شماره خبر : 5791
منتشر شده در مورخ : ۳ بهمن ۱۴۰۳
ساعت : 20:30
مجموع حق مسکن و حق خوار و بار کارگران به ۲ میلیون تومان هم نمی‌رسد

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران:

مجموع حق مسکن و حق خوار و بار کارگران به ۲ میلیون تومان هم نمی‌رسد

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران با بیان اینکه مجموع حق مسکن و حق خوار و بار دستمزد کارگران به ۲ میلیون تومان نمی‌رسد خبر داد و اظهار داشت:مدیران ارشد کشور با حق مسکن و خوار و بار کارگران هزینه‌های مسکن و خورد و خوراک خانواده‌های کارگری را خود مدیریت کنند.به گزارش خبرنگارروزنامه رسالت،نخستین نشست هم‌اندیشی انجمن‌های صنفی کارگری با دو موضوع «دستمزد سال ۱۴۰۴» و «حفاظت فنی و بهداشت کار و نحوه عملکرد کانون عالی» با حضور مدیران دولتی، نمایندگان مجلس و جامعه کارگری در سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد.دکتر سمیه گلپور به سه موضوع جامعه کارگری خاطر نشان کرد:نخست عدم پرداخت بدهی‌هایی که باید به مراکز درمانی و سازمان تأمین اجتماعی داده شود؛ امروز برخی داروخانه‌ها و مراکز درمانی از پذیرش بازنشستگان و کارگران امتناع می‌کنند و می‌گویند سازمان تأمین اجتماعی بدهی خود را نپرداخته است این مسئله با جان کارگران مرتبط است و باید به طور جدی به آن پرداخته شود.این مقام مسئول کارگری در خصوص موضوع دوم یادآور شد:دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان (همت) به سازمان تأمین اجتماعی بدهی دارد و ما به عنوان سهامداران آن، پرسش داریم چرا ۳۰ همتی که باید امسال پرداخت می‌شد در حالی که کمتر از ۲ ماه به پایان سال باقی مانده اما هنوز ۱۰ همت پرداخت نشده است.گلپور به مسئله سوم خبر داد و گفت: رئیس جمهور در ابتدا کار دولت گفت، سیاست‌های کلان کشور به ویژه در حوزه تأمین اجتماعی و قانون هفتم توسعه را پیگیری و عملیاتی می‌کنند اما چند ماه گذشته و تغییری در این حوزه‌ها ندیدیم.
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران با اشاره به هزینه‌های زندگی کارگران عنوان کرد: چرا کارگر نباید دندان خود را پر کند و به دلیل نداشتن هزینه درمان و بهداشت ناچار است یک عضو از خود را حذف کند؛ ضمن این که هزینه نگهداری اولیه و تغذیه مناسب را برای سالم ماندن ندارد.وی به لغو بند ۱۳ قانون مناقصات پرداخت و گفت:امسال درحادثه معدن طبس ۱۱۰کودک یتیم شدند و چه تعداد پدر وهمسر ازدست رفت.درچنین شرایطی که ایمنی کارگران تأمین نیست موضوع لغو صلاحیت‌های ایمنی و بهداشت در مناقصات را داریم. این بند حذف نشده بود شاهد حوادث ناگوار مثل حادثه طبس را داشتیم بعد از حذف، اجازه داده می‌شود افراد غیر صلاحیت دار که قبلاً اجازه حضوردرمناقصه نداشتند،امروز مجوز شرکت برای آنها صادرشده است.گلپوردر ادامه بیان کرد:ما از امنیت شغلی خود گذشتیم امنیت جانی را تهدید نکنید.این نماینده جامعه کارگری اضافه کرد:مدیران ارشد کشوربا حق مسکن و خوار و بارکارگران هزینه‌های مسکن و خورد و خوراک خانواده‌های کارگری را خود مدیریت کنند.سمیه گلپوربا بیان این که حق مسکن کارگران امسال افزایش نیافت گفت:درتعیین دستمزد ۱۴۰۴ ابتدا باید طلب ۳۵ درصدی حق مسکن کارگران داده شود و در خصوص سبد معیشتی سال آینده چانه‌زنی شود.

