علیاکبر علیزاده برمی، نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی:
رونق اقتصادی از توسعه بخش فرهنگ سرچشمه میگیرد
علیاکبر علیزاده برمی، عضو کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی طی گفتوگو با خبرنگار «رسالت» با تاکید بر ضرورت توسعه ظرفیتهای فرهنگی بیان داشت: مقام معظم رهبری سالیان گذشته موضوعی را مطرح فرمودند و تاکید داشتند که برای انجام امور مختلف از جمله امور اقتصادی، صنعتی، آموزشی و …باید ابتدا پیوست فرهنگی را تهیه کرد. بنابراین مطابق با بیانات ایشان، پیوست فرهنگی اقدامی ضروری و حائزاهمیت است. به عنوان مثال برای ساخت خانه، جاده، بندر و … باید پیوست فرهنگی لازم را تهیه و تبیین نمود.
وی افزود: حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب همچنین فرمودهاند که فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است، چرا؟ چون فرهنگ به معنای هوایی است که ما تنفس میکنیم؛ شما ناچار هوا را تنفس میکنید، چه بخواهید، چه نخواهید؛ اگر این هوا تمیز باشد، آثاری دارد در بدن شما؛ اگر این هوا کثیف باشد، آثار دیگری دارد.
علیزاده برمی تصریح کرد: نقش فرهنگ در تمامی بخشهای زندگی مشهود و غیرقابل انکار است. در تولید، زندگی شخصی و… همواره اثرات فرهنگی را مشاهده میکنیم و گاه میبینیم که به اثرات فرهنگی نیز توجه شایان نشده است.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: فرهنگ مقولهای جداگانه نیست بلکه مرتبط با تمامی حوزهها ست. به بیان دیگر میتوان اظهارداشت که جانمایه تمامی بخشها فرهنگ است و یکی از حوزههایی که در بخش فرهنگیمان بسیار مهم است و اثرات قابل توجهی به همراه دارد، بخش فضای مجازی است چراکه هم اثرات اقتصادی را به همراه دارد و هم افکارعمومی را میسازد. بنابراین توسعه و توجه به یکایک ظرفیتهای فرهنگی بسیار مهم است. او با تاکید بر لزوم توجه به تبیین و اجرای دقیق پیوست فرهنگی متذکر شد: پیوست فرهنگی باید در تمامی بخشها مشهود شود. متاسفانه اکنون این مهم به میزان نیاز دیده نمیشود.
وی بیان داشت که توسعه ظرفیتهای فرهنگی رونق اقتصادی را عملیاتی خواهد کرد و سپس یادآور شد: اگر به ظرفیتهای فرهنگی توجه بداریم قادر به رفع چالشهای اقتصادی نیز خواهیم بود. اکنون کار در کشور یک ارزش نیست و بدیهی است که این مشکل از عدم توجه به ظرفیتهای فرهنگی نشأت میگیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در پایان این گفتوگو با بیان اینکه توجه به ظرفیتهای فرهنگی امری غیرقابل انکار است، عنوان داشت: بیشک توجه به ظرفیتهای فرهنگی و ساماندهی عوامل اثرگذار میتواند رونق بخشهای مختلف از جمله بخش اقتصادی را عملیاتی سازد. درحقیقت رونق اقتصادی میتواند از توسعه بخش فرهنگ سرچشمه گیرد.