مدیرعامل هلدینگ تخصصی راهوشهرسازی قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) تشریح کرد:
تکمیل ۱۲۰۰ پروژه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)
محمدرضا رحمانی، مدیرعامل هلدینگ تخصصی راهوشهرسازی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) با تشریح اقدامات اصلی این هلدینگ در اتمام ۱۲۰۰ پروژه گفت: تعداد هلدینگهای تخصصی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) هفت مورد است که
یکی از آنها اختصاص به موضوع راه و شهرسازی دارد.این هلدینگ از سال ۹۷ فعالیت خود را با ۱۴ مؤسسه یا زیرمجموعه اجرایی شامل دو شرکت مشاور، یک شرکت سرمایهگذاری و سه شرکت تجهیزاتی آغاز کرد.
مدیرعامل هلدینگ تخصصی راهوشهرسازی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در ادامه با اشاره به اینکه حوزههای تخصصی یا گرایشهایی که این هلدینگ پیگیری میکند شامل 6 حوزه راهآهن، مترو، بیمارستان، تونل و تقاطع شهری، بزرگراهها، مسکن و ابنیه خاص میشود، گفت: در سنوات گذشته مجموعا این هلدینگ بیش از ۱۲۰۰ پروژه را به اتمام رساندهاند و امروز هم در ۱۳۱ پروژه اجرایی در کشور در رشتههای تخصصی مشغول فعالیت هستند.
وی همچنین عنوان کرد: در یک سال اخیر ۴۹ پروژه تکمیل کرده و تحویل دادهایم که از بین آنها هفت مورد توسط شخص رئیسجمهوری افتتاح شد.
به گفته رحمانی، قرارگاه امروز یک مجموعه بزرگ نیروی انسانی و ماشینآلاتی متخصص در حوزه فنی و مهندسی در اختیار دارد که متعلق به مردم و کشور است و شبانهروز
در حال خدمترسانی هستند. در کنار این نیروهای متخصص زیادی در این هلدینگ تربیت شده که در افزایش سطح توانمندی فنی و مهندسی کشور کارساز بودهاند.
احداث مترو در ۹ کلانشهر
وی در ادامه گفت: یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه همه کشورها توسعه حملونقل است که هلدینگ بهصورت
گسترده در این زمینه در حال فعالیت است. این امر وقتی مهمتر میشود که نگاهی به موقعیت استراتژیک کشور بهعنوان مسیر اصلی ترانزیت بین شرق و غرب داشته باشیم. رحمانی با اشاره به اینکه ما میتوانیم از این موقعیت استفاده کنیم و قرارگاه در این زمینه گامهای مهمی برداشته است، گفت: یکی از حوزهها ساخت مترو بوده که مجموعا هلدینگ ۳۳۸ کیلومتر مترو در ۹ کلانشهر کشور احداث کرده یا در حال اجرا دارد. تعداد زیادی از این خطوط به بهرهبرداری رسیده و تعدادی هم در شرف بهرهبرداری هستند.
وی گفت: متروی پرند که سالها روی زمین مانده بود با یک تصمیم ریاست جمهوری و تأمین منابع از طریق منابع ، توانستیم آن را بدون هزینهزایی برای دولت به اتمام برسانیم.
مدیرعامل هلدینگ تخصصی راهوشهرسازی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) افزود: امسال در تهران دو ایستگاه میدان کتاب و دادمان را به خطوط مترو اضافه کردیم. پروژههای دیگری هم مانند متروی قم در حال بهرهبرداری داریم که ۶ کیلومتر از آن تکمیل شده و امیدواریم با توجه به هماهنگیهای انجامشده برای تأمین قطعات این مترو بتوانیم تا پایان سال این پروژه را به صورت کامل به بهرهبرداری برسانیم.
رحمانی در ادامه درباره دیگر پروژههای قطار شهری هلدینگ با اشاره به اینکه تمام خطوط متروی مشهد توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) انجام شده، گفت: تکمیل بخشی از خط ۳ این مترو در سال آینده به بهرهبرداری میرسد. اهمیت این بخش این است که تمام ورودی شهر مشهد شامل راهآهن، فرودگاه و ترمینال را به حرم امام رضا علیهالسلام وصل میکند.
مدیرعامل هلدینگ تخصصی راهوشهرسازی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در ادامه با بیان اینکه ما بزرگترین ناوگان حفاری تونلها را در اختیار داریم و همانطور که گفته شد در ۹ کلانشهر و ۱۴ پروژه مترویی
در حال فعالیت هستیم؛ گفت: با دانشگاههای مختلف برای داخلیسازی تجهیزات حفاری تونل تفاهمنامه امضاء کردهایم. به گفته وی ساخت داخلی ریل مخصوص مترو با همکاری ذوبآهن اصفهان یکی از این اقدامات بومیسازی قطعات است که برای اولین بار در متروی پرند و اخیراً هم در متروی مشهد استفاده شده است. تابلوها و ایستگاههای پست برق هم از دیگر موارد بومیسازیشده هستند.
