چگونه سرمایهگذاری در آموزش میتواند به تقویت تولید و مشارکت اقتصادی کمک کند؟
آموزش، بذر رشد تولید و مشارکت اقتصادی
گروه اقتصادی
در دنیای مدرن و اقتصاد جهانی امروز، یکی از مهمترین عواملی که میتواند به رشد و توسعه کشورها کمک کند، سرمایهگذاری در حوزه آموزش است. آموزش نهتنها بهعنوان ابزاری برای ارتقاء سطح فردی افراد شناخته میشود، بلکه در سطح کلان اقتصادی نیز بهعنوان یکی از ارکان اصلی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی به شمار میآید. در این میان، سرمایهگذاری در آموزش بهویژه در تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص، میتواند منجر به تحولاتی بنیادین در بخشهای مختلف اقتصادی، ازجمله تولید، مشارکت اقتصادی و چهبسا نوآوری در صنایع شود. یکی از بارزترین اثرات سرمایهگذاری در آموزش، تولید نیروی انسانی ماهر و متخصص است که نقش کلیدی در ارتقای بهرهوری و تواناییهای تولیدی یک کشور ایفا میکند. در دنیای امروز، کشورهایی که توانستهاند به آموزشوپرورش نیروی انسانی خود بهطور مؤثر و بهروز توجه کنند، از مزایای زیادی برخوردار شدهاند چراکه نیروی انسانی ماهر قادر است تا با بهکارگیری دانش و مهارتهای خود، فرآیندهای تولیدی را بهینهسازی کرده، مشکلات را سریعتر حل کرده و کارایی کلی سیستمهای تولیدی را افزایش دهد. این امر درنهایت باعث تقویت بخشهای مختلف اقتصادی و افزایش رقابتپذیری در بازارهای جهانی خواهد شد. همچنین گفتنی است که آموزش خوب و آگاهی از مفاهیم اقتصادی میتواند به مشارکت فعالتر مردم درصحنههای اقتصادی منجر شود. مادامیکه مردم آگاهی بیشتری از اصول اقتصادی، فرصتهای سرمایهگذاری و نحوه استفاده بهینه از منابع خود پیدا کنند، نهتنها بر تصمیمات شخصی و خانوادگی خود تأثیر میگذارند، بلکه در سطح کلانتر، میتوانند به پویایی و شتاب اقتصادی کشور نیز کمک کنند. درواقع، آموزش اقتصادی به مردم این امکان را میدهد که در تصمیمگیریهای اقتصادی خود، دقیقتر و هوشمندانهتر عمل کنند و بهطور مؤثرتری در فرآیندهای اقتصادی مشارکت نمایند. این مشارکت بهنوبه خود میتواند به ایجاد اشتغال، رونق کسبوکارهای کوچک و بزرگ و افزایش سطح تولید در کشور منجر شود. در حقیقت زمانی که مردم درک درستی از مفاهیم اقتصادی و فرصتهای سرمایهگذاری پیدا کنند، میتوانند در جهت توسعه تولید، بهبود فرآیندها و افزایش کیفیت کالاها و خدمات تلاش کنند. آگاهی از روشهای نوین سرمایهگذاری و بهکارگیری تکنیکهای روز دنیا، موجب میشود که تولیدکنندگان و سرمایهگذاران تصمیمات بهتری در مورد تخصیص منابع و راههای ارتقای بهرهوری اتخاذ کنند. این امر به تقویت تولید داخلی کمک کرده، میتواند کشور را در برابر بحرانهای اقتصادی مقاومتر سازد و درنهایت به رشد اقتصادی پایدار منجر شود. درنهایت، سرمایهگذاری در آموزش نهتنها به توسعه نیروی انسانی ماهر و متخصص منجر میشود، بلکه اثرات مثبت آن در شکلگیری جامعهای آگاه و فعال اقتصادی نمایان میشود. جوامعی که به آموزش سرمایهگذاری میکنند، قادرند نهتنها بر مشکلات اقتصادی غلبه کنند، بلکه در مسیر رشد و پیشرفت مستمر حرکت نمایند. آموزش و آگاهی اقتصادی میتواند جامعه را به سمت تصمیمگیریهای آگاهانه، مشارکت فعالتر در فرآیندهای اقتصادی و درنهایت تقویت بخش تولید هدایت کند. در بررسی بیشتر این موضوع به گفتوگو با محمدرضا احمدی سنگری، دبیر کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه میخوانید.
