شیخ نعیم قاسم:
راه نصرالله محکم‌تر از قبل ادامه دارد

شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله در مصاحبه‌ای طولانی با شبکه المیادین که در تاریخ 11 ژوئن انجام شده بود و شب قبل منتشر شد، درباره تحولات منطقه بعد از طوفان الاقصی و وضعیت سیاسی و نظامی کنونی حزب الله صحبت کرد و از فشارهایی که این جنبش به ویژه در رابطه با جنایت تروریستی صهیونیست‌ها در انفجار پیجرها متحمل شده بود پرده برداشت.
جزئیات ورود حزب الله به نبرد حمایت از غزه و اهداف آن
به گزارش تسنیم ،شیخ نعیم قاسم درباره وضعیت داخلی لبنان و فشارهایی که این کشور با آن مواجه است و همچنین وضعیت منطقه به ویژه تحولات سوریه صحبت کرد.وی در ابتدای این گفت وگو ورود حزب الله به نبرد حمایت غزه را نتیجه طبیعی موضع این جنبش درباره طوفان الاقصی دانسته و اعلام کرد که شورای حزب الله تشکیل جلسه داد و به اتفاق آرا تصمیم برای مشارکت در این نبرد گرفته شد. جلسه رسمی دو روز بعد برگزار شد؛ زیرا درباره چنین موضوع مهمی نمی‌توان از طریق تلفن تصمیم گیری کرد. در روز اول، تصمیم به هدف قرار دادن مواضع صهیونیست‌ها در مزارع شبعا گرفته شده بود و در واقع عملیات‌های حزب الله از 8 اکتبر 2023 یعنی یک روز بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین، شروع شد.دبیر کل حزب الله در پاسخ به این سوال که چرا حزب الله تصمیم به حضور در نبرد حمایت از غزه گرفت نه جنگ کامل با صهیونیست‌ها، اظهار داشت: یک جنگ بزرگ و فراگیر نتایجی قابل پیش بینی و نیاز به آمادگی قبلی دارد که این آمادگی وجود نداشت. بنابراین ما ناچار بودیم در یک عملیات حمایتی محدود شرکت کنیم و تحولاتی که رخ می‌داد را زیر نظر داشته باشیم و بر اساس آن تصمیم واضح‌تری بگیریم. در جریان بحث درون حزبی و بعد از گذشت چند هفته از نبرد، رهبری شورای حزب الله به این نتیجه رسید که باید در یک نبرد حمایتی حضور داشته باشیم و نه جنگ فراگیر؛ زیرا اهداف مورد نظر ما در نبرد حمایتی محقق می‌شود و نیازی هم به جنگ فراگیر نبود.این رهبر برجسته مقاومت اهداف حزب الله در نبرد حمایت از غزه را به این صورت شرح داد: اول، کشاندن تعداد زیادی از نیروهای ارتش صهیونیستی به شمال فلسطین اشغالی برای سبک کردن بار مقاومت فلسطین در غزه. دوم، آواره کردن شهرک نشینان صهیونیست برای ایجاد بحران اجتماعی، اقتصادی و امنیتی در شمال اراضی اشغالی و سوم وارد کردن بیشترین تلفات ممکن به نظامیان صهیونیست.وی افزود: این امر به کاهش قابلیت‌های ارتش صهیونیستی در نوار غزه کمک می‌کرد و رنج مردم غزه را کاهش می‌داد و علاوه بر آن، حامل پیام روشنی بود برای صهیونیست‌ها؛ مبنی بر اینکه آنها مجبورند در دو جبهه بجنگند و بنابراین بهتر است راه حلی برای پایان جنگ پیدا کنند.
 مقاومت لبنان از قبل هیچ اطلاعی در مورد عملیات طوفان الاقصی نداشت
شیخ نعیم قاسم وجود هرگونه هماهنگی قبلی میان حزب الله و سایر گروه‌های محور مقاومت با مقاومت فلسطین درباره عملیات طوفان الاقصی را تکذیب و تاکید کرد: ما هیچ اطلاعی از این عملیات نداشتیم و بعد از آغاز عملیات، پیامی از محمد ضیف، فرمانده شهید گردان‌های القسام از طریق شخصی در لبنان به حزب الله رسید. بعد از آن حزب الله این موضوع را با خلیل الحیه از رهبران ارشد حماس و تعدادی از همراهانش که در لبنان بودند در میان گذاشت. سپس مقاومت فلسطین به این باور رسید که حمایت کافی وجود دارد و هدف مورد نظر محقق می‌شود. این موضوع در نشستی که شهید سید حسن نصرالله شخصاً در آن حضور داشت هم مورد بحث قرار گرفت.دبیرکل حزب الله تصریح کرد: طی دو ماه بحث‌هایی درباره کافی بودن یا نبودن نبرد حمایتی انجام شد و به این نتیجه رسیدیم که دشمن صهیونیستی قصد تشدید حملات خود را دارد و حمایت آمریکا از این رژیم هم به شکل قابل توجهی افزایش می‌یافت. در واقع نتیجه‌ای که گرفتیم این بود که حمایت محدود، اهداف مورد نظر را تحقق بخشیده و ورود به یک جنگ فراگیر تاثیر بیشتری نخواهد داشت و مانع ادامه تجاوزات صهیونیست‌ها به غزه نمی‌شود.