وی گفت: امیدواریم با این تفاهمنامهها بتوانیم سهم ۷۰ درصدی داخلی را در سال آینده به ۹۰ و ۱۰۰ درصد برسانیم.
توسعه فاز دوم فرودگاه امام خمینی (ره)
مدیرعامل هلدینگ تخصصی راهوشهرسازی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در ادامه به تشریح اقدامات این هلدینگ در حوزه فرودگاه پرداخت.
وی با اشاره به اینکه هلدینگ تجربه فعالیت در فرودگاه دوم اهواز و توسعه فرودگاه خرمآباد را قبلا داشته است، گفت: امسال هم با برنامه توسعه وزارت راه و شهرسازی به بحث توسعه فاز دوم فرودگاه امام خمینی (ره) ورود کردهایم. این طرح بسیار راهبردی و یکی از پروژههای شاخص کشور محسوب میشود.
رحمانی گفت: بهدلیل اینکه میخواستیم این فرودگاه را در سطح بینالمللی بسازیم با یک شرکت چینی بهصورت مشارکتی همکاری داشتیم و قرارداد آن امضاء شده است. کار اجرایی این پروژه شروع شده است و قرار است فاز اول تا پایان سال آینده به پایان برسد. فاز اول شامل تکمیل باندهای موجود و تجهیزات روشنایی آنهاست. در فاز بعد هم فضای بزرگ ترمینال جدید با وسعت ۴۱۰ هزار مترمربع و برج مراقبت را که توانایی پوشش بزرگترین هواپیماهای جهان را داشته باشد، در دست اجرا خواهیم داشت.
وی همچنین ایجاد قطار سریعالسیر و کمربندی و متروی پرند - فرودگاه را از دیگر اقدامات برای توسعه این فرودگاه عنوان و بیان کرد: با ساخت این فرودگاه ظرفیت ترابری مسافری فرودگاه امام خمینی (ره) به ۳۵ میلیون نفر در سال ۱۴۰۵ میرسد.
۴۸۰۰ کیلومتر ساخت ریل
رحمانی در ادامه توضیح داد: در حوزه ریلی هم که یکی از باسابقهترین کارهای هلدینگ است، در مجموع ۴۸۰۰ کیلومتر در حال ساخت یا بهرهبرداریشده داریم. محورهای ریلی مهمی در حال اجرا داریم و مهمترین آن مسیر چابهار به زاهدان است که از سنوات گذشته شروع شده و تا سال ۹۹ که از طریق صندوق توسعه تامین مالی شد، پیشرفت ۳۰ درصدی داشت. این پروژه کوهستانی بسیار سختی است ولی با تزریق منابع مالی از اوایل سال ۱۴۰۰ به ۶۷ درصد پیشرفت رسیده است. مسیر خاش به زاهدان تکمیل شده که در آنجا رکورد روزانه ۴.۲ کیلومتر ریلگذاری را به ثبت رساندهایم.
وی گفت: مسیر دیگر بندر امام به تهران است که با توجه به اینکه نزدیکترین بندر به تهران است و مسیر کنونی ظرفیت پایینی داشت، طرح دوخطه کردن این مسیر در دست اجراست.
رحمانی در ادامه برخی از حوزههای فعالیتهای دیگر هلدینگ را تشریح کرد. وی گفت: در حوزه مسکن ما استراتژی تولید مسکن پیشساخته و صنعتی را بهصورت پایلوت اجرا کردیم و با یک کارگاه کوچک توانستیم روزانه هشت مسکن سهطبقهای تولید کنیم. بر همین اساس آمادگی داریم که در طرحهای ساخت مسکن ارزان و سرعتی به دولت کمک کنیم.
وی همچنین توضیح داد: در حوزه راهسازی هم بیش از ۹۰۰ کیلومتر آزادراه و بیش از ۳ هزار کیلومتر بزرگراه ساخته شده است. همچنین در حوزه بیمارستان هم هلدینگ اخیراوارد شده است که نتیجه آن ساخت بیمارستان غدیر در کنار بیمارستان شهدای تجریش بوده است.
به گفته وی در حوزه ابنیه خاص هم پروژههای بزرگ و جهانی مثل پل طبیعت، مصلای بزرگ تهران و پل صدر را در کارنامه خود ثبت کردهایم. همچنین ۲۱ پروژه محرومیتزدایی در سالهای اخیر داشتهایم که ۴ هزار مورد آن مربوط به کلاسهای درس بوده است.
رحمانی در ادامه در مورد نحوه تامین منابع انجام پروژهها توضیح داد: با دولت و شهرداری بهصورت نقدی و غیرنقدی فعالیت میکنیم.
وی گفت: معمولا تنها ۴ درصد از بودجه عمرانی کشور در اختیار قرارگاه بوده و مابقی آن از ظرفیتهای داخلی مجموعه تامین شده است. بهطور خاص در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی، تنها ۱۶ هزار میلیارد تومان سهم پروژههای قرارگاه است.