وحشت از ایران و حزب‌الله  میراث نتانیاهو برای صهیونیست‌ها

جدیدترین داده­‌های نظرسنجی مؤسسه مطالعات امنیت داخلی اسرائیل (INSS) نشان می­‌دهد احساس امنیت شهرک نشینان صهیونیست همچنان نسبتاً پایین است. این بررسی که در نیمه ماه ژوئن صورت گرفت، نشان داد به رغم ادعاهای مقامات سیاسی و نظامی این رژیم در خصوص موفقیت در عرصه­‌های مختلف نبرد و ایجاد منطقه حائل در نوار غزه، لبنان، کرانه باختری و بلندی­‌های جولان سوریه، ساکنین اراضی اشغالی همچنان نگرانی قابل توجهی در حوزه امنیت از ناحیه محیط پیرامونی سرزمین‌های اشغالی احساس می‌کنند. 
براین اساس 42 درصد از شهرک نشینان صهیونیست وضعیت فعلی امنیت داخلی را بد یا بسیار بد، 37 درصد آن را متوسط و تنها 20 درصد آن را خوب یا بسیار خوب ارزیابی می‌کنند. این ارقام نشان‌دهنده وخامت اوضاع در مقایسه با نظرسنجی ماه مه است.در زمینه احساس امنیت شخصی که فراتر از نگرانی­‌های امنیتی است و شامل خطراتی از جمله در حوزه قتل، دزدی و درگیری­‌های خیابانی می­‌شود، نیز وضعیت اسرائیلی­‌ها خوب نیست. در این رابطه فقط 29 درصد از شهرک‌نشینان احساس امنیت شخصی بالا یا بسیار بالا را گزاش دادند و 43 درصد احساس امنیت متوسط و 28 درصد احساس امنیت کم یا بسیار پایین را مطرح کردند.
وضعیت مذکور وقتی به صورت جزئی‌­تر بین صهیونیست‌ها و اعراب مورد بررسی قرار می­‌گیرد، باز هم بدتر می­‌شود. برای مثال در حالی که 35 درصد از صهیونیست‌ها امنیت شخصی بالایی را برای خود در فلسطین اشغلایگزارش می‌دهند، این رقم در میان عرب‌تباران تنها 3 درصد است. دلیل این مسئله را باید در گزارش­‌هایی دید که نهادهای حقوق بشری فعال در حوزه اعراب منتشر می­‌کنند و در آن به گسترش پدیده جرم و جنایت، قتل، افزایش فعالیت سازمان­‌های جنایتکار و مهمتر از آن کمبود تدابیر امنیتی در شهرهای عرب­‌نشین می­‌پردازند.
در حالی که احساس امنیت شخصی «بالا» در بین اعراب فقط 3 درصد گزارش شده است، سازمان امنیت داخلی اسرائیل (موسوم به شاباک)، اعلام کرد در نظر دارد بخشی از بودجه توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه عربی تحت عنوان «برنامه 550» را به این سازمان منتقل کند.
این اقدام پس از انتصاب دیوید زینی به عنوان رئیس شاباک از سوی نتانیاهو صورت گرفت. براین اساس وی اعلام کرد یک اداره جدید در شاباک برای رسیدگی به موضوع جرم و جنابت در بخش عربی تأسیس خواهد شد و انتظار می‌رود این اقدام تقریباً 1.3 میلیارد شِکِل (434 میلیون دلار) بودجه داشته باشد. نکته مهم آنکه حدود 568 میلیون شکل (190 میلیون دلار) از این بودجه، مربوط به «برنامه 550» است. براین اساس دستورالعملی به مدیران کل وزارتخانه‌های دولتی فرستاده شد که طبق آن دیگر بودجه‌هایی که برای طرح پنج ساله توسعه جامعه عربی در نظر گرفته شده بود، نباید استفاده شوند و این بودجه‌ها به اداره جدید شاباک اختصاص داده خواهد شد.
اگرچه ظاهراً تصمیم زینی به معنای افزایش فعالیت نیروهای امنیتی در بخش­‌های عرب نشین فلسطین اشغالی است اما حذف ردیف بودجه توسعه­‌ای اثری منفی بر افزایش جرم خواهد گذاشت. ضمن اینکه با این طرح، نتانیاهو نشان داد قرار نیست بودجه مجزایی برای افزایش امنیت عرب­ تباران در نظر بگیرد که این موضوع موجب انتقاداتی زیادی در بین مقامات به ویژه شهرداران شهرهای عرب نشین فلسطین اشغالی شده است.در بخش دیگری از نظرسنجی مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مشخص شد، لبنان و ایران همچنان عرصه‌هایی هستند که بیشترین منشا نگرانی شهرک نشینان صهیونیست را تشکیل می‌دهند.