
یک مقام مسئول سازمان شیلات ایران عنوان کرد؛
20 مهر آغاز رسمی فصل صید ماهیان استخوانی در شمال کشور
آغاز رسمی فصل صید ماهیان استخوانی در استانهای گیلان، مازندران و گلستان از 20 مهر ماه تعیین شد.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران،معاون دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در سومین جلسه مدیریت صید مرکز در محل شیلات گلستان که با حضور اعضای کمیته، نمایندگان تشکلها، تحقیقات شیلات و سایر بخشهای ذیربط به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد، در این خصوص گفت: سه دستور کار مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در بررسی دستورالعمل مدیریت صید ماهیان استخوانی دریای خزر در فصل صید 1404-1405 پس از بحث و بررسی، آغاز رسمی فصل صید ماهیان استخوانی در استانهای گیلان، مازندران و گلستان از 20 مهر ماه تعیین شد، اما این تاریخ با تبصرهای نیز همراه بود که به منظور ایجاد انگیزهمندی و تشویق تعاونیهای پرهای که درانجام تکثیر طبیعی و فعالیتهای بازسازی ذخایر مشارکت داشته و با سازمان شیلات همکاری میکنند، از 15 مهر ماه اجازه صید داشته، زمان پرهکشی نیز از طلوع آفتاب تا 9 شب تعیین شد.رضا عباسپور نادی افزود: همچنین در راستای تامین مولدین ماهی خاویاری و با هدف بازسازی ذخایر، فعالیت بهرهبرداری از ذخایر مذکور از 10 مهرماه سال جاری، با همکاریهای شرکت مادر تخصصی آغاز خواهد شد.
وی میزان صید انجام شده در فصل گذشته را در استانهای ساحلی شمال را 37 هزار و 729 تن برشمرد و تصریح کرد: این عدد در مقایسه با سال قبل از رشد 2.1 درصدی برخوردار بود.معاون دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران ادامه داد: 7 هزار و 632 تن از میزان صید مربوط به انواع ماهیان استخوانی از جمله ماهی سفید، کفال و کپور بوده که توسط 108 شرکت تعاونی پره فعال انجام شده است و مابقی آن به کیلکا ماهیان و ماهیان خاویاری مربوط است و کل درآمد ناخالص شرکتهای تعاونی پره معادل 31 هزار و 778 میلیارد ریال بوده است.
اجرای طرح ماهیگیری مشارکتی به صورت پایلوت در استانهای ساحلی کشور
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران نیز در این جلسه از اجرای طرح ماهیگیری مشارکتی به صورت پایلوت در استانهای ساحلی خبر داد و گفت: این طرح به بهرهبرداران محلی امکان تصمیمگیری و دخالت در حفاظت از منابع را داده که با توجه به تجربه موفق سایر کشورها در نهایت به بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی جوامع محلی، حفظ تنوع زیستی و ارتقای کیفیت محیط زیست خواهد شد.عطاءالله رئیسی افزود: این طرح برای نخستین باردر سواحل جنوبی و شمالی به اجرا در خواهد آمد و به موجب آن تمامی فرایندهای برداشت از منابع آبزی، حفاظت از منابع، کنترل و نظارتهای لازم در حوزه بازسازی ذخایر به جامعه صیادی مربوطه سپرده شده و دولت تنها نقش حمایتی و پشتیبانی خواهد داشت.