 ایران از تصمیم مقاومت فلسطین برای عملیات طوفان الاقصی آگاه نبود
در مورد ایران هم شیخ نعیم قاسم تاکید کرد که تهران هم از تصمیم مقاومت فلسطین برای انجام عملیات طوفان الاقصی اطلاع نداشت و حتی برخی از رهبران حماس در خارج از فلسطین هم از این موضوع آگاه نبودند‌. به طور کلی موضع ما حمایت از آرمان فلسطین در تمام مراحل آن به ویژه در مرحله راهبردی طوفان الاقصی بود و چه فلسطینی‌ها با ما هماهنگ کرده بودند چه نکرده بودند، ما حمایت از غزه را وظیفه خودمان می‌دانستیم.وی در ادامه به حمایت ایران از مقاومت فلسطین در طول نبرد طوفان الاقصی اشاره کرد و گفت که این حمایت‌های ایران ادامه یافت و متوقف نشد.
 اقدامات حزب الله در رفع نواقص و پر کردن شکاف‌ها بعد از جنگ با دشمن صهیونیستی
شیخ نعیم قاسم از وجود یک کمیته تحقیق مرکزی در حزب الله خبر داد که در حال حاضر در حال فعالیت بوده و هنوز به طور کامل تکمیل نشده است. دبیر کل حزب الله همچنین کمیته‌های فرعی برای بررسی هر یک از موضوعات از جمله انفجار پیجرها، محل شهادت سید حسن نصرالله و محل شهادت سید هاشم صفی‌الدین تشکیل داده است.دبیرکل حزب الله اظهار داشت: در مورد مسئله انفجار پیجرها یک شکاف در فرایند خرید طی یک سال و یک سال و نیم گذشته انجام گرفته بود، کشف شد. ما نمی‌دانستیم که فرآیند خرید لو رفته و نتوانستیم از طریق ابزارهای خودمان احتمال انفجار پیجرها را کشف کنیم. مواد منفجره جاسازی شده در پیجرها از نوع استثنایی بودند و در بررسی انجام گرفته با استفاده از ابزارهای موجود و روش‌های شناخته شده شناسایی نشدند و می‌توانیم این مسئله را به سهل انگاری و کوتاهی هم نسبت بدهیم.شیخ نعیم قاسم در مورد اینکه آیا حزب الله در طول جنگ تشخیص داده بود که پیچرها با مواد منفجره آلوده شده‌اند گفت: در دو روز پایانی قبل از انفجار، تلاشی برای بررسی پیجرها به شکل متفاوت مانند شکستن دستگاه انجام شد؛ زیرا نشانه‌هایی از اختلال در عملکرد دستگاه‌ها مشاهده شده بود.وی اظهار داشت: تقریبا حدود 1500 دستگاه پیجر بمب‌گذاری شده در حال انتقال از طریق خاک ترکیه بود و بعد از آن هماهنگی‌های میان نجیب میقاتی، نخست وزیر سابق لبنان با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای جلوگیری از رسیدن آنها انجام شد تا از وقوع یک فاجعه بزرگتر جلوگیری شود.شیخ نعیم قاسم شایعات در مورد وجود تجهیزات زرهی مملو از مواد منفجره برای سربازان و رزمندگان مقاومت را تکذیب کرد و گفت: یکی دیگر از مسائل مربوط به نقض امنیتی که رخ داد، آسیب پذیری در شبکه ارتباطی است و گزارش‌ها به شکل گسترده شنود می‌شد. صهیونیست‌ها طی 17 سال اطلاعات مربوط به متغیرهای جغرافیایی لبنان را جمع آوری کرده‌اند و ما نمی‌دانستیم که آنها تا چه اندازه در این زمینه اطلاعات دارند و بر همین اساس حملات هوایی ارتش اشغالگر علیه لبنان انجام می‌شد.دبیرکل حزب الله افزود: کوتاهی و قصور انسانی در مقایسه با حجم عظیم اطلاعات موجود در اختیار دشمن، بسیار جزئی و محدود است. اما با این وجود من قول می‌دهم که بعد از تکمیل شدن تحقیقات با مردم حرف بزنم و مشخص کنیم که آیا قصور انسانی رخ داده یا خیر و میزان قصور را تعیین کنیم.
