مسعود پزشکیان در دیدار دبیرکل سازمان ملل:
امنیت پایدار، هدف ایران در منطقه است
دکتر مسعود پزشکیان در دیدار آقای «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن قدردانی از ابراز همدردی وی برای درگذشت تعدادی از معدنکاران کشورمان در انفجار معدن طبس، این رخداد تلخ را یکی از آثار تحریمهای ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران و ممنوعیت ورود تجهیزات به کشورمان دانست.
رئیسجمهور در ادامه بابیان اینکه شعار بنده در انتخابات ریاست جمهوری وفاق در داخل و تعامل با جهان بود، گفت: رژیم صهیونیستی در روز آغاز رسمی ریاست جمهوری بنده، اقدام به ترور «شهید هنیه» بهعنوان مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران کرد و درحالیکه ما برای جلوگیری از تشدید تنشها و درگیریها صبر پیشه کردیم، صهیونیستها بعد از به شهادت رساندن حداقل ۴۱ هزار نفر در غزه، حالا به لبنان هم حمله کرده و تعداد زیادی را به شهادت رساندهاند و ما به شکل خیلی جدی نگران گسترش درگیری در تمام منطقه هستیم.
دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه با کمک دولتهای همسایه ازجمله کشورهای حاشیه خلیجفارس است، افزود: ایران بههیچوجه به دنبال سلاح هستهای نیست. ما در ۲۰۰ سال گذشته آغازگر هیچ جنگ و درگیری نبودهایم و اساسا به دنبال زندگی در صلح، امنیت و آرامش هستیم.
«آنتونیو گوترش» نیز در این دیدار با تبریک به دکتر پزشکیان برای کسب اعتماد مردم ایران و نیز ابراز همدردی با ملت ایران در واقعه جان باختن تعدادی از معدنکاران کشورمان، ابراز امیدواری کرد که جمهوری اسلامی ایران در دوره دولت چهاردهم در مسیر توسعه قرارگرفته و منطقه خاورمیانه نیز شاهد صلح، امنیت و آرامش باشد.
دبیرکل سازمان ملل متحد بابیان اینکه توقف جنگ در غزه اولویت ماست، تصریح کرد: واقعه هفتم اکتبر بههیچوجه توجیهگر جنایات و کشتار دستهجمعی فلسطینیان در غزه نیست. من بارها این نکته را تکرار کردهام که حجم خسارتها و جا ن باختگان بیسابقه بوده و باید حقوق فلسطینیان هم در غزه و هم در کرانه غربی، با توقف کشتار و همچنین توقف شهرکسازی استیفا شود. همچنین نباید اجازه دهیم لبنان به غزه دیگری تبدیل شود.
گوترش ضمن ابراز خرسندی از بهبود روابط و همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس خاطرنشان کرد: برای شما، کشورتان و تاریخ غنی و کهن شما ارزش و اهمیت زیادی قائل هستم. من در زمان ریاست کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل چند بار به ایران آمدم و از نزدیک عمق مهماننوازی شما بهخصوص نسبت به مردم افغانستان را باوجود عدم ارسال کمکهای بینالمللی دیدهام و از حس همدلی، همیاری و انساندوستی شما ایرانیان کمال قدردانی رادارم و امیدوارم این روحیه به تقویت و ارتقای سطح همکاریهای منطقهای بینجامد.
همچنین پزشکیان در دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه بابیان اینکه باور دارم ما هم به اعتبار همسایگی و هم اعتقادات مشترک با یکدیگر برادریم، تصریح کرد: اگر ما به برادری خود پایبند باشیم، رژیم صهیونیستی هرگز نخواهد توانست به چنین جنایاتی دست بزند؛ درحالیکه رژیم صهیونیستی در مقابل چشمان جهانیان کودکان وزنان را به شهادت رسانده و مدارس، بیمارستانها و پناهگاهها را بمباران میکند، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز جنایات این رژیم را دفاع از خود توصیف کرده و عملا از او حمایت میکنند.
