شماره خبر : 12075
منتشر شده در مورخ : ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت : 19:59
افزایش 8 درصدی تقاضای برق در اردیبهشت امسال/ تعویض کنتورهای هوشمند بدون هزینه و تغییر تعرفه

مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیرعنوان کرد؛

افزایش 8 درصدی تقاضای برق در اردیبهشت امسال/ تعویض کنتورهای هوشمند بدون هزینه و تغییر تعرفه

مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیرگفت:استفاده از کنتورهای هوشمند،پایداری جریان انرژی الکتریکی و کیفیت دریافت برق را برای مشترکین افزایش و دانش مدیریت مصرف را ارتقا می‌دهد.به گزارش وزارت نیرو(پاون)،حامد احمدی با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده توانیر برای کاهش ناترازی برق در اوج بار امسال، اظهار داشت: اردیبهشت امسال به دلیل گرمای هوا با افزایش ۸ درصدی تقاضای انرژی الکتریکی نسبت به سال گذشته مواجه شدیم که برای این فصل یک رکورد محسوب می‌شود. از سوی دیگر، به دلیل بروز خشکسالی، ۴۰ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال با کاهش ذخایر سدها روبه رو هستیم. این موارد، شرایط را برای مدیریت مصرف سخت تر کرده است.وی افزود:از ابتدای دولت چهاردهم، برنامه‌ای تحت عنوان ۱۴ مگاپروژه برای توسعه ظرفیت تولید و مدیریت مصرف برق طراحی شد. قبل از اوج بار ۱۴۰۴ هم برنامه عملیاتی شامل ۳۶ بسته مدیریت مصرف تدوین شد که با همکاری مردم بتوانیم ناترازی برق را مدیریت کنیم.مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر ادامه داد: این ۳۶ اقدام در ۶ سرفصل کلی طراحی شده است که شامل مدیریت مصرف و جابه جایی های بار،بهینه سازی مصرف،پایش مصرف،هوشمندسازی و استفاده از کنتورهای هوشمند، تولید درمحل مصرف و آموزش و اطلاع رسانی است.

احمدی از راه‌اندازی قرارگاه پایش و مدیریت ملی مصرف درتوانیر و همه شرکت‌های توزیع خبر داد و گفت:رصد لحظه‌ای بار و شناسایی مشترکان بدمصرف و خیلی پرمصرف و درصورت نیاز محدودسازی یا قطع مصرف این مشترکان و نیز مقابله با استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز از جمله اقدامات پیش بینی شده برای این قرارگاه است.وی تصریح کرد:شبکه برق کشور از نظرتوزیع و انتقال انرژی الکتریکی دارای حداقل محدودیت است و مشکل اصلی ما ناترازی بین تولید و مصرف برق است. مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر خاطرنشان کرد: امسال تلاش شده که از ظرفیت استان‌ها برای مدیریت ناترازی برق بیشتر استفاده شود تا با کمترین چالش، بهترین مدیریت صورت گیرد.وی در عین حال اظهار امیدواری کرد هموطنان با پیوستن به پویش ۲۵ درجه و مدیریت مصرف انرژی سرمایشی، در کاهش ناترازی‌ها به صنعت برق کشور کمک کنند.احمدی در ادامه گفت: سال گذشته هیئت دولت موضوعی را مصوب کرد به نام «کارور برق» که در حال حاضر عملیاتی شده است. منظور از کارور برق کسی است که ضمن مشارکت در مدیریت مصرف، گروهی از مشترکان را هم با خود همراه و میزان صرفه جویی شده در انرژی الکتریکی را در بازار آزاد برق عرضه می‌کند. 
وی با اشاره به لزوم توسعه استفاده از کنتورهای هوشمند، تصریح کرد: تعویض کنتورهای برق قدیمی با کنتورهای هوشمند مستلزم پرداخت هیچ هزینه ای از سوی مشترکان نیست، ضمن اینکه با تغییر این کنتورها، هیچ تغییر تعرفه‌ای صورت نمی گیرد.
احمدی افزود: استفاده از کنتورهای هوشمند، پایداری جریان انرژی الکتریکی و کیفیت دریافت برق را برای مشترکین افزایش و دانش مدیریت مصرف را ارتقا می دهد.وی در پایان تاکید کرد که اگر ناگزیر به اعمال محدودیت باشیم، حتما این موضوع پیشتر اطلاع رسانی خواهد شد.

دریافت همه صفحات
دانلود این صفحه
آرشیو