 شرایط حزب الله بعد از جنگ
شیخ نعیم قاسم در مورد وضعیت حزب الله بعد از جنگ گفت: به شما اطمینان می‌دهیم که با این ملت، امت و مقاومت ما هرگز شکست نمی‌خوریم و آیا انتظار دارید چیزی جز حضور، قدرت و توانایی برای رسیدن به آینده‌ای که آرزویش را داریم از ما ببینید؟ حزب الله با وجود اینکه توسط پیجرها مورد هدف قرار گرفت و دبیرکل و رئیس شورای اجرایی آن (شهید سید هاشم صفی‌الدین) به همراه گروهی از فرماندهان ارشد و نیروهای آن به شهادت رسیدند و قرار بود طبق محاسبات اسرائیل کارش تمام شود ، اما همچنان قدرتمند ماند و نبرد را شجاعانه ادامه داد و دشمن را مجبور به آتش بس کرد. این به چه معناست؟دبیرکل حزب الله همچنین به عناصر پیروزی مقاومت در این نبرد اشاره کرد، از جمله ادامه حضور حزب الله و جلوگیری از پیشروی دشمن صهیونیستی به لبنان و رسیدن به بیروت یا صیدا. حزب الله به دلیل حمایت مردمی از آن در داخل لبنان پیروز شد و دشمن نتوانست به هدف خود در ایجاد فتنه برسد و صهیونیست‌ها در حالی تن به آتش بس دادند که اهدافشان در جنگ محقق نشده بود.این رهبر برجسته مقاومت تاکید کرد: ما امروز در برابر مرحله جدیدی هستیم که شرایط، ابزارها امکانات و برنامه‌ریزی‌های خاص خود را دارد. ما با پشتکار پیروز شدیم، دشمن به اهدافش نرسید، هیچ گونه فتنه داخلی در لبنان رخ نداد و مقاومت علی رغم فشارها، فداکاری‌ها و حمایت نامحدود کشورهای بزرگ جهان از رژیم صهیونیستی همچنان پایدار ماند و این پیروزی واقعی است.
 راه شهید سید حسن نصرالله محکم‌تر از قبل ادامه دارد
شیخ نعیم قاسم در مورد شهادت سید حسن نصرالله اظهار داشت: این یک شوک ناگهانی برای همه از جمله خود من بود و ما انتظار نداشتیم که این اتفاق در این زمان بیفتد. اگر کسی قبلاً از من می‌پرسید می‌گفتم که همه ما می‌توانیم شهید شویم اما باور نمی‌کردم که روزی سید حسن نصرالله از میان ما برود. شهادت ایشان برای ما بسیار غیر منتظره بود جسم شهید نصرالله از میان ما رفت اما راهش ادامه دارد و راه مقاومت با شهادت متوقف نمی‌شود بلکه محکم‌تر می‌گردد.وی تصریح کرد: حتی تصور شهادت سید حسن نصرالله هم برای ما سخت بود و شاید اتفاقاتی که افتاد یک راز الهی باشد که ما از آن سر در نمی‌آوریم. در هر صورت شهید نصرالله حق داشت که آرام بگیرد و به بالاترین مقام صعود کند. ما شهادت را به عنوان یک مدال افتخار می‌بینیم و شهید نصرالله بالاترین مدال را دریافت کرد. ما برای رفتن ایشان گریه نمی‌کنیم؛ بلکه گریه می‌کنیم زیرا جای ایشان پر نمی‌شود و نبودن شهید نصرالله غم و فقدان بزرگی است. اما در هر صورت مسیر زندگی همین است و همه ما مومنیم و می‌دانیم که مرگ حق است و شهادت بالاترین مقامی است که انسان می‌تواند به آن برسد.شیخ نعیم قاسم در توصیف اولین لحظاتی که خبر شهادت سید حسن نصرالله را دریافت کرد اظهار داشت: من سعی داشتم این خبر را انکار کنم و نمی‌خواستم بپذیرم و می‌گفتم شاید خبر درست نباشد، شاید موج انفجار به ایشان نرسیده باشد، شاید هنوز در اتاق زنده باشد اما روز بعد برادران گفتند که پیکرشان منتقل شده و آن زمان بود که حقیقت آشکار شد. دشوارترین چیزی که امروز با آن مواجه هستیم این است که چگونه بعد از شهید نصرالله زندگی خود را ادامه دهیم. اما ما معتقدیم که شهادت راه را متوقف نمی‌کند، بلکه موجب تقویت آن می‌شود و ماموریت ما امروز این است که راه ایشان را تکمیل کنیم و از خداوند می‌خواهیم در انجام این ماموریت به ما کمک کند.