پیرامون تداوم بی‌عملی کشورهای غربی در برابر جنایات صهیونیست‌ها مطرح شد:

غزه در محاصره و مدعیان حقوق بشر در خواب

گروه سیاسی
به تازگی مقامات بهداشتی غزه اعلام کرده‌اند که بیش از ۶۰ هزار نفر در حملات رژیم صهیونیستی به غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به شهادت رسیدند و بخش عمده‌ای از این منطقه تحت محاصره که حتی پیش از جنگ نیز با فقر و بیکاری شدید مواجه بود، تخریب شده است. امجد برهم، وزیر آموزش و پرورش تشکیلات خودگردان فلسطین نیز رژیم اسرائیل را به تخریب هدفمند مدارس و دانشگاه‌ها متهم و اعلام کرد که ۲۹۳ مدرسه از میان ۳۰۷ مورد به طور کامل یا جزئی تخریب شده‌اند. او اظهار داشت که اشغالگر با این کار می‌خواهد امید را در دل پسران و دختران ما نابود کند. همچنین دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که براساس آخرین ارزیابی خسارت با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای در ماه ژوئیه (تیر/مرداد)، ۹۷ درصد از مراکز آموزشی در غزه تا حدی آسیب دیده‌اند که ۹۱ درصد آن‌ها نیاز به بازسازی اساسی یا تخریب کامل و ساخت مجدد برای بازگشت به حالت عملیاتی دارند. این نهاد افزود: محدودیت‌های اعمال شده توسط مقامات اسرائیلی همچنان ورود تجهیزات آموزشی به غزه را محدود می‌کند. 
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت نیز روز جمعه تأکید کرد که ناامیدی در غزه منجر به فروپاشی قانون و نظم شده است. او خواستار باز شدن کریدورهای بشردوستانه برای تخلیه افرادی شد که به شدت به مراقبت‌های پزشکی نیاز دارند. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در یک نشست مطبوعاتی در ژنو گفت: مردم نه تنها از گرسنگی و بیماری، بلکه در جست‌وجوی ناامیدانه برای غذا نیز می‌میرند. وی خاطرنشان کرد که از ۲۷ می تاکنون بیش از ۱۶۰۰ نفر در حین تلاش برای به دست آوردن غذا از محل‌های توزیع شهید و نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر زخمی شده‌اند. طبق وبگاه رسمی سازمان جهانی بهداشت، تدروس ادامه داد که مردم غزه دسترسی محدودی به خدمات اولیه دارند، با آوارگی مکرر مواجه هستند و در حال حاضر از محاصره غذایی رنج می‌برند. او با اشاره به اینکه نزدیک به ۱۲۰۰۰ کودک زیر پنج سال در ماه ژوئیه از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، افزود: سوءتغذیه گسترده است و مرگ و میر ناشی از گرسنگی رو به افزایش است و این بالاترین آمار ماهانه تاکنون است. وی گفت: در بحبوحه ازدحام جمعیت و وخامت شرایط آب، فاضلاب و بهداشت، بیماری‌ها همچنان در حال گسترش هستند و به شدت کودکان خردسال را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
تدروس خاطرنشان کرد که از اکتبر ۲۰۲۳، سازمان جهانی بهداشت به تخلیه ۷۵۲۲ بیمار از غزه کمک کرده است. با این حال، بیش از ۱۴۸۰۰ بیمار در غزه همچنان به مراقبت‌های پزشکی تخصصی نیاز فوری دارند. او همچنین از کشورهای بیشتری خواست تا برای پذیرش بیماران و تسریع تخلیه پزشکی از طریق تمام روش‌های ممکن، قدم پیش بگذارند. به منظور بررسی بیشتر این موضوع با حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل بین‌الملل به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل بین‌الملل: 
مردم جهان با عزم راسخ در حمایت از غزه به میدان آمده‌اند
حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» پیرامون تداوم بی‌عملی کشورهای غربی و سکوت مدعیان حقوق بشر در برابر جنایات صهیونیست‌ها در غزه بیان کرد: مسئله فلسطین و فاجعه انسانی‌ که هم‌اکنون درحال رقم خوردن است، دیگر خارج از ضرورت کمک کشورهای اسلامی، عربی و منطقه شده است و نیازمند یک عزم هرچه‌‌تمام‌تر و اقدام بین‌المللی است. اگرچه که خوشبختانه هم‌اکنون مشاهده می‌گردد که تمامی دنیا در برابر این جنایات‌ ایستادگی می‌کنند و خواهان توقف آن هستند. درحقیقت اکنون شاهد یک جنبش اجتماعی بین‌المللی برعلیه رژیم صهیونیستی هستیم. در این جنبش مردم به منظور دفاع از مردم مظلوم فلسطین و غزه به خیابان‌ها آمده‌اند و تظاهرات می‌کنند. پیش‌تر چنین روندی چندان قابل تصور نبود که این چنین در سراسر دنیا به ویژه در آلمان، لندن، فرانسه، آرژانتین و … به خیابان‌ها بیایند و علیه رژیم صهیونیستی و در حمایت از مردم غزه شعار دهند. 
وی با بیان اینکه مردم جهان با عزم راسخ در حمایت از غزه به میدان آمده‌اند، افزود: مردم جهان امروز با عزمی راسخ وارد میدان شده‌اند و همچنان ضرورت دارد تا این عزم راسخ تداوم یابد تا تسریع نابودی رژیم صهیونیستی رقم بخورد. 
کنعانی مقدم تصریح کرد: در شرایط حال حاضر دیگر هیچ امیدی برای کمک سازمان ملل و مجامع بین‌المللی وجود ندارد چراکه هریک به نوعی در ارتباط با رژیم صهیونیستی هستند و حاضر به اقدام علیه صهیونیست‌ها و توقف جنایات‌شان نیستند. 
دبیر اجرایی مجمع سازمان‌های حامی ملت فلسطین همچنین خاطرنشان کرد: 
درصدد آن هستیم که با همکاری کشورهایی همچون مالزی و اسپانیا برای کشتن محاصره دریایی غزه اقدام کنیم. این مهم اکنون در حال بررسی است و مقدمات آن درحال فراهم شدن است. همچنین پویشی به منظور دریافت کمک‌های مردمی نیز شکل گرفته است تا این بستر هموارتر گردد. 
وی در پایان این گفت‌وگو بیان کرد: به منظور توقف جنایات صهیونیست‌ها اینک باید به توان و حضور مردم اتکا کرد. سکوت مجامع و سازمان ملل و همچنین مدعیان حقوق بشر به صراحت مبرهن ساخته که باید با حمایت و حضور مردم و همچنین فعال شدن سازمان‌های مردم نهاد به مردم مظلوم غزه کمک کرد. 
غزه در محاصره و مدعیان حقوق بشر در خواب