فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت مطرح کرد:
ترامپ به تجربه شکستش در ایران توجه کند

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران طی سخنانی ضمن تسلیت شهادت 5 تن از مرزبانان و حافظان امنیت در سراوان در روزهای اخیر بیان کرد: در هفته جهانی علم در خدمت صلح هستیم و ما در این سال‌ها همیشه به‌دنبال صلح بوده‌ایم و هزینه‌های آن را داده‌ایم. وی گفت: در هفته‌های گذشته شاهد انتصاب استانداران بودیم و یک فرد بلوچ اهل‌سنت به استانداری سیستان و بلوچستان منصوب شد و این دستاوردی برای دولت است و با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌توان به پیشرفت رسید.
 چرا پزشکیان به اجلاس باکو نرفت؟
سخنگوی دولت درباره علت عدم حضور پزشکیان در اجلاس باکو کاپ29 گفت: کشورها متناسب با منافع خود تصمیم می‌گیرند که در چه مجامعی شرکت کنند. ما هرساله توسط رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل حضور داریم؛ سطوح شرکت افراد در مجامع را مسائل مختلفی از جمله سطح اجلاس و حضور سایر کشورها تعیین می‌کند. با جمع‌بندی دولت، خانم انصاری، رئیس سازمان محیط زیست با توجه به موضوع اجلاس به‌نمایندگی از ایران شرکت کردند. مهاجرانی در پاسخ به اینکه "ترامپ گفته دنبال تغییر رژیم در ایران نیست، اگر او سیاست فشار حداکثری را در نظر نگیرد آیا ممکن است ایران برای گشایش اقتصادی، مذاکره مستقیم کند؟" عنوان کرد: آزموده را آزمودن خطاست؛ فشار حداکثری ترامپ در کشور ما شکست خورد و آنچه برای ما مهم است، نحوه عمل است و نه نحوه گفتار؛ ما از روی عمل قضاوت می‌کنیم و پیشنهاد ما به آقای ترامپ این است تجربه را مدنظر خود دهد و متناسب با آن، سیاست جدید را اتخاذ کند. دولت سناریوهای لازم را برای شرایط مختلف اقتصادی تنظیم می‌کند و می‌کوشد منافع ملی را با اهداف انقلاب اسلامی در نظر بگیرد. پیشنهاد می‌کنیم که رئیس‌جمهور جدید آمریکا از هرگونه مسیر اشتباه که حق ملت ایران ضایع شود خودداری کند. سخنگوی دولت با بیان اینکه انتخاب ترامپ به مردم آمریکا مربوط است، گفت: ما در سال‌های گذشته با 1+5 مذاکره کردیم و به توافق هسته‌ای رسیدیم اما آن که از توافق خارج شد آمریکا بود و نه ما. آمریکا بود که سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت و ادعا کرد که ایران 40 سالگی خود را نخواهد دید، اما الحمدلله مردم ایران علیرغم همه مشکلات سربلند بیرون آمدند. وی در پاسخ به این سؤال که "آیا ایران با آمریکا مذاکره مستقیم خواهد کرد؟" گفت: هرآنچه برای منافع ملی لازم باشد و اهداف انقلاب باشد، با راهبری رهبر معظم انقلاب و هرچه را در شورای‌عالی امنیت ملی مصوب شود، اجرا می‌کنیم.
 تصمیم دولت درباره کالابرگ الکترونیکی
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال تسنیم درخصوص برنامه دولت چهاردهم برای اجرای کالابرگ الکترونیک بیان کرد: هر طرحی که باید اجرا شود، نیاز به زیرساخت دارد. کالابرگ الکترونیک برای اولین بار در اسفند 1401 مطرح شد و 6 فاز برای آن مد نظر قرار گرفته بود تا 14 میلیون خانوار را تحت پوشش قرار دهد، محدودیت‌های منابعی مطرح هست و برای این مسئله محدودیت زیرساخت داریم، این یک راهبرد است و هدف اصلی این است که معیشت خانوار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر دچار آسیب نشود. دولت از همه راهبردهای موجود استفاده می‌کند و اگر لازم باشد کالابرگ الکترونیک را بعد از ایجاد زیرساخت‌های لازم، اجرا خواهد کرد.
 در بودجه 1404 گرانی بنزین در نظر گرفته نشده
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مبنی بر احتمال گرانی بنزین در سال آینده و درج آن در بودجه، اظهار داشت: خط قرمز دولت آسیب به معیشت خانوارهاست و در بودجه 1404 افزایش قیمت بنزین در نظر گرفته نشده است. واقعیت این است که در حوزه بنزین ناترازی داریم و میزان مصرف بیشتر از تولید است و مجبور به واردات هستیم. دولت بارها اعلام کرده بدون کار کارشناسی و همراهی مردم کاری که برای افزایش قیمت‌ها باشد را انجام نخواهد داد. مهاجرانی در پاسخ به سوالی درخصوص ساماندهی اتباع خارجی گفت: ما باید مهاجر را در اتباع، از پناهنده تفکیک‌ شده ببینیم؛ در تمام دنیا هم این‌طور است. تعدادی از اتباع مهاجرین قانونی، برخی پناهندگان و مهاجرین غیرقانونی است و دیوارکشی در مرز در حال احداث است و 90 کیلومتر آن تا ابتدای سال آینده صورت خواهد گرفت. هم‌چنین استفاده از تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی مد نظر است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه دولت برای تورم عنوان کرد: آنچه از تورم احساس می‌شود و آنچه به‌عنوان شیب تورم مطرح می‌شود، متفاوت است. گفته می‌شود که شیب تورم کاهش داشته ولی این مسئله به معنای از بین رفتن خود تورم نیست و درک می‌کنیم که فشار زیادی بر اقشار آسیب‌پذیر وارد می‌کند. کمک‌های ویژه و تأمین امنیت غذایی این اقشار در دست اقدام است و هم‌چنین متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز مد نظر است؛ گسترش بیمه از دیگر موضوعات است که بهبود زندگی افراد کمک خواهد کرد. طبق اعلام وزارت تعاون، هر خانواری که یک فرد معلول دارد 30 درصد بیشتر ممکن است به فقر برسد و باید در این زمینه پیشگیری از معلولیت را مد نظر داشته باشیم.