پرویز جاوید، عضو انجمن اقتصاددانان مطرح کرد:
دیپلماسی فعال اقتصادی راه برونرفت از مشکلات تجاری
پرویز جاوید، عضو انجمن اقتصاددانان در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح لزوم رفع موانع تولیدکنندگان و صادرکنندگان پرداخت و دراین باره بیان کرد: همواره از لزوم رفع موانع تولید کنندگان و صادرکنندگان سخن گفته میشود و در این خصوص نیز وعده داده میشود اما این مهم به شکل مطلوب و دقیق تحقق پیدا نمیکند.
وی افزود: به طور حتم رفع موانع تولید کنندگان گامی مهم در افزایش تراز تجاری کشور میباشد و اینکه تراز تجاری کشور منفی میگردد به موجب آن است که رفع موانع تولید به درستی صورت نمیگیرد.
جاوید تصریح کرد که یکی از مشکلات بزرگ تولید کنندگان و صادرکنندگان صف تخصیص ارز و چندگانگی ارز میباشد و ادامه داد: بانک مرکزی و دولت باید در این خصوص چاره جویی جدی بدارد.
عضو انجمن اقتصاددانان همچنین خاطرنشان کرد که باید یک چشم انداز بلند مدت اقتصادی و تجاری داشت و متذکر شد: رونق تولید و رفع موانع اقتصادی برای تولید کنندگان صادرکنندگان نیازمند الزاماتی همچون بهرهگیری از نظرات اقتصاددانان، کارآفرینان، فعالان اقتصادی و اتاق بازرگانی است.
وی با اشاره به اثرات دیپلماسی فعال اقتصادی در رفع موانع پیشروی تولیدکنندگان یادآور شد: کاهش تورم و رفع موانع در گرو دیپلماسی فعال هرچه تمامتر و توسعه روابط با جهان است. ضرورت دارد تا مشکلات در روابط بین المللی از بین برود و تسهیلگری صورت گیرد.
وی با تاکید بر توسعه ارتباطات بین المللی همچنین ادامه داد: به طور حتم با توسعه روابط بینالمللی و کاهش مشکلات در این حوزه، شرایط اقتصادی برای فعالان تولید بهبود پیدا خواهد.
او چالشهای حوزه تامین نقدینگی را یکی از مشکلات بزرگ تولیدکنندگان دانست و بیان کرد: امروز ۸۰ درصد از تولید کنندگان کشور کل نقدینگی دارند و با چالشهای مرتبط این حوزه روبه رو میباشند.
جاوید به اشاره به معضل تامین نقدینگی اضافه کرد: همانطور که عنوان گشت تولید کنندگان با چالش نقدینگی روبه رو میباشند و بانک مرکزی نیز عنوان میدارد که دارای ناترازی است و نمیتوانند نقدینگی مورد نیاز را تامین کند و بازار سرمایه میدارد که شرایط مطلوبی برای تامین نقدینگی ندارد. بدیهی است که بانک مرکزی و بازار سرمایه نیز مشکلات اقتصادی دارند و قادر به تامین نقدینگی نمیباشد و مهمترین عامل این امر عدم ورودی ارز کافی است. بنابراین ضرورت دارد تا با دیپلماسی فعال و توسعه ارتباطات، ورودی ارز افزایش پیدا کند.
او در پایان این گفت وگو خاطرنشان کرد که برای رفع موانع پیش روی تولید کنندگان و صادرکنندگان میبایست دیپلماسی تجاری و اقتصادی را به صورت هرچه تمامتر تقویت و تسهیل کرد.