 * وضعیت معیشتی کارگران بحرانی است
معصوم علی موسی زاده ازفعالان جامعه کارگری در ادامه هم اندیشی افزود: وضعیت کارگران پیچیده شده و با مشکلات بسیاری مواجه هستند. در برخی مواقع چالش‌ها در اندازه‌ای بوده که کارفرمایان خود میزان دستمزد کارگران خود را بالاتر از مصوبه شورای عالی کار پرداخت کرده‌اند.وی افزود: کارفرما به این نتیجه رسیده اگر شرایط را برای کارگر بهتر کند بازدهی فعالیت‌ها بهبود پیدا می‌کند.موسی زاده با بیان اینکه بیمه کارگران ساختمانی از سال ۸۹ آغاز شد، اظهار کرد: امروز کارگران به ویژه کارگران ساختمانی مظلوم واقع شده‌اند و در حال حاضر، بیمه ۳۰۰ هزار کارگر این صنف قطع شده و چه کسی پاسخگوی این موضوع است.این مقام مسئول کارگری یادآور شد: بخشی از کارگران در صنوف، سخت‌ترین کار را دارند اما دستمزد آنها مقطوع است.همچنین کارگران ساختمانی که بیشترین حادثه برای آنها وجود دارد اما میزان دستمزد فعالان و بازنشستگان،کفایت هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد.وی به عدم شفافیت قانون مربوط به حوزه کارگری اشاره کرد و گفت: آئین نامه جدید و عناوین شغلی در ماده ۱۴۸ قانون کار ما را گمراه کرده است.

 * عدم آگاهی کارگران از حقوق قانونی 
در ادامه نشست محمد گنجی کیا از نمایندگان جامعه کارگری ادامه داد:یکی از ضعف‌های ما دربدنه جامعه کارگری بحث آموزش است و کارگران نسبت به آموزش‌های ابتدایی تهی هستند.وی افزود:امسال دو اتفاق خوب درحوزه آموزش درکانون عالی کارگران ایران رخ داد.وی گفت:با هم‌اندیشی، سهمیه‌ای بالغ بر10هزار نفر برای آموزش ایمنی صادر شد که بیشتر درحوزه کارگران ساختمانی بود.این فعال کارگری مطرح کرد:این آموزش که به شکل رایگان بود هفته گذشته پایان یافت.گنجی کیا اضافه کرد:در ادامه این پروژه آموزشی در حوزه روابط کار و روابط بین‌المللی آموزش‌ها ادامه خواهد یافت.دراین خصوص با معاونت روابط کار درحال رایزنی هستیم.اگر همراهی باشد برای سال آینده پروژه عملیاتی می‌شود.وی با اشاره به بیمه کارگران ساختمانی، ادامه داد:در جامعه تصور این است که بیمه کارگران ساختمانی را دولت می‌پردازد اما این گونه نیست چرا که نقدا سازنده ساختمان پرداخت می‌کند و هزینه‌ای به صندوق تأمین اجتماعی تحمیل نمی‌شود. گنجی کیا گفت: دولت کارفرمای بزرگ است و نباید تصمیم نهایی را برای مزد بگیرد. یا قانون اصلاح شود و یا اگر قانون است اجرا شود.

