یک خبردروغ و دو هدف واقعی!

پایگاه خبری اکسیوس در یک خبرسازی هدفمند و دروغین مدعی موافقت مسکو با غنی‌سازی صفر درصدی در خاک ایران شده است. بر اساس آنچه اکسیوس ادعا کرده است،رئیس‌جمهوری روسیه، به دونالد ترامپ و مقام‌های ایرانی اعلام کرده است که از ایده توافق هسته‌ای که در آن ایران هیچ‌گونه امکان غنی‌سازی اورانیوم نداشته باشد، حمایت می‌کند.منابعی که اکسیوس به آن‌ها استناد می‌کند سه مقام اروپایی مجهول‌الهویه  و یک مقام صهیونیستی بوده‌اند!بنابراین ادعا، پوتین همین موضع را در تماس‌های تلفنی هفته گذشته با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز بیان کرده است.خبرسازی اخیر اکسیوس نه تنها از سوی وزارت امور خارجه ایران ، بلکه از سوی منابع روسی نیز تکذیب شده است. سؤال اصلی اینجاست که اهداف اصلی اکسیوس از خلق این گزاره کاذب چه بوده است؟در این خصوص دو نکته مهم وجود دارد که لازم است موردتوجه قرار گیرد:
نخست اینکه اصلی‌ترین اهداف رسانه‌هایی مانند اکسیوس و رویترز تنظیم ابعاد فرامتنی مذاکرات احتمالی هسته‌ای باهدف کمرنگ ساختن و حتی محو خطوط قرمز ترسیم شده از سوی تهران است. در طول برگزاری سلسله مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط نیز این رسانه‌ها خبرسازی‌های هدفمندی باهدف تقویت مواضع واشنگتن در مذاکرات صورت دادند. باگذشت زمان مشخص شد بخش اعظم این اخبار در قالب "فیک نیوز" و"اخبار هدفمند" تنظیم شده و سنخیتی با مواضع ایران پشت میز مذاکره نداشته است. نباید فراموش کرد که رسانه‌های آمریکایی و اروپایی چنین اقداماتی را باهدف دیده شدن صورت نمی‌دهند! در طول دودهه اخیر رسانه‌های غربی بخشی از پازل استراتژی فشار حداکثری و مهار حداکثری علیه تهران را به نیابت از نهادهای رسمی و پشت پرده قدرت درکشورهایشان چیده‌اند. بنابراین باید در ماورای ادعای دروغین  اخیر صورت گرفته از سوی اکسیوس به دنبال اهداف بزرگ‌تری بود. 
هدف دوم اکسیوس از انتشار این اخبار ادعایی القای گزاره " تنها بودن مواضع ایران"در نظام بین‌الملل است! اکسیوس قصد دارد این‌گونه القا کند که حتی روسیه و چین به‌عنوان دو شریک راهبردی تهران و دو عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد اساسا برای حق ذاتی کشورمان جهت غنی‌سازی در خاک ایران اصالت و موضوعیتی قائل نبوده و حتی استناد ایران به اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مفاد ان پی تی نیز نتوانسته عزم  آن‌ها ( پکن و مسکو) را در دفاع از این حقوق ذاتی جلب کند.این در حالی است که مقامات روسی و چینی بارها اعلام نموده‌اند از حقوق حقه هسته‌ای ایران وفق اسناد و معاهدات مبنایی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت می‌کنند. قطعا در راستای ابطال این گزاره‌های دروغین و القایی باید همکاری‌های گسترده‌تری در چارچوب دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی جمعی میان وزارت خارجه ایران و دوکشور روسیه و چین صورت گیرد زیرا این بازی تبلیغاتی دروغین اما هدفمند غربی‌ها اعتبار مسکو و پکن را نیز در نظام بین‌الملل و در نزد مخاطبان خاص و عام پرونده هسته‌ای ایران خدشه‌دار خواهد کرد.