پیرامون نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی مطرح شد:
بستری برای تحکیم وحدت اسلامی
گروه اقتصادی
نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC) از روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت با محوریت حکمرانی سالم و نهادهای قوی بهعنوان ستونهای تابآوری و با حضور رؤسای مجالس و هیئتهای پارلمانی کشورهای اسلامی در جاکارتا، پایتخت اندونزی، آغاز به کار خواهد کرد. کنفرانسی که در آن هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران نیز به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، شرکت خواهد کرد. همچنین برخی نمایندگان ازجمله محسن زنگنه، نماینده تربتحیدریه، روحالله متفکر آزاد، نماینده تبریز، سارا فلاحی، نماینده ایلام، محمدمهدی شهریاری، نماینده بجنورد و سیدیحیی سلیمانی، نماینده نیشابور رئیس مجلس را در این سفر همراهی میکنند.
به گزارش تسنیم؛ حضور جمهوری اسلامی ایران در این نهاد بینالمللی از منظر تاریخی، سیاسی، راهبردی و رسانهای دارای جایگاه برجستهای است.
بهویژه آنکه جمهوری اسلامی ایران از بنیانگذاران اصلی اتحادیه پارلمانی کشورهای اسلامی بوده و نقش مهمی در تدوین اساسنامه و شکلگیری ساختار این اتحادیه ایفا کرده است. چهآنکه تأسیس رسمی PUIC در خرداد ۱۳۷۸ (ژوئن ۱۹۹۹) در تهران و تعیین پایتخت کشورمان بهعنوان مقر دائمی دبیرخانه، بیانگر نقش محوری ایران در این نهاد بینالمللی است. کارشناسان و آگاهان این عرصه معتقدند که اجلاس پیش رو بستری مناسب برای تبیین روایت جمهوری اسلامی ایران در زمینه جهان اسلام، تحولات منطقه، ظلم تحریمها و عدالتطلبی جهانی فراهم میآورد و موجب تحکیم وحدت کشورهای اسلامی و تقویت مواضع ضدصهیونیستی و ضداستکباری در سطح مجالس کشورهای مسلمان میشود. درخصوص دیگر ظرفیتهای اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی نیز مطلوب است تا عنوان بداریم که این اتحادیه اهداف مختلفی را دنبال میکند که ازجمله آن میتوان به ترویج ارزشهای اسلامی و معرفی اصول والای اسلام با تأکید بر جنبههای تمدنی آن، تحکیم اصل شورا و حمایت از مشورت و مشارکت در حکمرانی مطابق با شرایط داخلی کشورها، تقویت همکاریهای پارلمانی و ایجاد چارچوب هماهنگ برای تبادل تجربه و تعامل میان مجالس کشورهای اسلامی، مقابله با چالشهای مشترک و بررسی مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و مقابله با سلطهطلبی و اسلامهراسی اشاره کرد.یکی از ظرفیتهای مهم کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی این است که میتواند با بهرهگیری از قدرت پارلمانها و ابزار دیپلماسی پارلمانی، پیشران مهمی جهت تحقق همگرایی اقتصادی میان کشورهای اسلامی باشد. تسهیل تجارت و سرمایهگذاری اسلامی، بهرهگیری از ظرفیت انرژی و منابع طبیعی، حذف موانع تعرفهای، تسهیل گمرک و ایجاد بازار مشترک اسلامی، بهبود زیرساختهای گردشگری و جذب سرمایهگذار در این حوزه، سرمایهگذاری مشترک و صندوقهای توسعهای،همکاری علمی و فناورانه، سرمایهگذاری در کشاورزی مدرن، و انتقال فناوری از دیگر ظرفیتهای مطرح اقتصادی اجلاس نوزدهم PUIC است. در بررسی بیشتر این موضوع و پیرامون نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی به گفتوگو با محمد رشیدی، نماینده مردم کرمانشاه و عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه میخوانید.
محمد رشیدی، عضو هیئترئیسه مجلس:
توسعه همکاری دولتهای اسلامی نابودی رژیم صهیونیستی را تسریع خواهد کرد
محمد رشیدی، نماینده مردم کرمانشاه و عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» پیرامون نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی با تأکید بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت همافزایی و اثرات این روند در همگرایی اقتصادی بیان داشت: درکنار روابط دیپلماتیک دولتهای اسلامی با یکدیگر، برگزاری مجالس اسلامی نیز امری حائزاهمیت است چراکه میتوانند روابط موجود را تقویت سازند.
وی با بیان اینکه اتحادیه مجالس اسلامی توسعه تعاملات دولتهای اسلامی با یکدیگر را رقم خواهد زد، افزود: روابط موجود بهمنظور تقویت زیرساختها و تعاملات خود نیازمند همکاریهای هرچهتمامتر هستند و دراین میان اتحادیه مجالس اسلامی نیز زمینهساز تعاملات بیشازپیش دولتهای اسلامی با یکدیگر خواهند بود.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی تصریح کرد: اینطور همکاریهای دارای اهمیت بسیاری است چراکه بسیاری از توافقنامهها و معاهدهنامهها از مسیر مجالس مصوب میگردد و بیشک این توافقنامهها و معاهدهنامهها زمینهساز تعاملات جدی اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و دفاعی کشورها خواهند بود. نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دوازدهم با تأکید بر وحدت تمامعیار جهان اسلام و اثرات این روند در تسریع نابودی رژیم صهیونیستی همچنین خاطرنشان کرد: درحوزه کشورهای اسلامی نیاز به پیوند هرچهتمامداریم. امروز اگر جهان اسلام وحدت تمامعیار بدارد، رژیم غاصب صهیونیستی در نطفه خفه خواهد شد و دیگر ظلم و جنایات رقم نخواهد خورد. متأسفانه امروز میبینیم که رژیم صهیونیستی جنایات بیشماری را علیه مسلمانان در منطقه روا داشته است که بیشک این پایان جنایات و نابودی رژیم صهیونیستی با وحدت هرچهتمامتر جهان اسلامی ممکن خواهد بود.
وی با اشاره به وفاق و همدلی کشورهای اسلامی متذکر شد: وفاق و همدلی کشورهای اسلامی میتواند نابودی رژیم صهیونیستی را رقم بزند. امروز روابط کشورهای اسلامی نیازمند استحکام بیشازپیش است که بخشی از این مهم از مسیر روابط پارلمانی محقق میگردد.
او در ادامه با اشاره به سفرهای رئیس مجلس شورای اسلامی بهمنظور توسعه هرچهبیشتر روابط یادآور شد: براساس بیانات مقام معظم رهبری و توصیه ایشان بر توسعه و تقویت روابط دیپلماتیک مجلس شورای اسلامی، مجلس سفرهای بسیارخوبی داشته است و کمیسیونها و گروههای دوستی نیز سفرهای متعدد و قابل توجهی داشتهاند.
وی درپایان این گفتوگو با اشاره به نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی بر تقویت روابط دیپلماتیک پارلمانی با کشورهای اسلامی تأکید کرد و دراین خصوص بیان داشت: این کنفرانس دارای اهمیت بسیاری است و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی و گروه همراه با تمام توان در این سفر حضور خواهند داشت تا روابط دیپلماتیک پارلمانی با کشورهای اسلامی به صورت هرچهبیشتر تقویت گردد. امیدواریم حاصل و دستاورد چنین کنفرانسها و سفرها میان کشورهای اسلامی، وحدت و انسجام تمام عیار جهان اسلام و تسریع نابودی رژیم صهیونیستی باشد.