آلبرت بغزیان، کارشناس مسائل اقتصادی:
مالیات بر عایدی سرمایه خریدوفروشهای دستدوم و کوتاهمدت را کاهش میدهد
آلبرت بغزیان، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: سفتهبازی امری رایج در نقاط مختلف دنیا میباشد. فضای بورسبازی، ریسک در بازارهای مالی و اقدام به خریدوفروش تا زمانی که منجر به تغییر بازار نشود، امری طبیعی است و در تمامی نقاط دنیا صورت میگیرد. به طورکل در کشورهای مختلف سوداگران حضور دارند اما بازارها را تغییر نمیدهند و بر موجهای مختلف طی زمانهای مختلف سوار میشوند ومادامی که شخص بازارساز شود، مجرم اقتصادی تلقی خواهد شد و جرم شناسایی میگردد. مقصود این است که اگر فردی بازارهای مالی را برهم بزند، در حقیقت مجرم اقتصادی است و نباید به اخذ مالیات از وی بسنده کرد بلکه باید مراجع قضایی ورود کنند و مانع از اقدامات مجرمانهای شوند که فضای اقتصادی را دچار خلل میکند.
وی با اشاره به طرح مالیات بر عایدی سرمایه به کارکرد این قانون پرداخت و دراینباره افزود: مالیات بر عایدی سرمایه مختص شرایطی است که بازارسازی رقم نخورده باشد و بیشک تحقق و اجرای صحیح این قانون نیز درگرو شناخت و اطلاعات درست است. بهعنوانمثال فردی که طی دو سال گذشته خودرو خریداری کرده و اینک بهموجب تورم جامعه، ارزش خودرو او افزایشیافته وگران شده، نباید مشمول مالیات شود و تفاوت قیمت خرید ابتدایی و فروش انتهایی درنظرگرفته شود.
بغزیان تصریح کرد: ماهیت مالیات بر عایدی سرمایه در نقاط مختلف دنیا این است که افراد دست به سوداگری و خریدوفروشهای کوتاهمدت نزنند. بنابراین روشی بازدارنده میباشد.
کارشناس مسائل اقتصادی همچنین خاطرنشان کرد: بهمنظور کاهش جذابیت فضاهای سوداگری میبایست درصدد کنترل و مهار تورم موجود در جامعه بود. مادامیکه تورم کنترل شود و قیمتها افزایش پیدا نکند، افراد در این بازارها حضور پیدا نخواهندکرد.
او در پایان این گفتوگو با اشاره به مزیت قوانین مالیاتی همچون مالیات بر عایدی سرمایه متذکر شد: مزیت قوانین مالیاتی همچون مالیات بر عایدی سرمایه این است که خریدوفروشهای دستدوم و کوتاهمدت کاهش پیدا میکند و دیگر انگیزهای برای کسب سود از معاملات مکرر و کوتاهمدت بهمنظور احتکار وجود نخواهد داشت.