و صهیونیسم جهانی بایستد.
این هسته سخت که متضمن پدیده قدرت ملی بود فرش حضور را در منطقه طوری پهن کرد که در یک مصاف افتخارآمیز جلوی پیش‌روی سلطه آمریکا و صهیونیسم جهانی در غرب آسیا حتی در پوشش تکفیری‌ها و داعش را بگیرد.
4- یرواند آبراهامیان که از او به‌عنوان تاریخ‌نگار ایرانی – آمریکایی یاد می‌شود می‌گوید:
«در سال 1294 شمسی ارتش ایران به 7 هزار نفر هم نمی‌رسید فقط پلیس جنوب به فرماندهی سرپرسی سایکس انگلیسی 6 تا 11 هزار نفر بودند که به نیمی از ایران حکمرانی می‌کردند. پلیس جنوب در هند اداره می‌شد. ایرانی‌ها با ماهی 100 قران همراه هندی‌ها در خدمت پلیس جنوب بودند. در سال1300 انگلیسی‌ها حکومت را به رضاخان سپردند و نظامیان ایران را از پایتخت مدیریت کردند و ... .»
آن زمان که آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی دست‌اندرکار نوسازی حوزه علمیه قم بود قدرت نظامی ایران به شرحی که گذشت در وخامت‌آمیزترین وضع ممکن بود. دوران رضاخان هم یک سروسامانی به ارتش دادند. در شهریور 1320 یک روزه نتوانست در برابر تهاجم و تجاوز خارجی بایستد و فرمانده کل قوا را انگلیسی‌ها به جزیره موریس تبعید کردند.
امروز میلیون‌ها جوان ایرانی عضو رسمی و غیررسمی ارتش و سپاه اسلام هستند. امروز فقط در یمن 6 میلیون یمنی خود را عضو ارتش جبهه مقاومت می‌دانند. امروز در لبنان صدها هزار جوان دست روی ماشه تفنگ خود دارند که در جنگ 33 روزه و جنگ اخیر به مناسبت طوفان‌الاقصی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها را به خاک سیاه نشاندند. امروز در فلسطین اشغالی و غزه ارتشی سرپاست که خواب از چشمان قدرت‌های جهانی ربوده. صدای شلیک‌های موشکی و تفنگ‌های آن‌ها در گوش صهیونیست‌ها زنگ می‌زند.
امروز سفره قدرت سخت و نرم انقلاب اسلامی در 5 قاره جهان پهن شده و حتی در دانشگاه‌های اروپا و آمریکا صدای این قدرت در صحنه‌سرای آن‌ها شنیده می‌شود.
امروز مکانیزم تولید قدرت ملی در ایران و جهان طوری است که رئیس‌جمهور آمریکا وقتی در رسانه ظاهر می‌شود حرف پرتکرار آن حمله نظامی به ایران است. اما جرئت نمی‌کند یک فشنگ به سوی سرزمین ایران شلیک کند.
امروز توانایی سخت‌افزار نظامی ایران در شهرهای موشکی و پهپادی به گونه‌ای است که اگر دشمن دست از پا خطا کند تمام پایگاه‌های آن‌ها در کسری از ثانیه نابود خواهد شد.روح پیام امام خامنه‌ای سخن از تولید قدرت ملی و قدرت جهانی ایران و اسلام است . دشمن اگر این پیام را نفهمد باید حداقل 10 تریلیون دلار روی بدهی‌های قدیم دولت آمریکا بگذارد تا به درک چنین پیامی نایل شود.