شکست نقشه ژنرال‌ها

طراح نقشه ژنرال‌ها برای کشتار و آوارگی اجباری ساکنان شمال غزه، با انتقاد از بی‌برنامگی کابینه نتانیاهو برای ادامه جنگ و عدم وجود ابزارهایی جهت رسیدن به اهداف تعیین شده، گفت که استراتژی اسرائیل در غزه شکست خورد و فشار نظامی کارساز نبود. «گیورا ایلند» ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی و طراح طرح جنایتکارانه «ژنرال‌ها» برای کشتار و آوارگی اجباری ساکنان شمال نوار غزه، که قبلاً به شکست اهداف اسرائیل اذعان کرده بود، در مقاله جدیدی برای روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت، از استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی در جنگ با غزه انتقاد کرده و گفت: فشار نظامی به تنهایی برای رسیدن به اهداف اسرائیل در جنگ کافی نیست.
این ژنرال صهیونیست در مقاله خود با عنوان «نتیجه‌گیری از جنگ غزه: فشار نظامی کافی نیست» تاکید کرد: یکی از بزرگترین اشتباهات اسرائیل، تبلیغ روایت آمریکاست که جنبش حماس را یک گروه «تروریستی» معرفی می‌کند که خودش را به مردم غزه تحمیل کرده است. اما واقعیت آن است که حماس، دولت غزه به شمار می‌رود که در 7 اکتبر 2023 به اسرائیل اعلان جنگ کرد.
در ادامه این مقاله آمده است که در جنگ میان دولت‌ها می‌توان از گزینه فشار اقتصادی علیه دشمسن استفاده کرد و اسرائیل می‌توانست محاصره را بیش از پیش علیه غزه تشدید کند. دومین اشتباه هم شکست اسرائیل در سوءاستفاده از نقاط ضعف دشمن بود و نتوانست حماس را مجبور به تسلیم شدن کند و سه راه وجود داشت که می‌توانستیم از طریق آن به اهدافمان برسیم.
در حالی که رژیم صهیونیستی نوار غزه را تبدیل به یک زندان واقعی کرده و اجازه ورود کمک‌ها و مایحتاج اولیه برای زندگی آوارگان در این باریکه را نمی‌دهد و از هیچ جنایتی برای کشتار و آوارگی مردم غزه هم دریغ نکرده است، طراح نقشه ژنرال‌ها گفت: اجرای تحریم‌های اقتصادی که موجب خشم مردم می‌شود، اصل طرحی است که در نقشه ژنرال‌ها گنجانده شده و اکنون در شمال غزه اجرا می‌شود؛ اما به شکل تدریجی. همچنین حمایت از یک دولت جایگزین در داخل غزه هم گزینه دیگری بود که اسرائیل آن را رد کرد. تهدید به از دست دادن سرزمین علیه فلسطینی‌ها هم راهبرد دیگری است که اسرائیل هنوز آن را امتحان نکرده است.
ژنرال مذکور صهیونیست ادامه داد: اسرائیل راهبردهای سنتی را در غزه انتخاب کرد که فقط متمرکز بر فشار نظامی بود. این یک اشتباه فاحش است؛ زیرا اسرائیل به این فکر نکرد که حماس از 15 سال گذشته خودش را برای مقابله با چنین فشارهایی آماده کرده بود. اما سومین اشتباه اسرائیل هم ناکامی در تهیه یک طرح سیاسی روشن برای آینده غزه بعد از جنگ بود. جو بایدن، که به زودی دوره ریاست جمهوری او در آمریکا به پایان می‌رسد بعد از حمله 7 اکتبر حماس، از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خواست تا درباره برنامه‌های خود برای مرحله بعد از جنگ حرف بزند اما نتانیاهو پاسخ روشنی نداد و گفت وقتی که به روز بعد از جنگ رسیدیم، در مورد آن حرف می‌زنیم.
گیورا ایلند تاکید کرد: این نوع موضع‌گیری‌های نتانیاهو توهین آمیز بوده و به معنای نداشتن هیچ گونه چشم انداز سیاسی برای مدیریت مرحله بعد از جنگ است و بهتر بود که کابینه اسرائیل موضع خود را روشن می‌کرد. همچنین اسرائیل باید آماده گفت وگو با کشورهای عربی و غربی می‌شد که می‌توانستند جایگزین سیاسی برای خلع سلاح دائمی غزه ایجاد کنند. بزرگترین اشتباهی که کشورها در زمان جنگ می‌توانند مرتکب شوند، تعیین اهداف، بدون بحث جدی و عمیق در مورد ابزارهای مناسب برای رسیدن به آنهاست.