 * با حقوق  کارگران چطور می توانند زندگی مناسب داشته باشند
در ادامه نشست هم اندیشی جامعه کارگری با مدیران متولی دولتی، میلاد فزونی از انجمن ایمنی و حفاظت به آمار کشته‌های حوادث اشاره کرد و گفت: آمار کشته‌های حوادث شغلی و ایمنی در جهان سالانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده که سهم ایران در این بخش ۱۰ هزار نفر است.وی با بیان این که بند ۱۳ قانون مناقصات که تاکید بر صلاحیت فرد شرکت کننده داشت، لغو شده است، گفت: این قانون باید احیا شود زیرا این امر آمار حوادث را افزایش می‌دهد.وی ادامه داد:آمار کشته‌های ناشی از حوادث ساختمانی (سقوط از ارتفاع) در سال ۹۴ حدود ۴۴ درصد بود که این عدد در سال ۹۷ به ۵۰ درصد رسید.فزونی تاکید کرد:ضرورت دارد انجمن ایمنی و حفاظت نیز درشورای عالی کار نماینده‌ای داشته باشد تا موضوع ایمنی با جدیت پیگیری شود.نماینده دیگری از جامعه کارگری با گلایه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل عدم حضور در این هم اندیشی عنوان کرد: چطور برای مسائل به این مهمی نمایندگان مردم اظهار می‌کنند وقت ندارند.وی گفت:جامعه کارگری چگونه می‌تواند با حقوق ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی زندگی مناسب داشته باشد در حالی که شعار دولتمردان در راستای جوان سازی جمعیت کشور است.

* عدم شفافیت  قانون  حق و حقوق کارگران
همچنین یکی از نمایندگان تشکل صنفی کارگری با اشاره به عدم شفافیت قانون در حوزه حق و حقوق کارگران گفت: این عدم شفافیت باعث شده به دیگران اجازه داده شده تا تفسیر کنند. در این راستا باید با تعامل مجلس موضوع رسیدگی شود.وی افزود: نرخ تورم در کشور ثانیه‌ای افزایش می‌یابد اما افزایش حقوق کارگران سالانه است.وی ادامه داد: قیمت دارو آزاد شده و دارو خاصی که ۱۵۰ هزار تومان بود به ۳ میلیون تومان افزایش یافته است. در برخی حوزه‌های دارویی شاهد افزایش ۴۵ درصدی بودیم و این امر وضعیت درمان و بهداشت نامناسب کارگران را نامناسب‌تر کرده است و در این خصوص کسی پاسخگو نیست.این مقام مسئول کارگری به افزایش قیمت در بازار کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: لبنیات امسال چند درصد افزایش یافت؟ طی یک ماه کره ۳ بار تغییر قیمت داشت و از ۳۸ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان رسید. امروز قیمت نان چند است؟

 * آموزش قوانین به کارگران باید جدی گرفته شود
پرویز نصیری عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی نیز که درادامه هم اندیشی اظهارکرد:توجه به حل مسایل شرکای اجتماعی از محورهای اصلی سازمان است بنابراین ما از جلسات مشترک با کانون عالی انجمن ها و سایر تشکلات و ارائه راه حل استقبال می کنیم.وی گفت:آماده هم‌فکری با کانون عالی برای بررسی مشکلات انجمن های صنفی کارگری هستیم.نصیری با بیان این که فرار بیمه ای در کشور را شاهدیم، گفت: هزاران میلیارد تومان فرار بیمه ای داریم .او گفت: آموزش قوانین به کارگران به صورت حضوری و مجازی باید جدی گرفته شود.

 * قانون کار و ماده ۴۱ آن درباره مزد اجرا نمی شود
اسعد صالحی نماینده کارگران در شورای عالی کار نیز گفت:چرا قانون کار و ماده ۴۱ آن درباره مزد اجرا نمی شود.این مقام مسئول کارگری اظهار کرد:دولت کارفرمای بزرگ است و نباید تصمیم نهایی را برای مزد بگیرد.یا قانون اصلاح شود و یا اگر قانون است اجرا شود.صالحی توافق نمایندگان کارگری و کارفرمایی را اصل دانست و گفت:کنترل تورم بایدهمراه افزایش مزدانجام شود.اجرای دستمزد منطقه ای نیز باید زیرساخت داشته باشد که فعلا ندارد.او تاکید کرد:مشکلات کارگران ساختمانی باید حل شود مسولان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی باید کمک حال این قشر زحمتکش باشند.

دریافت همه صفحات
دانلود این صفحه
آرشیو