دموکرات‌ها چگونه بازی را باختند؟

بر اساس اغلب نظرسنجی‌های انجام شده در آمریکا، مسئله مهاجران حاضر در این کشور به یک موضوع اصلی در انتخابات آمریکا بویژه برای جمهوری‌خواهان تبدیل شده است. بر اساس نظرسنجی گالوپ، ۶۳ درصد جمهوری‌خواهان اعلام کرده بودند مسئله مهاجران در تصمیم‌گیری برای حمایت از یک نامزد در ۵ نوامبر برای آنها «بسیار مهم» است. این امر، مهاجرت را در رتبه دوم پس از اقتصاد به عنوان مهم‌ترین موضوع انتخاباتی در میان رای‌دهندگان جمهوری‌خواه قرار داد.
در این میان مواضع عوام‌گرایانه ترامپ درباره تبدیل شدن آمریکا به «سطل زباله جهان» و مسموم شدن خون آمریکایی‌ها به دلیل حضور مهاجران و وعده تحقق طرح‌هایی مبنی بر اخراج فوری مهاجران غیرقانونی، انسداد مرزها، گماردن بیش از پیش یگان‌های نظامی در مناطق مرزی و اعمال مجدد محدودیت‌هایی برای ورود شهروندان جهان سوم به آمریکا در صورت پیروزی در انتخابات، با استقبال فزاینده توده عمدتا کم‌بهره آمریکایی همراه شد.
همچنین دونالد ترامپ سال ۲۰۱۶ با اتکا به شعار ضرورت خروج نظامی آمریکا از خاورمیانه و پا پس کشیدن از جنگ‌های بی‌پایان در جهان، توانست بر رقیب دموکراتش غلبه کند. نگاهی به کارنامه وی در طول ۴ سال سکانداری‌اش در کاخ سفید به وضوح بیانگر آن است که با وجود حضور بازهایی، چون پمپئو و بولتون در هیئت حاکمه آمریکا، ترامپ حتی‌الامکان از باز کردن پای آمریکا به نزاعی جدید در جامعه بین‌المللی امتناع ورزید. اکنون با وقوع جنگ پرهزینه در اوکراین و حمایت ده‌ها میلیارد دلاری ایالات متحده از دولت زلنسکی، ایده ترامپ مبنی بر خروج از این جنگ و دستیابی طرفین به مصالحه‌ای مرضی‌الطرفین و همچنین واداشتن دیگر اعضای ناتو به مشارکت دوچندان در هزینه‌های نظامی این سازمان بین‌المللی بیش از رقیبش مورد تمایل جامعه آمریکایی قرار گرفته است. نگاهی به تاریخ سیاست خارجی آمریکا در خلال ۲ دهه اخیر بویژه پس از جنگ‌های ناکام و پرهزینه در افغانستان (۲۰۰۱) و عراق (۲۰۰۳)، زمینه بی‌میلی روزافزون شهروندان آمریکایی به ورود کشورشان به نزاعی بیرونی با اتکا به مالیات‌های افسارگسیخته گرفته شده از آنان را فراهم آورده؛ فرآیندی که دست کم در ۲ انتخابات ۲۰۱۶ و ۲۰۲۴ به پیروزی نامزد مدعی خروج آمریکا از نزاع‌های بین‌المللی منتهی شد.
برآیند تاریخ انتخابات آمریکا بویژه در خلال نیم قرن اخیر، به وضوح بیانگر حمایت عمده مسلمانان و یهودیان آمریکایی از نامزد حزب دموکرات در انتخابات‌های ریاست‌جمهوری است. به طور نمونه
 ۸۰ درصد مسلمانان و ۷۵ درصد یهودیان در انتخابات ۲۰۲۰ از بایدن در برابر رقیب جمهوری‌خواهش پشتیبانی کردند. سکونت عمده اقلیت مسلمان و یهودی آمریکا در ایالت‌های سرنوشت‌سازی، چون میشیگان، جورجیا، پنسیلوانیا و کارولینای شمالی که بایدن در انتخابات پیشین تنها با فاصله چند هزار رایی توانسته بود ترامپ را شکست دهد، اهمیت تاثیر آنان را در انتخابات سپری شده بیش از پیش کرده بود.شکست کاملا هریس در انتخابات ۲۰۲۴ در ایالت‌های ذکر شده، بیانگر آن است که شخص وی و حزبش از وقوع حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و تسری جنگ ۱۳ ماهه از سوی رژیم صهیونیستی بیش از هر شخصی در ایالات متحده متضرر شدند. مسلمانان و اعراب آمریکایی با نارضایتی فزاینده نسبت به بی‌تحرکی کاخ سفید در قبال کشتار مسلمانان در غزه و لبنان، نه تنها از حمایت از نامزد دموکرات پا پس کشیدند، بلکه شماری از آنان به استناد سیاست احتمالی ترامپ مبنی بر تلاشش برای خاتمه جنگ در غزه به سوی جمهوری‌خواهان نیز متمایل شدند.