در راستای ضرورت توسعه خطوط ریلی کشور مطرح شد:
جایگاه حملونقل ریلی در اولویتهای عمرانی کشور
گروه اقتصادی
بهتازگی مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در صفحه شخصی فضای مجازی خود نوشت: پروژه خطآهن کرمانشاه-خسروی در ذیل ابتکار ایران-راه به طول ۲۶۳ کیلومتر و با پیشرفت ۳۶ درصدی در حال احداث است. به گفته وزیر راه و شهرسازی این پروژه ریلی ضمن تکمیل کریدور شرقی-غربی، اتصال ریلی ایران و کشورهای آسیای میانه را به عراق و دریای مدیترانه فراهم میکند. به نقل از فارس یکی از اولویتهای عمرانی دولت سیزدهم توسعه خطوط ریلی کشور بوده است و پروژه راهآهن کرمانشاه - خسروی جزء مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به استان کرمانشاه است که تاکنون به پایان نرسیده و به دلیل اهمیت و راهبردی بودن آن در دولت سیزدهم موردتوجه جدی قرار گرفت و بهعنوان یکی از پروژههای اولویتدار جهت تأمین منابع مالی در دولت تصویب شد. گفتنی است که توسعه صنعت حملونقل ریلی و شبکههای ترانزیت یکی از مهمترین اولویتهای عمرانی برای توسعه صنایع کشور و همچنین رونق ارتباطات به شمار میآید و کارشناسان این حوزه نیز همواره بر توسعه زیرساخت و بازسازی و نوسازی ناوگان بهمنظور توسعه خطوط ریلی کشور تأکید میدارند. خوشبختانه طی ماههای گذشته این مهم در دست اجرا قرارگرفته و نتایج خوبی نیز رقم خورده است؛ آمارهای شرکت راهآهن حاکی از این است که در ۳۳ ماه گذشته، ۸۸۳ کیلومتر خطوط ریلی جدید به شبکه سراسری اضافهشده و تا پایان سال نیز ۳۰۰ کیلومتر دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید. بنا بر اظهارات مدیرعامل شرکت راهآهن در نشست خبری با اهالی رسانه از مجموع احداث و بهرهبرداری ریلی در ۳۳ ماه دولت سیزدهم، ۳۹۰ کیلومتر خط اول، ۳۲۰ کیلومتر خط دوم و ۱۶۴ کیلومتر خطوط اتصال بنگاههای اقتصادی به شبکه ریلی بوده است. بهزعم کارشناسان ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، دولت چهاردهم میبایست تکمیل و احداث خطوط ریلی کشور را بهعنوان یکی از اولویتهای جدی حوزه عمرانی کشور دنبال کند چراکه حوزه حملونقل ازجمله بخشهای مؤثر در پیشبرد اهداف تجاری است و پیشران اقتصاد کشور به شمار میرود و بدیهی است که با توسعه و مدیریت حوزه حملونقل و توسعه شبکه ریلی میتوان شرایط مطلوبتری را در بخشهای اقتصادی و اجتماعی کشور (صادرات و واردات، تولید معادن و کارخانهها، گردشگری، مسافرت و ترانزیت) فراهم کرد. در بررسی بیشتر این موضوع به گفتوگو با علی حدادی، عضو هیئترئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ پرداختیم که در ادامه میخوانید.
علی حدادی، عضو هیئترئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
توسعه خطوط ریلی موجب پیشرفت اقتصادی خواهد شد
علی حدادی، عضو هیئترئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به اهمیت توسعه خطوط ریلی کشور پرداخت و دراینباره اظهارکرد: یکی از مؤلفههای اصلی توسعه و پیشرفت کشور در حوزه اقتصادی، تکمیل و توسعه خطوط ریلی است.
به طورکل موضوع تقویت دسترسیها و حملونقل کشور میتواند اثرگذاری بسیاری را رقم بزند و موجب رونق اقتصاد کشور شود. کریدور شمال به جنوب یکی از مهمترین خطوط ریلی است که میتواند دسترسی به آبهای آزاد را رقم بزند.
خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران ظرفیتهای آبی و ریلی قابلتوجهی دارد و با امکان دسترسی به اوراسیا از موقعیت منحصر جغرافیایی برخوردار شده است.
وی با تأکید بر لزوم تقویت دسترسی به آبهای آزاد افزود: تکمیل کریدورها و توسعه خطوط ریلی چه در شمال به جنوب و چه کریدور غرب به شرق اهمیت فراوانی دارد بهویژه اگر دسترسی به ظرفیتهای آبی و دریاها را رقم بزند.
حدادی با اشاره به لزوم بسترسازی برای تحقق اقتصاد دریامحور تصریح کرد: دسترسی به دریاها میتواند رونق اقتصادی را بر کشور حاکم کند. بنابراین درتکمیل و بهمنظور تحقق این مهم نیاز است تا زیرساختهای موردنیاز را فراهمسازیم. توسعه اقتصاد دریامحور ازجمله موضوعات مهمی است که مقام معظم رهبری درسیاستهای کلی ابلاغی به آن اشاره فرمودهاند.
عضو هیئترئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت استمرار تکمیل کریدورهای ریلی و شبکه حملونقل همچنین خاطرنشان کرد: توسعه اقتصاد دریامحور و تکمیل خطوط ریلی در مجلس یازدهم و دولت سیزدهم موردتوجه قرارگرفت و برخی از موضوعات مطرح در قالب قانون مصوب گشت. همواره نیازمند اجرایی طرحهای توسعهای میباشیم که منجر به رونق خطوط ریلی و اقتصاد دریامحور شود.
او بابیان اینکه افزایش دسترسی به موقعیتهای دریایی و توسعه خطوط ریلی از موضوعات مهم و پیشران اقتصادی است، متذکر شد: اگر بخش مهم زیرساختها را فراهمسازیم و دسترسی به آبها را که میتواند ظرفیتساز عظیم اقتصادی در کشور باشد، موردتوجه قراردهیم در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور بسترسازی مؤثر خواهیم کرد.
خوشبختانه این مهم در برنامه هفتم توسعه نیز مورد تأکید و توجه قرارگرفته است و امیدواریم با اهتمام دولت چهاردهم تکمیل کریدورها به قوت اجرایی شود و به سرانجام برسد.
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در پایان این گفتوگو با اشاره به اثرات توسعه ریلی در رونق صادرات بیان کرد: با تکمیل کریدورها، دسترسیها در حوزه مهم حملونقل افزایش پیدا خواهد کرد و بستر رونق صادرات نیز فراهم خواهد گشت. بیشک بهموجب رونق صادرات، توسعه وپیشرفت اقتصادی بیشازپیش رقم خواهد خورد.