محمدرضا احمدی سنگری، دبیر کمیسیون آموزش مجلس عنوان کرد:
ضرورت سرمایهگذاری در آموزش و رونق اشتغالزایی
محمدرضا احمدی سنگری، نماینده مردم رشت و دبیر کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» بهضرورت رونق سرمایهگذاری در حوزه آموزش پرداخت و بیان داشت: به طورحتم آموزش یکی از مؤلفههای اصلی تولید است. بهعبارتدیگر میتوان بیان داشت که در سال ۱۴۰۴ که از سوی مقام معظم رهبری سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است، اگر بستر رونق آموزش را برای مردم فراهمسازیم و با آگاهی امکان افزایش سرمایهگذاری و مشارکت مردم در حوزه تولید را عملیاتی سازیم، شاهد افزایش چند چندان بهرهوری خواهیم بود.
وی با اشاره به لزوم هدایت نقدینگی به بخش تولید افزود: باید همواره درصدد توسعه آموزش جامعنگرانه بود تا سرمایههای موجود در جامعه بهسوی تولید هدایت گردد.
احمدی سنگری آموزش را کلید شکوفایی تولید و مشارکت اقتصادی خواند و در این خصوص تصریح کرد: باید برای مردم تبیین داشت که چگونه میتوانند از سرمایههای موجود خود در حوزه تولید استفاده کنند و این مهم جز با توسعه آموزش محقق نخواهد شد. دبیر کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه رونق آموزش، اولویت نخست اقتصادی است، همچنین عنوان کرد: اولویت نخست، رونق آموزش و سرمایهگذاری است. بدیهی است که مردم مشارکت درصحنه اقتصادی را دوست دارند و عدم حضورشان در برخی موارد بهموجب عدم اطمینان لازم یا نبود بسترهای کافی آموزشی است.
او با تأکید بر ضرورت بسترسازی برای رونق آموزش و افزایش هرچهتمامتر آگاهی مردم در زمینه مشارکت اقتصادی و حضور درصحنههای تولیدی متذکر شد: در سال سرمایهگذاری برای تولید باید بکوشیم تا از بستر آموزش، راهکارهای رونق تولید عملیاتی گردد. همواره باید زمینه آموزش به مردم را فراهم کرد تا مسیر اقتصادی صحیح با مشارکت مردم عملیاتی گردد.
وی در پاسخ به اینکه رونق آموزش چطور زمینه شکوفایی اقتصادی را فراهم خواهد کرد، یادآور شد: به طورحتم آموزش و تربیت نیروی ماهر انسانی سبب سودآوری اقتصادی و رونق اشتغال خواهد شد. همانطور که پیشتر نیز عنوان گشت؛ این مهم تنها با آموزش قوی محقق خواهد شد.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس دوازدهم با تأکید بر ایجاد اطمینان کافی برای مشارکت اقتصادی مردم همچنین ادامه داد: ضرورت دارد تا برای تقویت آموزش بکوشیم و متولیان امر میبایست به میدان بیایند تا اطمینان خاطر برای مردم ایجاد شود. در حقیقت باید برای مردم تضمین ایجاد کرد که اگر در مسیر تولید سرمایهگذاری کنند، داشتههایشان چند برابر خواهد شد و بهصورت تصاعدی افزایش پیدا خواهد کرد.
او در پایان این گفتوگو با تأکید بر اثرات مثبت افزایش سرمایهگذاری در حوزه آموزش بیان کرد: تقویت و سرمایهگذاری در بخش آموزش باهدف آگاهی بیشتر مردم موجب تقویت تولید و رونق اشتغالزایی خواهد شد. این مهم همچنین در سایر حوزهها همچون ازدواج جوانان و معیشت نیز تأثیرات بسزایی خواهد داشت. شایانذکر است تا پایان بگوییم که اگر بودجه مردم با تسهیلات دولتی همراه گردد و در مسیر تولید قرارگیرد، تأثیرات مثبت اقتصادی چند برابر خواهد شد و بیشازپیش نمایان خواهد گشت.