فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
هدف از معافیت‌های مالیاتی توسعه مناطق محروم است

فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ در گفت‌و‌گو با خبرنگار «رسالت» به تشریح نقش مشوق‌های مالیاتی در جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی پرداخت و در پاسخ به اینکه این که چگونه استفاده از مشوق‌های مالیاتی موجب تقویت تولید می‌گردد، پاسخ داد: به طورکل دولت‌ها به منظور تشویق شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران برای حضور در پروژه‌ها، افزایش سرمایه‌گذاری‌ها و تامین مالی، مشوق‌هایی را درنظرمی‌گیرند که یکی از بارزترین آن‌ها معافیت‌های مالیاتی است. 
وی افزود: به طورعمده معافیت‌های مالیاتی با هدف رفع موانع و رفع محرومیت مناطق درنظرگرفته و اعمال می‌شود. درحقیقت هدف از این نوع معافیت‌ها این است که مناطق محروم توسعه یابند و سرمایه‌گذاران نیز سود ببرند و برای افزایش سرمایه‌گذاری تشویق شوند. 
توسلی با اشاره به درنظرگیری مشوق‌های مالیاتی در مناطق محروم تصریح کرد: روند درنظرگیری معافیت مالیاتی در برخی مناطق مطرح است و هم اکنون نیز در برخی نقاط کشور به منظور افزایش سطح سرمایه‌گذاری‌ها اعمال می‌گردد. 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تخفیفات مالیاتی همچنین خاطرنشان کرد: در برخی موارد نیز معافیت مالیاتی درنظرگرفته نمی‌شود بلکه تخفیفات مالیاتی اعمال می‌گردد. تخفیفات مالیاتی به طورمعمول از ۵ درصد الی ۱۰ درصد اعمال می‌شوند تا بستری برای تشویق و ترغیب سرمایه‌گذاری فراهم گردد. 
نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ همچنین خاطرنشان کرد: مطلوب است تا در ادامه عنوان بداریم که در برخی مواقع نیز هزینه‌ها به عنوان هزینه‌های مالیاتی محاسبه می‌گردد. به بیان دیگر به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی عنوان می‌گردد که بخشی از هزینه مشخص شده به عنوان هزینه مالیاتی‌شان محاسبه می‌شود تا بتوانند با آسودگی بیشتر به فعالیت و تولید خود بپردازند. او به تشریح اثرات معافیت‌های مالیاتی پرداخت و با تاکید بر تسهیل شرایط تولید متذکر شد: به طورکل می‌توان عنوان داشت که معافیت‌های مالیاتی سبب تشویق و تسهیل فرآیند تولید و کاهش هزینه‌ها می‌گردد. 
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی و نظارت دقیق یادآور شد: معافیت‌های مالیاتی امری مثبت و حائزاهمیت ارزیابی می‌گردد اما در فرآیند اعمال این مالیات‌ها می‌بایست توجه ویژه داشت. درحقیقت نمی‌توان به‌یکباره و بدون سنجش، معافیت‌های مالیاتی درنظر گرفت. 
توسلی درپایان این گفت‌وگو همچنین ادامه داد: بدیهی ا‌ست که در شرایط حال حاضر اقتصادی، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی با مشکلات جدی در تأمین منابع مالی مواجه‌ هستند و هزینه‌هایشان افزایش و درآمدهایشان کاهش پیدا کرده است. بنابراین در چنین شرایطی جبران خسارت بنگاه‌های اقتصادی از مسیر مشوق‌ها به ویژه معافیت‌ها و تخفیفات مالیاتی گامی حائزاهمیت است و سبب می‌گردد تا بنگاه‌های اقتصادی در عرصه تولید حفظ شوند جای آنکه به موجب مشکلات حذف شوند.