شماره خبر : 12239
منتشر شده در مورخ : ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت : 19:55
تجلیل از یک عمر تلاش هنری علیرضا داوودنژاد در جشنواره فیلم100

تجلیل از یک عمر تلاش هنری علیرضا داوودنژاد در جشنواره فیلم100

چهاردهمین جشنواره بین ‌المللی فیلم ۱۰۰ با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان، به کار خود پایان داد.به گزارش روابط عمومی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰،درمراسم اختتامیه،برگزیدگان چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ معرفی شدند.دراین مراسم که با حضور اعضای هیئت داوران جشنواره،جمعی از هنرمندان سینما، چهره‌های فرهنگی و هنری برگزار شد، برگزیدگان بخش‌های ملی با عنوان «ایران عزیز»، بخش بین‌الملل با عنوان «کرامت انسانی» و بخش فراصد با عنوان «فلسطین آزاد» معرفی شدند.همچنین در این مراسم ازعلیرضا داوودنژاد فیلم‌ساز پیشکسوت سینمای ایران تقدیر شد.در این مراسم،رسول صدرعاملی فیلم‌ساز سینما و یکی از اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم ۱۰۰ درباره علیرضا داوودنژاد گفت:علیرضا داوودنژاد چه با فیلم‌هایی که ساخت،چه با منش و معرفتش درسینمای ایران و چه با نوع پرداختش به سینما،معلم همه ما فیلمسازهای بعد از انقلاب بود. این که چگونه می‌شود از مردم این سرزمین با این نگاه خاص فیلم ساخت را داوودنژاد به ما آموخت. او مفهوم خانواده را در سینما معنا بخشید. او رنج سینما را کشیده و البته پیروزی‌ها را هم روایت کرده است.

علیرضا داوودنژاد نیز دراین مراسم گفت:وظیفه خودم دانستم به این جشنواره بیایم و دلیل آن عنوان و موضوع جشنواره است. زمان، محور دانایی سینمایی است و دانایی سینمایی همبستگی با زمان دارد. وقتی قرار است همه چیز در ۱۰۰ ثانیه یا ۱۰۰ دقیقه و در یک بسته بندی مشخص روایت شود هنر زیادی می‌خواهد و دانایی سینما را می‌طلبد.وی  بیان کرد: سینما و دانایی سینمایی با زمان آمیخته است ولی برعکس آن در سریال این محدودیت زیاد نیست. دانایی سینمایی با ساختن فیلم‌های سینمایی به وجود می‌آید و محفوظ می‌شود. وقتی سینما تضعیف شود، دانایی سینمایی تضعیف می‌شود. داوود نژاد اظهار داشت: سینمای ما در در شرایطی به سر می‌برد که از ۸۰ فیلم اکران شده، ۶۰ فیلم ضرر می‌کند. من با فیلم تجاری مخالف نیستم چون در این شرایط بازار سینما بالاخره باید با یک روشی این سالن‌ها و تماشاگر را نگه داریم ولی در این میان تکلیف هنر سینما هم باید مشخص شود.کارگردان سینما و تلویزیون ادامه داد: دانایی سینمایی در مملکت ما در خطر است‌. نمی‌شود مملکتی دانایی سینمایی نداشته باشد ولی منظومه هنری و رسانه‌ای خوبی در آن مملکت شکل بگیرد.داوودنژاد افزود: امیدوارم بتوانیم کاری کنیم که سینمای هنری، تبلیغاتی و تجاری با هم به کار خود ادامه دهد. اصل دانایی سینمایی در اصل سینما است و برای حفظ کردن این اصل به همه عرصه‌های سینما شامل سینمای تجاری، تبلیغاتی و هنری نیاز است.

سید رضا میرکریمی نیز در این مراسم و بعد از تجلیل از علیرضا داوودنژاد گفت: جشنواره فیلم ۱۰۰ را دوست دارم چون برای استعدادیابی و فهم درست از زمان در روایت گویی جای خوبی است. بین المللی شدن نیز به توفیقات این جشنواره افزوده است. از شکل اختتامیه هم معلوم است که افراد خوش ذوقی پشت آن هستند.میرکریمی بیان کرد: اصل داستان در فیلم‌سازی ایده است نه فقط یادگیری فرم. قصه گفتن نیازمند تجربه زیسته است و صرف کپی کردن از داستان‌های دیگران کار خوبی نیست. اینجا جایی نیست که با فرم بتوان مخاطب را گول زد بلکه باید برای او قصه تعریف کرد.

دریافت همه صفحات
دانلود این صفحه
آرشیو