در اثر قطعی برق چاههای آب کشاورزان در تابستان اتفاق افتاد؛
ایجاد چالش بر سر راه امنیت غذایی کشور
این روزها شاهد آن هستیم که با توجه به وعده عدم قطعی برق برای بخش کشاورزی به منظور حفظ امنیت غذایی توسط مجلس و دولت، در تابستان امسال، وزارت نیرو هر زمان دچار کمبود انرژی شده است، برق کشاورزان را در ساعاتی از روز قطع کرده است.
این اقدام سبب شد تا چاههای آبی که وابسته به برق هستند کارایی خود را از دست بدهند که در نهایت منجر به کاهش تولید محصولات اساسی شده است.
حالا سوال این است که با توجه به ماده 25 قانون بهبود محیط کسب کار (که در سال 1390 به تصویب رسید) مبتنی بر غیرقانونی بودن قطع برق چاههای آب کشاورزی، چرا وزارت نیرو اقدام به قطع برق آنها کرده است؟
این چالش علاوه بر اینکه زندگی کشاورزان را تحتالشعاع خود قرار میدهد، در نگاه کلانتر، امنیت غذایی کشور را به مخاطره میاندازد زیرا با قطع برق چاههای آب، میزان آبی که در اختیار کشاورزان قرار میگیرد به طرز چشمگیری کاهش مییابد و خسارات جبرانناپذیری را به بخش کشاورزی وارد میکند.
قطع برق و خسارت هشت همتی به کشاورزان
بر اساس نظر کارشناسان، میزان ناترازی انرژی در بخش کشاورزی موجب شده است تا هشت همت خسارت به کشاورزان وارد شود. با وجود خسارت وارده به کشاورزان، سوال از دولت این است که چه برنامهای برای جبران این خسارت به کشاورزان در پیش خوهد داشت؟
به نظر میرسد اگر دولت به دنبال حفظ امنیت غذایی کشور و توسعه بخش کشاورزی باشد علاوه بر پرداخت خسارت کشاورزان، باید به اصلاح زیرساختهای کشاورزی و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا، روی آورد تا بحران ناترازی انرژی نتواند کمترین آسیبی را به امنیت غذایی وارد کند.
شاخصهای تولید و فروش رشته فعالیت غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر
به گزارش مرکز پژوهش های مجلس، در تیرماه سال 1403، شاخص تولید رشته فعالیت غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر بر مبنای شرکت های بورسی، نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 7.8درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش11.2 درصدی داشته است.
همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 7.3درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش 7.6درصدی داشته است .
همچنین نسبت به ماه قبل شاخص تولید تمام زیربخش های کشاورزی (به جز روغنیها) کاهش یافته، همچنین نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص تولید و فروش تمام زیربخشها کاهش یافته است.