حسن محتشم، کارشناس بازار مسکن:

صنعت ساختمان موتور محرکه اقتصاد است

حسن محتشم، عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران و کارشناس بازار مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح نقش کلیدی صنعت ساختمان در اقتصاد و اشتغال‌زایی پرداخت و در این خصوص با تأکید بر اهمیت حضور بخش خصوصی عنوان داشت: تأثیر صنعت ساختمان در اقتصاد کشور از منظر آمارها، حدود ۲۰ درصد است، اما این میزان به ظاهراندک به‌قدری تأثیرگذار است که می‌تواند تمام اقتصاد را تحت تأثیر خود قراردهد. مهم‌ترین عامل این تأثیرگذاری این است که هیچ‌گاه نتوانستیم در صنعت ساختمان وارد فضای رقابتی شویم با رقبای خود به رقابت بپردازیم. در حقیقت این عقب‌ماندگی رقابتی توأمان با تحریم‌های اقتصادی سبب شده تا تولیدات داخلی‌مان به میزان محدود صادر گردد و آن‌گونه که مطلوب است در بازارهای بین‌المللی قرار نگیرد. وی افزود: صنعت ساختمان موتور محرکه اقتصاد است و مادامی‌که صنعت ساختمان رونق پیدا نکند، تقویت سایر حوزه‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود. محتشم گفت: تمامی صنایع کشور وابسته به بخش مسکن و صنعت ساختمان است. بدیهی است که می‌بایست رونق صنعت ساختمان وجود داشته باشد تا واحدهای موردنیاز برای ادارات و ساختمان‌های اداری و تجاری تأمین گردد.
عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران همچنین خاطرنشان کرد: صنعت ساختمان تمامی صنایع و تولیدات را تحت تأثیرقرار داده است و بنابراین بارونق این حوزه، سایر تولیدات نیز فعال خواهد شد و به رونق اشتغال دست پیدا خواهد کرد. 
او متذکر شد: در مقابل اگر صنعت ساختمان به رکود کشیده شود و شرایطی رقم بخورد که از رونق خارج گردد، به همان میزان سایر صنایع تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. او بیان کرد: یکی از مهم‌ترین تبعات رکود صنعت ساختمان، بیکاری است. به‌موجب رکود در صنعت ساختمان اشتغال از بین خواهد رفت. بنابراین تأثیر صنعت ساختمان علی‌رغم درصد آماری، بسیار بالا است و سهم چشمگیری دارد. وی بابیان اینکه صنعت ساختمان می‌تواند پویایی اقتصاد کشور را حفظ کند، ادامه داد: شایان‌ذکر است تا بگوییم بیشترین سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور متعلق به بخش مسکن است که در محدوده
 ۹۰ درصد می‌باشد اما از زمان مطرح شدن مسکن مهر، دولت در این حوزه ورود پیدا کرد. این طرح علی‌رغم آنکه موفق نبوده است، سبب کاهش کارآیی حضور بخش خصوصی نیز شده است. مطلوب این است که در این فضا دولت اختیارات را به بخش خصوصی واگذار کند و از بخش خصوصی حمایت بدارد و خود نیز نقش نظارتی بدارد.   
محتشم اظهارداشت: در صنعت ساختمان چالشی تحت عنوان دخالت دولت مطرح می‌باشد. اینکه دولت با دخالت خود چه استدلالی دارد، مبرهن نیست، اما بدیهی است که دخالت دولت در این فضا مطلوب نیست و سبب  شده تا قیمت مسکن متعادل نشود و به‌موجب سیاست‌های نابسامان، بالا رفتن قیمت ارز و به‌تبع آن افزایش قیمت مسکن پدیدار شود. وی در پایان این گفت‌وگو بیان کرد: افزایش قیمت مسکن فشار مضاعفی به مستأجران   تحمیل کرده است و به نظر می‌رسد دولت نسخه کارآمدی در حال حاضر نداشته باشد و این چرخه معیوب همچنان ادامه دارد.
صنعت ساختمان موتور محرکه  اقتصاد   است