رئیسجمهور در ادامه بابیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاریها با ترکیه در همه زمینهها بهخصوص ارتقای امنیت منطقه است، افزود: بنده در دیدارها و گفت وگوهای خود با سران کشورهای منطقه و ازجمله در سفر به عراق پیشنهاد ایجاد یک شبکه ارتباطی منطقهای را مطرح کرد که پیشنیاز آن تمهید شرایط امنیتی لازم است؛ تحقق این پیشنهاد نیازمند منطقهای عاری از تروریسم است.
پزشکیان بابیان اینکه به هر مقدار که در مسیر تقویت وحدت و انسجام میان کشورهای منطقه موفق باشیم، در رشد و توسعه متقابل برای کشورهایمان نیز موفق خواهیم بود، اظهار داشت: ایجاد یک بازار بزرگ مشترک در منطقه و تبادلات دانشگاهی، علمی و اقتصادی میتواند عظمت جهان اسلام را به رخ جهانیان بکشد؛ آینده بهتر برای کشورهای اسلامی درگرو تلاش موفق برای ایجاد وحدت در میان ما است و در سایه چنین وحدتی هرگز شاهد جنایاتی نظیر آنچه در غزه رخ میدهد نخواهیم بود.
اردوغان نیز در این دیدار ضمن تسلیت درگذشت تعدادی از معدنکاران ایرانی در حادثه معدن طبس، از تشدید حملات رژیم صهیونیستی به لبنان ابراز نگرانی کرد و گفت: رژیم صهیونیستی با حمله سایبری اخیر تعریفی جدید از توحش و خشونت ارائه کرده است؛ امروز جهانیان شاهد هستند که نتانیاهو هیچ قصدی برای آتشبس در غزه و ایجاد ثبات در منطقه ندارد.
رئیسجمهور ترکیه بیش از ۱۱ ماه نسلکشی مداوم در غزه را نشانهای مبنی بر قصد رژیم صهیونیستی برای گسترش درگیریها در منطقه دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به فرارسیدن فصل زمستان و وضعیت انسانی وخیم در غزه، باید بدون از دست دادن هیچ زمانی مذاکرات را به نتیجه برسانیم. همچنین از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی حمایت میکنیم و این رژیم باید دیر یا زود تاوان جنایات خود را در دادگاههای بینالمللی بدهد.
اردوغان تقویت همکاریهای امنیتی دو کشور و نیز همکاری در زمینههای اقتصادی ازجمله انرژی را دارای منافع متقابل عنوان کرد و گفت: سفر جنابعالی به عراق نتایج مثبت فراوانی داشت و ازجمله پیشنهاد ایجاد شبکه ارتباطی منطقهای را بسیار ارزشمند میدانم.
رئیسجمهور در محل اقامت خود، در دیدار آقای «امامعلی رحمان» رئیسجمهور تاجیکستان، روابط دو کشور را ممتاز و متکی بر پیوندهای عمیق تاریخی و خویشاوندی توصیف و تصریح کرد: ما خواهان توسعه و گسترش تعاملات و ارتباطات علمی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی با تاجیکستان هستیم.
رئیسجمهور در ادامه مسئله افغانستان را موضوع مشترک دو کشور دانست و بر ضرورت همگرایی و همکاری بیشتر تهران - دوشنبه برای کمک به این کشور در مسیر غلبه بر مشکلات و مسائل پیش رو تأکید کرد.
«امامعلی رحمان» رئیسجمهور تاجیکستان نیز در این دیدار ضمن تجلیل از مواضع دکتر پزشکیان در راستای ایجاد وحدت و همبستگی میان کشورهای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران بهرغم فشارها و تحریمهای ظالمانه به پیشرفتهای چشمگیری دستیافته است و ما خواستار استفاده از تجربیات ایران و همچنین تقویت و تعمیق روابط در همه زمینهها هستیم.
رئیسجمهور تاجیکستان همچنین به قدمت تاریخی و باستانی فرهنگ و تمدن ایران اشاره کرد و اظهار داشت: ما خود را بخشی از این تمدن بزرگ و غنی میدانیم و برخلاف بدخواهان، پیشرفت و موفقیت ایران را پیشرفت و موفقیت خود میدانیم.